Sis Farı Nedir?

Sis farı, sürücünün aracın önünü görmesine yardımcı olan bir tür otomotiv ışığıdır. Öndeki ana far grubunun altında bulunur.

Sis lambaları genellikle belirli bir ölçüde alçakta monte edilir ve sisin altındaki zemini aydınlatmak için aşağı doğru açılıdır.

Arka sis lambası, diğer sürücülerin düşük görüş koşullarında aracınızı görebilmesini sağlamak için, tıpkı fren lambaları gibi kırmızı renkli bir ışık üretmek üzere tasarlanmıştır. Bazen arka tampon kapağının ortasına veya geri vites lambalarından birinin yerine yerleştirilir.

Sis Farları Nasıl Çalışır?

Sis farlarının nasıl çalıştığını anlamak için önce sisin nasıl çalıştığını anlamak önemlidir. Sis, dünyanın pek çok yerinde, özellikle büyük su kütlelerinin yakınında düzenli oluşan bir olaydır. Koşullar uygun olduğunda, küçük su damlacıkları veya buz kristalleri havada, yer yüzeyinin hemen üzerinde yüzebilir. Bir bulut gibi davranıp görüşünüzü engellemenin yanı sıra, küçük su

sis farı

damlacıkları veya buz kristalleri, onlara çarpan ışığı yansıtarak görünürlüğü daha da azaltır. Bu, sürüşü sinir bozucu ve tehlikeli bir deneyim haline getirir.

Sis farları burada bir çözüm olarak karşımıza çıkar. Sis farları, birçok zayıf görüş koşulunda çalışırlar. Sisin içinden yolu görmenizi sağlamak için, sis farları mümkün olduğunca alçakta, çoğu modern araçta genellikle alt tampon kapağına yerleştirilmiştir. Görünüşüne rağmen, sis tipik olarak yere değmez, ancak yüzey üzerinde gezinir. Sis farlarının bir araç üzerine alçakta yerleştirilmesi, ışık huzmesinin kolayca yola çarpmasını sağlar. Böylece ışık öndeki yolu aydınlatır. Aşağıya doğru açılı sis farları, normal farların menziline sahip değildir, ancak sürücülerin hedeflerine yavaşça ilerleyebilmeleri için önündeki yolu yeterince aydınlatmayı amaçlar. Sis farları diğer sürücülerin sizi daha çok fark etmesini sağlar, bu da ikinci bir güvenlik avantajı olarak karşımıza çıkmaktadır.

Sis Farları Ne Zaman Kullanılabilir?

Sis lambaları ek farlardır ve her zaman kullandığınız farlarınızla birlikte kullanılabilir. Ancak, çok kısa bir menzile sahip oldukları için normal sürüş farlarının yerini alacak şekilde tasarlanmamıştır.

Sis farları şu gibi durumlarda kullanılmaktadır:

  • Sis
  • Yoğun yağış
  • Toz fırtınası

sis farları nasıl çalışır

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here