Mercedes Ön Panjur Yenileme İşlemi Nasıl Yapılır?

0
1954

Otomobil fiyatlarının yükselişi birçok kişiyi eski model Mercedes’lere yönlendirmiştir. Özellikle son zamanlarda W201 ve W124 kasa kodlu otomobillere karşı çok büyük bir talep oluşmuştur. Zamanının ötesinde bir teknoloji ile üretilmiş olan bu araçların en gencinin 26 yıldır yollarda olduğu düşünülünce bazı deformasyonların oluşması da normal olarak görülebilir. Aracın tasarımı düşünüldüğünde ön kısımda bulunan ve ne kadar uzakta olursanız olun aracı tanımanızı sağlayan Mercedes’in o yıllarda kullanmış olduğu karakteristik panjur zamanla eskiyen ve rengi değişen parçalardan biridir. Bu panjurların yan sanayileri uygun fiyata temin edilebilse de orjnal parçanın yerini tutmamaktadır. Bu yazımızda sizlere Mercedes ön panjur yenileme işleminden bahsedeceğiz.

mercedes ön panjur

Mercedes Ön Panjur Yenileme

Satın almış olduğum W124 300D aracımın kozmetik olarak sıkıntıları vardı. Ön panjur siyah renge boyanmış ve nikelajları üzerinde bulunmuyordu. Panjur değişimi şart olarak gördüm. Araştırmalarım sonucunda yan sanayi panjurların iyi olmadığının farkına vardım ve işe koyuldum. Ön panjuru söktüm. Panjuru üzerinde bulunan boyadan tiner ve zımpara vasıtası ile arındırdım. Motip markasının RAL 7011 kodlu sprey boyası ve plastik astarı satın aldım. Boyama işlemini uyguladım. Panjurun böbreği üzerinde bulunması gereken nikelajlar yoktu. Görüntü bütünlüğü sağlanamıyordu. Panjur nikelajları Mercedes yedek parçacılarından uygun fiyata satın alınabiliyor. Nikelajları satın alıp yerine uyguladım. Panjur böbreği yeni gibi olmuştu. Son olarak matlaşmış bir panjur çerçevesi vardı. Panjur çerçevesi nikelaj görünümündeydi. Metal polish uyguladım. O parça da yeni gibi olmuştu ve parlak görünümüne kavuştu. Panjurun montajını gerçekleştirdim. Aracın görünümü oldukça değişti. Tüm bu işlemlerin maliyeti ise;

Sprey Boya: 35₺

Sprey Plastik Astarı:40₺

Panjur Nikelaj Takımı: 50₺

Metal Polish: 40₺

mercedes ön panjur

Toplamda maliyet 165₺ oldu. Geriye kalan malzemeler de var. Maliyet açısından değişime göre kat ve kat daha ucuz. Alınacak olan yan sanayi ön panjurdan daha güzel oldu ve bu tamamen kendi emeğim. Siz de aracınızın kusurlarını kendiniz giderebilirsiniz. Zaman açısından ise sokağa çıkma kısıtlaması günlerini bu şekilde değerlendirebilirsiniz. Yaptığınız işlemleri videolayarak youtube gibi platformlarda paylaşabilirsiniz. Bu sayede yaptığınız işlemi gören bir başka araç sahibi de ilham alarak kendi aracına uygulayabilir. Ben araçlarıma yapmış olduğum uygulamaları Araba Gurmesi Youtube kanalımda paylaşıyorum.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here