Sevimli Tasarımları ile Damga Vuran Otomobiller

0
894

Araba seçiminde tasarım herkes için en önemli etkenlerden birisidir. Maalesef ki günümüzdeki araçların birbirlerine benzerliği, etkileyici tasarımlarını öldürmektedir. Bugün sizlere sevimli tasarımları ile damga vuran otomobiller listesinde genellikle tarihe damga vuran kompakt ve mikro tasarımlı araçları göstereceğim.

4Mazda Autozam AZ-1

Tüm zamanların unutulmaz Japon Kei otomobillerinden birisi de Mazda’nın Autozam AZ-1 adlı aracıdır. 63 beygir gücünde olması ve eşsiz sportif tasarımı ile gönülleri fethetmiştir. Egzotik yana açılır kapıları, düşük ağırlığı ile birlikte şimdiye kadar yapılmış en sevimli tasarıma sahip Kei otomobildir.

3Suzuki Vivio Süper KK

Bir diğer Kei otomobil de Suzuki Vivio Süper KK’dır. Genellikle Japonya’nın önemli araçlarından birisi olmayı başarmıştır. Vivio, Scoutsman Colin McRae tarafından 1993 Safari Rallisine katılmıştır. Araca süper şarj, 4WD donanımları eklendikten sonra yarışa son derece uygun hale gelmeyi başarmıştır. Fakat Kei otomobillerin yapısı gereği zorlu şartlara uygun olmadığı için araç yarış sonu emekliye ayırılmıştır.

2SAIL Badal

Yukarıdaki araçlar gibi maalesef ki bu araçta ülkemizde fazla bilinmemektedir. 1974 yılında Banglodere’da kurulan Sunrise Automotive İndustries LDT tarafından üretilmiştir. Hindistan’ın kalabalık nüfusuna ve trafiğine çözüm olacağı düşünülmüştür. 12 beygirlik gücü ile şehir içi kullanımlara uygundur. Ayrıca bir Bollywood filminde 15 dakika boyunca kullanıldığı için popülerliğini kazanmıştır.

1Piaggio Ape 

Sevimli Tasarımları ile Damga Vuran Otomobiller listemizin sonuncusu Piaggio Ape’dir. Ülkemizde Triportör olarak bilinen efsanelerden birisidir. Kırsal kesimlerde hala Arçelik markasının versiyonlarını çalışırken görebilirsiniz. Ape İtalyanca’da “Arı” anlamına gelmektedir. İtalyanlar tarafından ortaya çıkarılan bu araç, Vespa scooterlarından ilham alınarak tasarlanmıştır.

İkinci El Araç İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here