Microcar: İşte Mikro Arabalar Arasında En İyi Modeller

0
5378
mikro arabalar

Geçtiğimiz birkaç yıl içinde, mikro arabalar fenomeni patladı. Bu terim, 350 kilogramdan daha az kütleye, benzinli motorlarla donatılmışsa maksimum 50 cc motora ve 45 km/s’den daha az hıza sahip hafif dört tekerlekli arabaları tanımlıyor.

Mikro Arabalar Ehliyet Gerektiriyor Mu?

Genellikle mikro arabalar hakkında konuştuğumuzda, yanlışlıkla bu arabaların ehliyetsiz sürülebileceğine inanılıyor, ancak gerçekte durum böyle değil. Otomobiller 15 kW’tan fazla, maksimum hız 80 km/s’nin altında ise de B1 lisansının elde edilmesi zorunludur.

Fakat hızı 45 km/s altında olanlar için Avrupa’da daha küçük yaştakilerin de alabileceği bir ehliyet türü sunuldu.

Mikro Arabalar: fiyatlar ve özellikler

Mikro otomobiller söz konusu olduğunda bir diğer yanılsama da bu kompakt otomobillerin satın alma fiyatının çok düşük olduğunu düşünmek.

Ancak gerçek oldukça farklı ve ortalama olarak mikro otomobil fiyatları B segment araçlara çok yakın.

Sadece içten yanmalı motorla donatılmış modellerin değil, aynı zamanda %100 elektrikli ve gerçek bir şehir otomobiline yakışan iç konforların da varlığını gören teknik özelliklerinin yanı sıra piyasadaki model çeşitliliği de çok önemli.

Elektrikli Mikro Arabalar

Elektrikli mikro arabalar ülkemizde olmasa da Avrupa pazarında önemli bir yer tutmaktadır. Pazar, sıfır emisyonlu kentsel mobiliteye odaklanmaya karar veren önemli otomobil üreticileri tarafından da imzalanan çok sayıda alternatif sunuyor:

Citroen AMI One
Renault Twizy
Tazzari Zero

Citroen AMI One: Alışılmadık bir stil ve asimetrik kapılar ile karakterize edilen Fransız mikro araba, hafif bir dört tekerlekli otomobil olarak onaylandı ve maksimum 45 km/s hıza ulaşıyor. Menzil 70 km ve pil normal bir 220V ev prizi kullanılarak üç saat içinde yeniden şarj edilebilir.

Renault Twizy: Sıfır emisyonlu kentsel mobilite için Renault deneyi, mikro otomobil konseptinde devrim yarattı. Twizy’nin arka arkaya düzenlenmiş iki koltuğu ve penceresiz bir kokpiti var. Ayrıca bu durumda, hafif dört tekerlekli otomobil olarak onaylanan versiyon 45 km/s maksimum hızı aşmazken, vaat edilen menzil 100 km’dir.

Tazzari Zero: İtalyan şirketi halihazırda piyasaya çok kişisel bir tarz ve hafif dört tekerlekli otomobil olarak onaylanan versiyonlar için 140 km menzili garanti edebilen pillerle karakterize edilen elektrikli bir mikro otomobil sunuyor.

2. El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here