LPG Sistemi Bakımları Nelerdir?

1
2033

Günümüzde otomobiller, birçok kişinin günlük olarak kullandığı ulaşım araçlarıdır. Özellikle otomobilini çok kullanan kişiler, yakıt ekonomisi için benzinli yerine lpg’li araç tercih ediyor. Benzinli bir araçta lpg kullanımı, ortalama olarak %40 tasarruf sağlıyor. LPG yakıt sistemi bazı marka model otomobillerde fabrika çıkışı olarak bulunabildiği gibi, genelde otomobillere sonradan montajlanıyor. LPG sistemine sahip otomobillerde diğer araçlardan farklı olarak LPG sistemi bakımı da yapılması gerekiyor. Lpg sisteminin bakımları zamanında yapılmadığında fazla yakıt tüketimi, motorun düzensiz çalışması gibi durumlarla karşılaşılabiliyor. Bu yazımızda sizlere LPG sistemi bakımlarından bahsedeceğiz.

LPG Sistemi Bakımları

LPG Filtresi Değişimi:

Lpg filtresi 10.000 km de bir değişmesi gereken parçalardan biridir. Lpg sisteminiz yeniyse lpg filtre bakımınızı 10.000 km de bir yapabilirsiniz. Fakat sistem eskidikçe lpg tankında oluşacak tortu ve yabancı maddeler lpg filtresinin ömrünü kısaltacaktır. Bu yüzden ilerleyen zamanlarda bakım aralığını daha da kısa tutarak lpg sisteminizin ömrünü uzatmak sizin elinizdedir. Lpg filtresi aracınızın yağ hava v.b diğer filtreleri gibi düzenli değiştirilmesi gereken bir filtredir. Lpg filtresini düzenli değişmezseniz aracınızın lpg sisteminde hissedilir derecede problem yaşamak muhtemeldir. Zaman içinde lpg tankının içinde yabancı maddeler ve tortular oluşacaktır bu kaçınılmazdır. Lpg filtresi bu maddeleri ayrıştırarak lpg enjektörüne temiz  sıvı gazı iletir. Lpg filtresini değişmez ve uzun süreler aynı filtreyi kullanırsanız ilerleyen süreçlerde filtreniz görevini yerine getiremeyerek lpg tankında oluşan tortu ve yabancı maddeleri lpg enjektörüne iletecektir. Bu tortu ve yabancı maddeler enjektör uçlarını tıkayacaktır ve lpg sisteminin en pahalı bileşeni olan enjektörler arızalanacaktır.

Gaz Tankı Değişimi:

Gaz tankı, yakıtın depolandığı parçadır. Üzerinde bir takım kesiciler bulunur. Bu kesiciler kontakla birlikte açılır ve gaz, borular vasıtasıyla motora ulaşır. Lpg tankının ömrü 10 yıldır. 10 yılı dolduran gaz tankı muayeneden geçmez. Değişim maliyeti 800₺ civarındadır.

LPG Yakıt Sistemi

Enjektör Bakımı ve Değişimi:

LPG enjektörleri, sıralı sistem lpg li araçlarda bulunur. Yakıtı yanma odasına veren parçalardır. Silindir sayısı adedince bulunur. Lpg filtresi zamanında değişmeyen araçlarda filtre, görevini yerine getiremez ve lpg tankı içerisinde oluşan pislik, Lpg enjektörlerini tıkar. Enjektörlerin değişimi veya temizliği gerekir.

2.El Otomobil İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here