Otomobilimi Daha Hızlı Nasıl Satabilirim?

0
2837

Otomobiller birçok kişinin günlük hayatta kullandığı ulaşım araçlarıdır. Zaman zaman model yükseltmek veya model düşmek amacıyla otomobilimizi satmamız gerekebilir. Otomobil almak isteyen kişilere ulaşmak için Türkiye’nin araba motoru arabam.com’u kullanabiliriz. Ancak aracı ilana koymadan önce alıcıları kaçırmamak için yapılması gerekenler vardır. Bu yazıyı okuduktan sonra yapacağınız işlemler ile aracınızı çok daha hızlı satabileceksiniz. Otomobilimi Daha Hızlı Nasıl Satabilirim? Sorusunun cevabı ve daha fazlası yazımızın devamında.

otomobilimi daha hızlı nasıl satabilirim
Otomobilimi daha hızlı nasıl satabilirim ?

Otomobilimi Daha Hızlı Nasıl Satabilirim?

Otomobilinizi satmak istiyorsanız yapmanız gereken tek şey aracınıza alıcı gözü ile bakmaktır. Hadi aşama aşama yapılması gerekenlerden bahsedelim.

Aracınıza Expertiz Yaptırın: Aracınıza expertiz işlemi yaptırarak aracınızı tanımanız gerekir. Aracın kaporta bölümünde bulunan değişen ve boyalı parçaları öğrenerek expertiz raporunu alıcılar ile paylaşabilirsiniz. Ayrıca expertiz sonucunda aracınızda arızalı parça var ise arızalı parçaları öğrenerek sorunları çözebilirsiniz. Bu sayede aklınızda herhangi bir soru işareti kalmayacaktır.

Aracınıza Alıcı Gözü İle Bakın: Aracınızın arızalı bölümlerini yaptırdıktan sonra otomobilinizi dışardan inceleyin ve kusurlu bölümleri not edin.

Not Ettiğiniz Bölümleri Düzeltin: Aracınızda kusurlu olarak gördüğünüz noktaları düzeltin. Bu durum tamponlardaki çizikler vs olabilir. Gerekli parçaları boyatmalısınız.

Pasta Cila Yaptırın: Aracınıza pasta cila işlemi yaptığınızda ilk günkü parlaklığına geri dönecek. Ayrıca kılcal çizikler yok olacaktır. Pasta cila işlemi sonrasında aracınızda bulunan derin çiziklere rutuş işlemi yapabilirsiniz. Bu sayede derin çizikler göze batmayacaktır.

Detaylı Temizlik Yaptırın: Aracınıza detaylı temizlik yaptırarak döşemelerindeki lekelerden kurtulursunuz. Döşemelerinizde leke yoksa bile koltuklarda birikmiş olan zamanın kiri arınacak ve aracın iç atmosferi değişecektir.

Klima Temizleyici spray kullanın: Klima temizleyici spray kullanarak aracın iç atmosferinin kokusunu değiştirebilirsiniz. Aracınıza gelen müşteri aracın temiz binilmiş olduğunu anlayacaktır. Araç hakkında değerlendirmesini daha iyi bir şekilde yapacaktır.

Motor Bölümünü Temizletin: Araçların en az temizlik yapılan kısmı motor bölümüdür. Motor bölümünü temizleterek aracın daha iyi bir izlenim bırakmasını sağlayabilirsiniz.

Farlar Parlasın: Bir aracı en iyi gösteren aksesuar, farlardır. Zamanla eskiyen otomobillerin farları solmaktadır. Farların parlatılması aracın görünümünü değiştirecektir. Alıcıların ilk bakışta hoşuna gitmesini sağlayacaktır.

Aracın Fotoğraflarını Olabildiğince detaylandırın: Bir araç ne kadar güzel olursa olsun fotoğrafları iyi veya detaylı değilse kolay bir şekilde satılmaz. Aracın her açıdan fotoğrafını çekin. Kesinlikle shop veya filtre kullanmayın. Fotoğraflar olabildiğince sade olsun. Aracınızda kusur var ise fotoğraflarda belirtin.

Açıklama Oldukça Önemli: Aracınızı arabam.com ikinci el otomobil ilanlarına koyduğunuzda açıklamasını detay vererek yapmalısınız. Aracın ile ilgili bildiğiniz her şeyi yazın (tabi hayat hikayenize gerek yok). Ayrıca expertiz raporunu fotoğraflar bölümüne ekleyebilirsiniz.

Fiyat Çok Önemli: Aracınızın fiyatını belirtmek hızlı satmak anlamında oldukça önemlidir. Arabam.com’dan aracınızın değerini öğrenebilir ve hızlı bir şekilde aracınızı satabilirsiniz. Fiyatın düşük veya yüksek yazılması satışı kötü etkileyen etmenlerdendir.

Tüm bu işlemleri yaptıktan sonra yapmanız gereken tek şey telefonunuzun çalmasını beklemektir. Gelen müşteriye karşı kibar olmaya çalışın. Ancak bunlarla uğraşmak istemiyorsanız arabanızı arabam.com’a trink satabilirsiniz. Arabam.com üzerinden aracınızın bilgilerini girerek fiyat teklifi alabilirsiniz. Aracınızı expertize soktuktan sonra paranız hesabınıza yatar. Alıcılarla uğraşmazsınız.

Trink sat Merkezinde Yapılan Kontroller

otomobilimi daha hızlı nasıl satabilirim

Trink sat! merkezine gittiğinizde güler yüzlü çalışma ekibi sizi karşılayacak ve siz kahvenizi içerken, aracınızın öncelikle boya-kaporta kontrolleri yapılacaktır. Boya kontrollerinde, şasi ve direklerde işlem olup olmadığı, kaporta ve kapılarda boya veya değişen parçanın olup olmadığı tecrübeli ustalar ve teknolojik cihazlar ile kontrol edilir. Eğer söylenilen dışında bir işlem çıkar ise, tekrar bir fiyat teklifi verilir ve eğer satıcı kabul eder ise, mekanik kontrollere geçilir. Eğer söylenilen dışında bir işlem çıkmaz ise, verilen teklif aynen geçerlidir. Mekanik ve motor kontrollerinde ise, genel bir ekspertiz yapılır. Aracın motor parçaları, şanzıman ön düzen parçaları, lastikleri, kozmetik ve iç aksamı kontrol ediliyor.

arabam.com

Masraf olabilecek kalemler satıcı ile paylaşılıyor ve son bir fiyat teklifi veriliyor. Bu fiyatlar güncel piyasa koşullarında belirlenen ve makul seviyedeki fiyatlar oluyor. Eğer anlaşma sağlanır ise, noter süreci başlıyor.

“Trink sat”

İkinci El İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here