AC Schnitzer tarafından baştan dizayn edilen V10 motorlu BMW E92, dünyanın en hızlı LPG’li arabası oldu. Modelin bu başarıyı yakalamasında, 0’dan 100 km hıza 4.5 saniyede ulaşması etkili oldu. Ayrıca modelde kullanılan LPG’li yakıt tüketimi ile lüks araçlarda LPG yakıt tüketimine karşı olan ön yargıda kırılmış gibi duruyor. Bu bağlamda LPG’nin gerçek potansiyelini öne çıkarmak isteyen AC Schnitzer, ses getiren bir rekoru da kırmış oldu. Detayları siz değerli okuyucularımız için derledik.

Dünyanın En Hızlı LPG’li Arabası Bir M3 Modeli

LPG ile BMW yan yana gelmesi pek mümkün olmayan şeyler gibi gelse de bu gerçek. LPG’li motorlar dizel ve benzinli motorlara göre oldukça düşük yakıt tüketimine sahipler. Ayrıca bu motorlar daha az CO2 emisyonu salgılıyorlar. Fakat bunlara rağmen pek çok insan LPG ile spor ve lüks araçları pek yan yana getirmiyor. Buna karşı LPG’nin gücünü ortaya çıkarmak isteyen AC Schnitzer, dünyanın en hızlı LPG’li arabasını üretti.

Bunun sonucunda ise ortaya V10 motorlu bir BMW E92 çıktı. Araç, BMW’nin E92 kasa kodlu M3 modeli. Fakat aracın orijinal modelleri 4.0 litrelik V8 motora sahipler. Dünyanın en hızlı LPG’li arabası ise bu konuda orijinallerinden ayrılıyor. Model de V8 yerine M5 ve M6’da kullanılan 5.0 litrelik V10 motor bulunmakta. Fakat bu motor, LPG ile çalışabilmesi için yeniden haritalandırıldı. Ayrıca motor, standart modellerinden daha fazla güç üretebilmesi için yeniden dizayn edildi. Sonuç olarak orijinalinden 45 beygir fazla güç elde eden 552 beygirlik yeni V10 ortaya çıktı.

Hızlanması İnanılmaz

Dünyanın en hızlı LPG’li aracı olan E92 kasa kodlu M3 modelinin kalbini V10 motor oluşturuyor. Modelin 0-100 km arası hızlanması ise sadece 4.5 saniye. İnanılmaz değil mi? Ayrıca model, 0’dan 200 km hıza ise sadece 13.9 saniyede ulaşabiliyor. Fakat henüz bitmedi. Modelin maksimum hızı ise LPG’li bir araç için ilk defa göreceğimiz cinsten. Modelin maksimum hızı saatte 318 km. Kısaca dünyanın en hızlı LPG’li arabası bir Lamborghini Huracan ile aynı hıza sahip. Kim bilir, belki de AC Schnitzer tarafından dizayn edilen bu araç gelecek için bir ilham kaynağı olur.

 

Satılık Tüm LPG’li Modelleri İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here