Sarı sis farı ve beyaz sis farları arasında oluşan hangisini tercih etmeliyim ikilemine cevap niteliğinde bir yazı hazırladık. Hangisini alacağınıza karar vermeden yazımızı okumayı unutmayın

Sürüş yaparken, görünürlük güvenliğiniz ve diğer yol kullanıcıları için ayak uydurmanız gereken yönlerden biridir. Ancak, görme duyunuzu etkileyebilecek yolda karşılaşabileceğiniz bazı doğal koşullar vardır, örneğin, sis. Sis, öndeki yolda bulanıklığa neden olur ve gezinmeyi zorlaştırır. Sorunu ele almak için, sis farları kötü koşullarda görünürlüğünüz bozulmadan tutmak için arkanızda ve önünüzde ışık yakar.

Sarı Sis Farı veya beyaz, sis lambasından gelen ışığın rengini ifade eder. İkisi arasında hangisinin en iyi olduğu konusunda baş gösteren bir argüman var. Bunları yazımızın devamın da inceleyelim.

Sis Farları ve Amaçları Nelerdir?

sarı sis farı

Sis farları sürüş yaparken görünürlüğü artırmak için birçok araba ışık türleri arasında yer alıyor. Onların kullanımı nadir olduğu gibi, otomobil meraklıları arasında önemi hakkında bir tartışma vardır. Ancak, kullanımda nadir olmasına rağmen, bazı çevresel faktörler nedeniyle görünürlük düşük olduğu durumlarda kullanımı esastır. Bu faktörler sis, toz ve kum fırtınaları olabilir. Burada yolunuzda devam etmek oluşturdukları kalın bulut nedeniyle bir sorun olabilir. Peki ya farlar? Farlar bu gibi durumlarda çalışabilir, ışıklar kırılması ve arabaya geri yansıma sorunu olmasına rağmen..

Sis farları konumları gereği keskin bir açıyla zemini hedef sağlar. Bu çalışma şekli, ışığın sisten yansımasını önler ve bu gibi zor koşullarda görünürlüğü engeller. Sis lambaları genellikle düşük set, farlar altında, sisli veya tozlu koşullarda aydınlatma amacına ulaşmak için kullanılır.

Sis farlarının keskinliği, diğer yol kullanıcılarına yolda varlığınızı bildirmenize de yardımcı olur. Bu tür bulutlu koşullarda, görüş mesafesi düşüktür, özellikle de geceleri. Farlar, size yaklaşan sürücüleri yolda olduğunuzu uyaracak kadar güçlü olmayabilir ve bu bir kazaya neden olabilir. Bu ışık türünü anlamak için diğer farlar ile karşılaştırıldığında daha düşük erişime sahip olduğunu, ancak önünüzdeki yolu aydınlatmak için iyi bir ışık sağladığını söylememiz gerekir.

Işık türlerinde, bir fiziksel olarak, her şeyin sıcaklıkla ilgili olduğunu anlıyorsunuz, ölçüm birimi derecesi  kelvin. Daha düşük değer, daha sıcak renk, sarı bir yerde 2000-3000 kelvins civarında olmaktadır. Yoğun renkler, bu durumda beyaz ise, yaklaşık sıcaklık yaklaşık 6000 kelvins olacaktır. Bu tür sis farlarına derinlemesine bir göz atalım.

Sarı Sis Farı

Adından da anladığınız üzere, Sarı Sis Farı ışığı yandığında sarı veya kehribar rengi alır. Bazı modellerin beyaz ışıkta olduğu lambanın rengini fark edebilirsiniz, ancak lensin sarı bir renk tonu vardır. Sarı sis farları bu türler arasında en yaygın sis farlarından biridir. İnsan gözü sarı ışıklar için daha toleranslı olduğu için tercih edilebilir olmuştur. İnsan gözü farklı renklerde ışık işlese de sarı ışıklar için havsalası geniş görünüyor.

Sis farları ve diğer ön araba farları sarı kullanarak birincil amacı genellikle görünürlüğünü artırmak içindir. Her şeyden önce, parlaklığı nedeniyle tercih ediliyor ve aynı zamanda göze dostu bir renk. Renk kehribara yakın olduğu gibi bazen amber sis farları olarak adlandırılıyor. Öncelikle lamba ve lens bakarken bu sis farının karlı durumlarda kullanışlı olduğunu unutmayın. Kar fırtınalarında ve yağmurda bile optimum görselleştirme sağlar.

Bir araca Sarı Sis Farı almanın iki yolu vardır. Standart yöntem çok esnek ve tercihinize göre çalışan bir kapak kullanıyor. Sadece beyaz sis lambası üzerinde bir kehribar renkli kapak eklemek ışıklar yanarken bu rengin almasını sağlayacaktır. Eğer sarı ışık istemiyorsanız, sadece kapağı çıkarın. Diğer yol ise farlarınızı sarı olanlarla değiştirmek olacaktır. Bu far kapağına göre daha masraflı.

Sarı sis farı artılarından biri, daha uzun bir dalga boyuna sahip olmalarıdır, bu da kırılmayı ortadan kaldırarak parlamayı ve ışığı size geri yansıtarak azaltır. Samlight sis farları gibi piyasada Sarı Sis Farı çeşitli markalar vardır. Yüksek kaliteli ve dayanıklı bir gövdeye sahip sis farları almaya dikkat edin. Motosikletinizde, teknenizde ve diğer alanlarda off-road etkileşimleri için de kullanabilirsiniz, bu da size bu ışıkların ne kadar çok yönlü olduğunu gösterir.

