Lamborghini Huracan LP 610-4, markanın şimdiye kadarki en popüler otomobili Gallardo’nun ikamesi olarak 2014’te piyasaya sürüldü. Huracan’ın ikamesi, 10 yıllık ömrü boyunca 14.000’den fazla kopya sattı, yani beklediğiniz gibi, VW Group’a ait süper otomobil üreticisi, kasanın değiştirilmesinin temel formülünü güncellemek için çok az şey yaptı. Bu da Huracan’ın uygun fiyatlı olduğu anlamına geliyor. Yani emsallerine nispeten! İki yolcu kapasiteli, ortadan motorlu süper otomobildir. Koltukların arkasına etli bir V10 bulunurken, dört tekerlekten çekiş , 600 bg + ‘yı şüphesiz asfalta çıkardığınızda yolda güvence ve sürüş keyfi sağlıyor.

Huracan EVO

Lamborghini şimdi Huracan’ı üç araçlık bir ‘Evo’ serisinde sunuyor. Standart coupe bir heyecan için yeterli değilse, iki konfigürasyon daha var; Huracan Spyder roadster modeli ve biraz daha az güçlü, ancak daha sürücü odaklı iki tekerlekten çekişli bir coupe.

Tüm Huracan motorları, Audi’nin 5.2 litrelik V10’unda normal olarak havalandırılan varyasyonlardır ve model yepyeni bir alüminyum ve karbon fiber şasi ile piyasaya sürüldü.  Arkadan çekişli versiyon, kısmen 30 kg ağırlık tasarrufu sayesinde daha fazla uyarı tepkisi ve daha fazla sürülebilirlik ile 4WD modelinden daha tatlı bir yol tutuş aracıdır.

Otomatik vites kutusu ve en yumuşak ayarındaki süspansiyon ile, Gallardo’nun şimdiye kadar olduğundan daha uyumlu ve günlük sürüş için rakiplerinden daha kolaydır.

Huracan Teknik Özellikleri

5.2 litrelik Audi kaynaklı V10 artık 631bhp ve 600Nm tork üretiyor. Derin, hırıltılı bir film müziği ile birlikte inanılmaz hızlanma sağlar. Coupe’yi 0-62mph’den 2.9 saniyede ve 202mph azami hıza çıkarır. Spyder versiyonu sprinti 3.1 saniyede, aynı maksimum hızda tamamlar. Arkadan çekişli Huracan, 601bhp ve 560Nm üreten aynı motorun biraz daha ince ayarlı bir versiyonuna sahiptir. Sonuç olarak ve sadece arka tekerleklere giden güçle, 3,3 saniyelik 0-100 km / s’lik bir iddia süresi ile performansta biraz geride kalıyor.

Huracan, Lamborghini’nin en tuhaf şekillerinden biri değil, ancak yine de güzel bir tasarım parçası. Kama benzeri profil Gallardo’nun kaldığı yerden devam ederken, ön kısım tam genişlikte bir alt ızgara ve ince yatay farlarla ekstra bir saldırganlık dozu alıyor.

Arkada, dış kenarlardaki dört egzoz, otomobilin genişliğini vurgulamaktadır. Karmaşık bir bal peteği ızgara ağ, otomobilin her yerinde uzanan altıgen bir temayı yakalıyor. Huracan, büyük bir arka kanat veya çıkıntılı çene spoyleri kullanmadan Gallardo’dan yüzde 50 daha fazla bastırma kuvveti üretiyor.

Alçak, sağlam spor koltuklara dalın ve mükemmel ileri görüş alanı var, ancak arkadan herhangi bir şeyi görmek için isteğe bağlı şeffaf motor kapağı sipariş etmeniz gerekecek. Far ve sinyal düğmeleri de dahil olmak üzere kontrollerin çoğu direksiyon simidine taşınırken, 12,3 inç Sanal Kokpit, Audi’nin teknoloji serisinin bir parçası olarak resmen ortaya çıkmadan önce Huracan’da görücüye çıktı. Ekran, geleneksel kadranların yerini alır ve hızınızı ve devirinizi, ayrıca uydu navigasyon ve ses bilgilerini göstermek için çeşitli şekillerde yapılandırılabilir.

Navigasyon, stereo ve bilgi-eğlence

Huracan Evo, LDVI sistemi aracılığıyla otomobilin kurulumu da dahil olmak üzere çok sayıda işlevi kontrol etmek için kullanılabilen orta konsolda 8,3 inçlik bir dokunmatik ekran da dahil olmak üzere, iyileştirilmiş bilgi-eğlence sistemiyle yoğun bir şekilde revize edilmiş bir iç mekana sahip. Ancak Lamborghini, fiyat için standart olarak bekleyebileceğiniz tüm özellikleri sağlamaz. Açıkçası, iki koltuklu Huracan öncelikli olarak pratiklik ile tasarlanmadı. Ancak bu açıdan düşündüğünüz kadar umutsuz da değil. Kaputun altındaki küçük bir ‘bagajın’ yanı sıra, koltukların arkasında 60 ila 70 litre alan sunar. (onları ne kadar geriye ittiğinize bağlı olarak) Yüzen orta konsol tasarımı arkada gizlenmiş kullanışlı bir bölmeyi serbest bırakır.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here