Araba pistonları motor aksamında aracın ilerlemesi için gerekli devinimi sağlayan önemli bir bileşendir. Yanma enerjisini mekanik enerji çalışan araba pistonları yağ buharının oluşturduğu tortular nedeniyle zaman zaman kirlenebiliyor.

İçten yanmalı motorlar esas olarak oksijen ve kıvılcım varlığına bağlıdır. Araç hareket etmek için ve gerekli enerjiyi üretmek için buji tarafından yapılan bir ateşlemeye ihtiyaç duyar.

Ateşleme yapılırken, benzin piston başında ve motorun vanalarında bazı karbon tozu kalıntıları oluşturur. Zamanla karbon tozu artıkları çamura dönüşür. Bunun nedeni, yağın belirli bir sıcaklığa ulaşıp ısınmasıyla oluşan bir yağ buharıdır. Ayrıca buna düşük kaliteli bir motor yağı kullanmakta neden olabilir. Bu, motorun bozulmasına neden olabilecek en önemli sorunlardan biridir.

Piston başındaki karbon artıkları ve vanalar motorda sorunlara neden olur. Bu sorunlardan bazıları motor gücü azalması, normalden daha yüksek motor sesi, yakıt tüketimi artışı gibi sorunlar ortaya çıkarır. Bu daha sonra motorun verimliliğini ve çalışma ömrünü etkileyebilir.

Araba Pistonları Nasıl Temizlenir?

araba pistonları

Bu kılavuzda, size Araba Pistonları’nda karbon birikmeyi nasıl kaldıracağınızı göstereceğiz. Ayrıca, vanalar ve motorunuzun diğer iç kısımları gibi hiçbir şeyi çıkarmadan Araba Pistonlarını nasıl temizleyeceğimiz konusunda size rehberlik edeceğiz.

Adım 1: Motoru Kapat

Motorunuzun kapalı olduğundan ve iyi havalandırılan bir alana park ettiğinizden emin olun. Hava Alımı, Vana ve Yanma Odası Temizleyici sinerek gaz gövdesinden hava alma kanalını ayırın. Bu karbon kaldırmak için en iyi formüldür.

Bu adımda, gaz gövdesi ve alma manifoldu üzerinde oluşan karbon artıklarını çıkarmak için uğraşıyoruz. Bu katkı maddeleri temizleme sürecinde size yardımcı olacak karbon birikme sorununu çözmek için en iyi yoldur.

Adım 2: Yakıt Rayını Temizleyin

Motor kapalıyken, yakıt rayını ve motorun içindeki yakıt akışındaki her şeyi temizleyin. Yakıt enjeksiyonu ile yanma odası temizleyici ve enjeksiyon basınç aparatı kullanarak bu süreçten geçebilirsiniz. Bu adım tüm yakıt sistemi için son derece etkili temizlik sağlar.

Bu işi yapmak için, önce yakıt tankından enjeksiyon rayına gelen yakıt rayını kesmeniz gerekir. Bundan sonra, enjeksiyon basınç cihazına bağlayın ve sonra içine temizlik maddesi koyun. Arabayı açın ve madde tamamlandığında kendiliğinden kapanana kadar boşta bırakın.

Adım 3: Benzin Arttırıcı kullanın

Benzin kalitesi formülümüzde önemli bir faktördür. Bu nedenle, yakıt sistemi temizleme de sonraki adım bir benzin arttırıcı madde kullanımı gereğidir. Gaz pompası kalitesindeki tutarsız benzin kalitesi ve varyans, karbon artıklarının birikmesine, güç çıkışının düşük ve verimsiz ateşlemesine yol açar.

Yüksek çıkışlı motorlar ve turboşarjlı motorlar yakıt kalitesine duyarlıdır ve verimliliği pistonlar, yakıt enjektörleri, alım portları, alma vanaları ve yanma odalarında birikme den etkilenir.

Benzin arttırıcıları kullanmak oldukça kolaydır, ama en azından yakıt tankının yarım dolu olması gerekir. Yakıt tankının yarısını doldurun.

Adım 4: Temiz Motor Yağı Sirkülasyonu

Araba Pistonlarının ve motor iç parçalarının yanma kalıntılarından ve çamur birikmesinden temizlenmesinin diğer yolu da motor yağı sirkülasyonunun temizlenmesidir. Aracınızı sürerken motor yağı yüksek bir sıcaklığa kadar ısınıyor.Bu da yağdan bazı buharların çıkmasına neden olur. Buharlar toz karbon kalıntılarıyla karşılaştığında, yağ çamuru adı verilen bir madde oluşturur. Yağ çamuru esas olarak pistonlar, piston halkaları ve silindir başı üzerinde oluşur. Bu buhar motora zarar verebilir, bu da tamiri oldukça pahalı olabilir.

Pistonları çıkarmadan temizlemek için en iyi yol motor performansı restorasyon ürünleri kullanımı gereğidir. Bu ürünler, inatçı tıkanmış çamurda bile etkili bir şekilde yumuşatır, emülsifiye eder ve çözünür. Bu katkı maddesini kullanmak oldukça kolaydır. Sadece mevcut yağ maddesini ekleyin ve arabayı çalıştırın. Yaklaşık 30 dakika bekletin. Durduktan sonra, motor, yağ drenaj ve yeni yağ ekleyin.

Adım 5: Motor Yağının Kalitesini Artırın

Artan motor yağı yeniden kullanım için Araba Pistonları temizleme sürecinin son adımıdır. Artan motor yağı, çamurun oluşmasını zorlaştırır. Bu çoğunlukla 15.000 ila 40.000 km arasında uzun bir drenaj aralığı arasında gerçekleşecektir. Yüksek dereceli sentetik yağlar da sonunda bozulacaktır.

Bunu başarmanın tek yolu yağ arttırıcı ürünleri kullanmaktır. Bu ürünler ısıya karşı korumayı artıran yağı güçlendirici özelliğe sahiptir. Erken ve çıkarılması zor tortular birçok motor bileşeninde oluşacaktır.

Onların kendi formülü güçlü antioksidan sistem içerdiğinden artırıcı ürünleri kullanarak tüm bu sorunları önleyebilirsiniz. Motor yağını değiştirdikten hemen sonra yağ arttırıcı ürünleri ekleyin. Bununla birlikte, motor yağı iyi korunmuş olduğundan emin olacaktır ve Araba Pistonları temiz kalma konusunda içinizi rahatlatacaktır.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here