Lastik Bakımı Araçlarımız İçin Ne Kadar Önemlidir?

1
1645
lastik bakımı nedir
lastik bakımı nedir

Lastik bakımı ile daha iyi bir sürüş deneyimi yaşarken,  daha az maliyet avantajlarından faydalanabilirsiniz. Arabanızın markası, modeli ne olursa olsun, bu koca makineleri taşıyan lastiklerin bakımı çok önemlidir. Çoğu zaman sadece patlayınca ya da havası inince varlığı hatırlanan, araçlarınızın yola temas noktaları için bakımın önemine, biraz daha yakından bakalım.

Lastik Bakımı ve Birçok Faydası

lastik bakımı önemi
lastik bakımı önemi

Lastikler arabanızın önemli bir parçasıdır, ancak önemi çoğu zaman gözden kaçabilir. Bu yuvarlak, siyah kauçuk parçalarının, tekerleklerin yere sürtünmesini önlemek için tasarlandıkları söylenir. Ancak bundan çok daha fazlası… Lastiklerinize bakmak, aracınızın sürüş deneyiminizi ve daha da önemlisi bazı sürücüler için arabanızı çalıştırmanın ne kadara mal olduğunu doğrudan etkiler.

Düşündüğünüz takdir de, araba lastiklerinin yapacak çok işi vardır. Araç hareket halindeyken önden arkaya ve yandan yana hareket eden aracın ağırlığını destekler, çok çeşitli hava koşullarında yol tutuşu sağlar, acil durumlarda aşırı kuvvetlere maruz kalır. Ayrıca paranın karşılığını iyi bir şekilde vermek için makul bir süre dayanmaları gerekir.

Ağır Arabalar Lastikleri Daha Fazla Yıpratıyor

Örnek olarak, ortalama bir araba beş saniyede 65 km / saatten durma noktasına yavaşlarsa yaklaşık 550 kg güç uygular.  Tüm bu bahsi geçen enerji doğrudan otomobilin lastiklerine aktarılır. Uygun yol ve trafiksiz bir zaman dilimi bulup hızı iki katına çıkardığınızda, önünüzdeki araçla fren mesafesini azalttığınız bu gerilim artar. Ayrıca MPV ve son dönemin popüler SUV segment araçlarının ek ağırlığını hesaba katın; bu özelliklerin gerilimleri ne kadar arttığını anlayabilirsiniz.Böylece, lastik bakımı işinin ne kadar değerli olduğunu ve onların aracımız için ne denli önem arz ettiğini idrak etmiş olabiliriz.

lastik bakımı araç bakımı
lastik bakımı araç bakımı

Sonuç olarak, lastikler bir sürücünün yapabileceği en önemli satın alımlardan biridir. Birleşik Krallık’taki en kapsamlı lastik testlerinin bizlere sunduğu bazı izlenimler şöyle diyor:

İlk olarak doğru kauçuğu satın almanın bir otomobilin performansını önemli ölçüde artırabileceğini göstermektedir. Ancak şunu unutmayalım, aynı derecede öneme sahip olan da lastiklerin bakımıdır. Maalesef birçok kişi yeni kauçuğu takıp patlayana kadar lastik bakımını unutur. Lastiklerinize gerektiği gibi özen gösterirseniz ve bakımını yaparsanız, tasarlandıkları performansı kullanım ömürleri boyunca sunacaklardır.

1 YORUM

  1. lastiğin kalitesi de seçimi de çok önemli güzel noktalara değinmişsiniz ben suv aracımda daha büyük lastik taktım ve şimdi ön düzeni daha çok bozuluyor ve denge sorunu yaşıyorum o yüzden her zaman önerilen lastikleri kullanmakta fayda var.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here