Sis Farı Ampulü Nedir? Nasıl Değiştirilir?

0
3534

Sis, öngörülemeyen hayaletimsi bir durumdur ve neredeyse hiçbir uyarı olmadan oluşabilir ve hem son derece rahatsız edici hem de sürücüler için gerçek bir tehlike oluşturabilir. Çoğu sisli koşulların düşük görünürlüğü nedeniyle bir kaza meydana gelmiştir.

Sis farları, kısa huzmeli farlarla birlikte kullanılır ve genellikle bir aracın ön tamponunun altında bulunur. Sisli koşullarda en iyi görüşü ve nüfuzu elde etmek için ışığın aşağıda olması gerekir. Bir arabanın arka tamponunda daha aşağıda bulunan arka sis farları da vardır.

Normal hava koşullarında sis farları kullanılamaz. Yasal olarak, sis farları yalnızca öndeki yolun görüşünün bozulduğu sisli veya dumanlı koşullarda sürüş sırasında etkinleştirilebilir. Açık hava koşullarında sis farlarını kullandığınız için para cezasına çarptırılabilirsiniz.

Tüm araçlarda sis farları bulunmaz. Sizinki çalışıyorsa, doğru şekilde çalıştıklarından ve beklenmedik sisli günlerde kullanıma hazır olduklarından emin olmak en iyisidir.

Sis Farı Ampulü Nedir?

Bir sis farı ampulü tipik olarak 12-24V ışık yayan diyot (LED) veya yüksek yoğunluklu deşarj (HID) tipi olacaktır. Aracınız için ampul tipi, sis lambası grubu ve üreticinin tavsiyesi ile belirlenecektir. Kurulumdan önce, bir ampulün yolda kullanım için uygun olup olmadığını ve aracınızda kullanılmak üzere tasarlandığını kontrol etmek en iyisidir.

Ampul, iletkeni / elektrotları örten bir cam kasaya / lense ve sis lambası tertibatı içindeki bir güç kaynağına takılan, vidalanan veya iten metal bir tabana sahip olacaktır. Bir sis farı ampulü arızalandığında, bir sorun olduğunu size bildirmek için gösterge panelinde bir uyarı ışığı yanabilir.

sis farı ampulü

Sis Farı Ampulü Nasıl Değiştirilir?

  1. Sis lambası grubuna erişin.
  2. Arızalı ampulü çıkarın.
  3. Aynı olduklarından emin olmak için eski ampulü yenisiyle karşılaştırın.
  4. Yeni ampulü takın.
  5. Doğru çalıştığını test edin.

Sis Ampulünün Değiştirilmesi Gerektiğini Gösteren Belirtiler

  • Sis lambası çalışmıyor
  • Gösterge panelinde uyarı ışığı
  • Siste daha az aydınlatma
  • Titreyen ışık
  • Hatırlanması Gereken İpuçları

Bir oto elektrikçiye sis farlarını kontrol ettirin ve sadece bunun arızalı olduğunu tespit edin.Aracın önünde eşit bir aydınlatma kapsamı sağlamak için her iki sis lambası ampulünü birlikte değiştirmek iyi bir fikirdir.

Sis Farı Ampulünü Değiştirmek Ne Kadar Önemlidir?

Sisli havada araç kullanmak zor ve tehlikelidir. İdeal olarak, sürüşten önce sis kalkana kadar beklemek en iyisidir, ancak önlenemiyorsa, güvenli bir şekilde geçmeniz için en iyi aydınlatmaya sahip olduğunuzdan emin olun.

2. El Otomobil İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here