Volvo, otomotiv sektörünün en güvenlikli araçlarını üretmesiyle övünen bir firmadır. Araçların sağlamlığı bir kaza anında karşı tarafta ki aracın çok ciddi zarar görürken bu araçlarda çok az hasar görmesiyle de anlaşılabiliyor. İsveç merkezli firma birçok güvenlik donanımını sunan ve onun kullanılmasına izin vermesiyle dikkat çekiyor. Araçlar hız sınırı uygulaması getirmesi planlanıyor.

2. El Satılık Otomobil İlanları >>

Firma bu konular arasına yeni bir tane daha ekledi. Firma tarafından yapılan açıklama da artık Volvo marka araçların saatte 180 kilometre hızı geçemeyecekleri aktarıldı. Ülkemizde bu kapsamın içerisine giriyor. Ülkemizde 2020 Ağustos ayından itibaren satılacak tüm Volvo araçlarının bu özellik ile müşterilere sunulacağı aktarıldı.

Sıfır Ölümlü Kaza Kapsamında Alınan Bir Karardır

hız volvo

Volvo tarafından geçtiğimiz yıllarda alınan bir karar ile Volvo araçlarda sıfır ölümlü kaza mottosu kapsamında bu kararın alındığı açıklandı. Tabi bu hız sınırının diğer firmaların yaptığı gibi göstergede 200 kilometre olarak görünmesine rağmen daha yüksek hızlara ulaşabilen araçlar üretmesi gibi olmayacağını da söyleyelim.

Güvenlik konusunda aldığı önlemler ile dikkat çeken firma 21 Mayıs itibariyle üreteceği tüm modellerinde 180 kilometre hız sınırı koyacağını duyurdu. Volvo güvenlik merkezi tepe yönetici olan Malin Ekholm tarafından konuyla ilgili açıklama yapıldı. Otomobil üreticilerinin güvenlik ve trafik kazalarından en hafif hasarlar çıkmak konusunda üzerlerinde ciddi bir sorumluluk olduğunu düşünüyoruz.

Genç Sürücü Adayları İçin de Bir Sistem Geliyor

 

Hız sınırı kuralının açıklamasının yanında firma ailenin genç şoförlerinin güvenliğini sağlamak adına yeni bir sistem geliştirdiğini de söylememiz gerekiyor. Bu sayede ilk defa direksiyona geçen veya acemi olarak kabul edilen bireyler kullanırken hız sınırını daha da aşağıya düşürmek mümkün olacaktır.

Gençlerin kontrolsüz araç kullanmaları nedeniyle ciddi kazalar yaşanabiliyor. Aileleri yanında yokken bu hız sınırını geçmelerini engellemek için ailelerin kullanabileceği bir bakım anahtarı onlara verilecektir. Bu anahtar olmadan o hız sınırını kaldırmak mümkün olmayacaktır.

Dünyanın en güçlü ve güvenlikli araçlarını üretme yönünde adımlar atan bu firma güçlü karoser yapısı, birçok ekstra detayı ile bu noktada tüm üreticiler arasında ilk sırada yerini almaya devam ediyor.

2. El Satılık Volvo İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here