Sevimli Tasarımlarıyla Damga Vuran Otomobiller II

0
728

Sevimli Tasarımlarıyla Damga Vuran Otomobiller II listesini yaparken onlarca üretilmiş araçların arasından beğenerek seçtiğim araçları sizlere göstermek istedim. Bugünkü listemi, birinci bölüm ile kıyasladığım zaman daha farklı ve tarzda otomobiller olduklarını rahatlıkla söyleyebilirim. Sevimli Tasarımları ile Damga Vuran Otomobiller listesinde göreceğiniz otomobiller maalesef ki ülkemizde satışa çıkarılmamıştır.

Crosley Hotshot Sevimli Tasarımlarıyla Damga Vuran Otomobiller II

Muhtemelen Crosley Hotshot Amerika’nın ilk spor otomobillerinden birisidir. Hızlı bir otomobil olmasa da ikinci Dünya savaşından sonra uygun fiyatlı ve eğlenceli bir otomobil olarak ortaya çıkmıştır. 498 kilogram ağırlığına ve 26 beygirlik güce sahiptir. 1949’dan 1952 yılına kadar 2500 adet Crosley Hotshot satılmıştır.

Goggomobil DartSevimli Tasarımlarıyla Damga Vuran Otomobiller II

Eşsiz ve sevimli bir otomobil olan Goggomobil Dart, Alman yapımı şasi üzerine inşa edilmiştir. 1958 ve 1961 yılları arasında satışa sunulmuştur. Yapısı ve tasarımı gerçekten o zamanların büyük, ferah tasarımlarına aykırı durmaktadır.

Frisky SportSevimli Tasarımlarıyla Damga Vuran Otomobiller II

Çizgi film arabalarına benzeyen tasarıma sahiptir. Daha çok ikonik Ferrari’leri tasarlayan başarılı tasarımcı Giovanni Michelotti tarafından tasarlanmıştır. İlk üretimi 1957 yılında başlamıştır. İki kişilik ve günümüz otomobillerinden çok farklı tasarıma sahip olması, otomobili çekici kılmaktadır.

Kapi Chiqui

Sevimli Tasarımlarıyla Damga Vuran Otomobiller II listemizin sonuncusu Kapi Chiqui’dir. İspanyol üretimi olan bu araç, geçmiş yıllara damga vurmayı başarmıştır. Yumurta şeklindeki tasarımı, zamanında uygun olan satış fiyatı ile birleştiğinde insanların ilgisini çekmiştir. Ayrıca 1450 yılında ikinci Dünya savaşı askerlerinden Federico Saldana tarafından ilk prototipi yapılmıştır. 1955 yılında satışa sunulsa da bir yıl sonra fabrikanın kapanması ile aracın satışı da sonlanmıştır.

İkinci El Otomobil İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here