Aynı üreticiden, SamLight LED Işık çubuğu, aynı zamanda karanlık ve bulutlu alanlarda aydınlatma için mükemmel bir kullanım sunuyor. Onları dayanıklı kılan sağlam bir yapıya sahiptirler ve kurulum sırasında kolaylık sağlamak için montaj aparatlar ile birlikte gelirler.

Beyaz Işık

Tartışmanın diğer tarafında beyaz sis farları var. Daha önce de söylediğimiz gibi, ışık yaklaşık 6000 kelvin silik bir sıcaklığa sahiptir. Fark edeceğiniz beyaz ışığın kesin bir özelliği, bazen neredeyse mavimsi bir tona sahip ve beyaz bir görünüme sahip olmasıdır. Beyaz ışık, sürüş yaparken ek bir beyaz kaynak olarak kullanabileceğiniz günlük aydınlatma amaçları için idealdir. Ancak, bir sis ışığı gibi, daha kısa bir dalga boyuna sahip olduğu gibi Sarı Sis Farı kadar etkili değildir. Kısa dalga boyu kırılmaya neden olur ve ışık geri yansıyabilir.

Bu ışık ile iyi bir şey parlak ve sisli koşullarda diğer sürücüler için varlığını gösterecektir. Beyaz sis farları da mükemmel estetik güçlendiriciler vardır.

Piyasadaki önemli beyaz ışık markaları arasında Nilight LED Pods vardır. Off-road, tekne gibi araçlarınızda varsa kullanabilirsiniz. Bu ışıkta uzun mesafeler için konsantre bir ışın üreten yüksek kaliteli LED yongaları kullanılır. Eğer beyaz ışıklar varsa ve kehribar tercih ediyorsanız istediğiniz renk ile bir kapak alabilirsiniz.

Sarı ve Beyaz Işıklar Arasındaki Fark Nedir?

Eğer bu iki sis ışığı çeşitlerini anlamak istiyorsanız, onların farklılıklarını anlamak gerekir. Önemli varyasyon farklı renkler, onları kendi adlarında belirtildiği gibi renklere sahip olmasıdır. Renk farkı farklı sıcaklıklar nedeniyle gelir. İki kontrastı anlamak için, en yüksek değer üzerinde 10000 kelvins alt tarafında 1000 kelvins ışık sıcaklık grafiği, kontrol edebilirsiniz. Sarı ışık 2000 veya 3000 kelvins civarında, beyaz ışık 5000-6000 değerinde ve çoğunlukla HID veya LED ampuller kullandığı için rengi bu kadar yoğun.

İki ışığın parlaklığı, beyaz ışığın diğerinden daha parlak olduğu başka bir ayrım noktasıdır. Parlaklık, onu insan gözüne daha az dostça yapar, bu da sarı aydınlatmayı mükemmel bir şekilde barındırır. Yolda kullanma söz konusu olduğunda, sarı ışık daha uzun bir dalga boyuna sahip olduğu için tercih edilir, yani daha uzun mesafeler için önünüzdeki yolu aydınlatacaktır. Kırılmaz, bu da parlamanın sizi etkilememesini sağlar.

Sarı Sis Farı ve Beyaz Sis Farları Artıları ve Eksileri

Sarı ve beyaz arasında uygun sis ışığı seçerken, en tercih edilen arazi modellerinin de özelliklerine dikkat etmelisiniz. Bunları kullandığınızda ne elde ettiğinize daha geniş bir resim vermek için kendi avantajlarına ve dezavantajlarına bakalım.

Sarı Sis Işığı Artıları ve Eksileri

Sarı sis Farının birçok avantajı vardır. En belirgin özelliği insan gözü dostu olmaktır. Gözleriniz yolda olmalı ve ışıklar görüşünüzü korumalı. Gözlerimiz, ister yola ister yaklaşan sürücülere odaklanmış olsun, sarı ışığa mükemmel bir şekilde uyum sağlayacaktır. Bu ışıkta zorlanmadan doğru görebileceğimiz gibi güvenli ve derinlik algısı da doğru bir şekilde gerçekleşecektir.

Sarı sis Farı yanlışı ise çok kötü görme koşullarında görüşü etkileyebilir. Bazı şehirlerde sis, yağmurlar, kar ve toz yoğun bir şekilde bulunur. Bu nedenle Kırılma daha çok olacağı için görüş zayıflar. Özellikle sis farları düşük ayarlı olduğunu göz önüne aldığınızda gerçekleşir bu. Işığı almak için bir kapak kullanma durumunda, istediğiniz zaman beyaz ışığa geçebilirsiniz. Bu ışığın çok yönlülüğünden yararlandığımız anlamına gelir.

Bu sis lambası tipinin ana dezavantajı, bazı durumlarda yeterince parlak olmayabilir. Bu sorun, sarı bir sis ışığı tonu kullanırken belirgin hale gelir, önemli ölçüde ışık yoğunluğunu azaltır.

Beyaz Sis Işık Artıları ve Eksileri

Beyaz sis farları kozmetik amaçlı en iyi araba eklemelerinden biridir. Sarı ışıklar da otomobilin estetiğini geliştirme yeteneğine sahip olsa da, beyaz ışık birçok araç sahipleri çok fazla tercih ediliyor. Ayrıca, standart bir araba ışığı olarak kullanabilirsiniz çok yönlü, ve aynı zamanda çok parlak, karanlık yerlere bol aydınlatma getiren bir ışıktır.

Beyaz sis Farı kötü tarafı çok parlak olmasıdır; bu nedenle, insan sağlığı için uygun değildir. Parlaklık sürüş yaparken zorlanmanıza neden olabilir, Bu tehlikeli bir olay. Ayrıca kısa dalga boyu nedeniyle kırılma riski vardır. Keskinliğine rağmen kısa mesafeler için yanar.

İkinci El Otomobil İlanları

 

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here