Lexus NX200t F Sport Fiyatı Nasıl?

1
16381

Lexus NX200t F Sport incelemesiyle aracın fiyatına dair bir sonuç sunmak üzere bazı teknik verileri derledik. Motorundan tasarımına, güvenlik donanımından sürüş dinamiklerine rakipleriyle karşılaştırıldığında Lexus NX200t F Sport fiyatı nasıl? İşte detaylı bir Lexus NX200t F Sport incelemesi ve Lexus NX200t F Sport’un fiyatı

Japon otomobil markaları içinde kendine yenilikçi ve premium bir imaj yaratmayı başaran Lexus markası, emin adımlarla yola devam diyor. Otomobil dünyasını yakından takip edenler bilir, bu alanda marka algısı yaratmak çok zordur. Hele de premium bir algı yaratmak, epey zordur. Japon markaları teknoloji konusunda devrim yaratmalarına rağmen genellikle bu algı yönetimi konusunda Avrupa markaları kadar öne çıkamıyorlar. Ancak Lexus dengeleri bir iki yılda değiştirebilir.

Peki, Lexus NX200t F Sport nasıl görünüyor, Lexus NX200t F Sport tasarım ve motor özellikleri nasıl? Lexus NX200t F Sport’un teknik özelliklerine, tasarımına ve Lexus NX200t F Sport hakkında yorumlara baktık.. işte Lexus NX200t F Sport hakkında detaylar:

Lexus NX200t F Sport İncelemesi

Lexus NX200t F Sport 2018 modeliOto Haber dergisi editörü bir makalesinde Lexus NX200t F Sport yorumunlarında “Amerikan tarzı samuray” benzetmesini yapmış. Bu yorumu direk benimsemek mümkün. Zira, hatları epeyce bir Amerikan stil olsa da aslı Japon samurayı. Sadece bu stil için bu otomobil incelemeye değer. Peki, Lexus NX200t F Sport 2018 modelinin tasarımı nasıl?

Lexus NX200t F Sport Tasarımı Nasıl?

Lexus NX200t F Sport 2018 görselleriPremium bir otomobil almayı düşünenler için performans ve tasarım konuları çok önemli. Bu nedenle üretici bu iki noktaya ama en çok da tasarıma odaklandığı bir çalışma yapmış. Dev ön panjur ve far tasarımı oldukça güçlü bir his veriyor. Ancak bu güçlü algıya rağmen aslında aracın ölçüleri o kadar da büyük ya da heybetli olmadığını kanıtlıyor. Bu arada tasarım algısında güç ve dinamizm etkisi, boyunu alçaltıp burun kısmını öne doğru uzatma tekniği ile sağlanmış. Peki, Lexus NX200t F Sport modelinin ölçülerine bakalım mı?

Lexus NX200t F Sport Boyutları Nasıl?

Lexus NX200t F Sport 2018Aracın toplam uzunluğu 4630mm. Dingil mesafesi ise 2660mm. Aradaki farkın nedeni ise tasarımdaki burun kısmını öne çıkarma detayı. Lexus NX200t F Sport’un genişliği tam 1580mm. Yüksekliği ise 1645mm. Arka koltuklarda oturanlar için diz mesafesi tam 500mm. Bu da oldukça yeterli bir alan. Uzun boylular için de arka koltuklar oldukça konforlu bir alan sunabiliyor. Ancak arak koltuklarda 880mm baş mesafesi biraz yetersiz gibi. Bu da aracın içinde biraz sıkışık bir his verebiliyor. 

Lexus NX200t F Sport Motor Özellikleri Nasıl?

Motor tipi: sıralı, turbo, önde, enlemesine olan inceleme aracımız benzinli. Silindir subap sayısı: 4/16. Motor silindir hacmi ise 1998cc. Motorun maksimum güç değeri: 175kW/238HP 4800 d/d. Maksimum tork verisi ise 350 Nm 1650-4000 d/d.

Lexus NX200t F Sport Hızlanma Verileri Nasıl?

Hızlanma konusunda öncelikle aracın ulaştığı maksimum hız: 200km/sn. 0-100km hızlanmasını da 7,1 sn’de yapıyor. 

Lexus NX200t F Sport Fiyatı Nasıl?

Öncelikle Lexus NX200t F Sport’un bakım aralıkları 15.000km’de bir. Yıllık bakım maliyeti de ortalama 2.000TL civarında. Araç için 3/3/12 yıl garanti sunuluyor. Aracın baz fiyatı da 82 EURO civarında. 

Lexus NX200t F Sport Yerine Ne Alınabilir?

Jaguar F-Pace ve Porshe Macan modeli alternatifler olarak görülebilir. Fiyat konusunda da üçü hemen hemen benzer rakamlara satılıyor. Ama başta da dediğimiz gibi yılların verdiği bir marka algısı var ve bu da fiyatlara etki edecek önemli bir kriter. 

Türkiye’de Satılan Lexus Modelleri

Sedan Lexus modelleri ülkemizde var. Hatta Lexus IS, GS, ve LS epeyce de sevildi. Lexus RC coupe modeli de ayrıca sevilen bir araç Lexus NX200t F Sport ise markanın premium SUV konsepti. 

İkinci el Lexus ilanları için buraya tıklayın!

Dizel Lexus NX200t F Sport Var mı?

Markanın dizel üretimi zaten yok. Dolayısıyla dizel Lexus NX200t F Sport maalesef yok. Ancak yakında hybrit seçeneği olacak. 

Lexus NX200t F Sport Yorumları Nasıl?

Lexus NX200t F Sport hakkında yorumlara baktığımızda elbette eleştirilen ve beğenilen yönleri olduğunu görüyoruz. Genel yorumlardan çok otomobil konusunda uzman kişilerin yorumlarını değerlendirmek istedik ve Otohaber dergisi editörlerinin deneyimlerine başvurduk. Bununla beraber test pilotlarından Lexus NX200t F Sport kullananların yorumlarını sorduk. İlk olumsuz yorum, arka koltukta yaşam alanının darlığı üzerine oldu. Şehir içinde pek de ekonomik sürüş sunamadığı ve 4X4 alındığında bazı çok ünlü modellerin (o ilk paragrafta bahsettiğimiz Avrupa’nın marka algısı konusu) olduğu da eleştirilmiş. Ancak Lexus NX200t F Sport kullanan hemen herkes, kişiselleştirilebilir sürüş modlarını, güvenlik donanım listesini ve malzeme kalitesini çok iyi bulmuş. 

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here