Kia Soul 1.6 CRDi DCT İncelemesi

0
17168
Kia Soul Mavi Görseli

Kia Soul fiyatları nasıl diye soranların çoğu bu araçla ilgileniyor. Özlelikle ikinci el Kia Soul ilanları büyük ilgi görüyor. 2008’den beri sahibinden Kia Soul ilanlarına nokta atışı talep var. Nokta atışından kasıt, net olarak bu aracı almayı düşüp onun ilanına bakanlar. Peki, Kia Soul alınır mı alınmaz mı? Bu sorunun yanıtı için Kia Soul motor özellikleri ve tasarımına ve elbette Soul’un ne kadar yakıt tükettiğine bi bakalım mı?

Kia Soul 1.6 CRDi DCT İncelemesi

kia-pop-soul-tasarimPek çok inceleme yazımızda bahsettiğimiz gibi SUV araçlar 2010’lu yılların trendi. Hemen herkes bir SUV model almak istiyor. Sedan, HB neredeyse modası geçmiş olarak görülüyor. Gerçi, satış rakamları (bunlara fllo kiralama büyük etki eder) hala sedanı zirvede gösterse de SUV araç ilanları kişisel taleplerin lideri.

Söz konusu SUV trendinde bu araçların yerden yüksek yapısı yani geniş görüş sunması ve heybetli, sportif etkisi büyük rol oynuyor. Kia Soul modeli de SUV karakterli önemli bir seçenek olmaya başladı. Özgün tasarımıyla özlelikle şehir içinde SUV görünümlü araç arayanların keyifle tercih ettiği Soul, nispeten uygun fiyatı ile de cazip bir seçenek. Peki, Kia Soul nasıl bir araç, alınır mı alınmaz mı, fiyatları nasıl… Kia Soul incelemesi yapalım mı?

Kia Soul 1.6 CRDi DCT Tasarımı Nasıl?

kia-pop-soul-maviÖncelikle bu araç, Kia Cee’d ile aynı platform üzerinde üretiliyor. Küçük tasarlanmış farları araca kompakt bir hava katıyor. Ön panjur üstünde dört tane hava kanalı açılmış. Bunlar da araca sportif bir etki katmış. Spot zemininde son yılların otomobil tasarım trendi olan koyu renkli zemin kullanımı var. 18 inçlik jantlar iki renkli görünüm araca ayrı bir hava katıyor. Genel olarak Kia Soul’un tasarımı özgün, dinamik, kompakt ve enerjik görünüyor.

Kia Soul görsellerini daha yakından incelemek için galerinin üzerine tıklayın!

Kia Soul Donanım Seçenekleri Neler?

İki farklı donanım seçeneği var. 1,6 CRDİ DCT ve bir de Premium paket sunuluyor. ABS, ESP, TCS, HAC, VSM, ön ve yan perde havayastıkları, gündüz farları, otomatik yan farlar, hız sabitleme sistemi, hız sınırlama, otomatik klima, geri görüş kamerası, elektrikli camlar, soğutmalı torpido gözü, direksiyondan kumanda, AUX ve USB girişi olan radyo ve MP3 çalar, 18 inçlik jantlar donanıma dahil özelliklerden bazıları.

Kia Soul KirmiziKia Soul Yerine Ne Alınır?

Opel Mokka, Kia Soul yerine tercih edilebileceklerden biri. Sıfır km Opel Mokka fiyatı bugün, 90 bin TL bandında.

Sıfır Opel Mokka fiyatlarını öğrenmek için buraya tıklayın!

Mazda CX-3 modeli de Kia Soul’un rakipleri arasında. Ödüllü Skyactiv teknolojisi ile epey popüler olan Mazda CX-3 kompakt SUV segmentinden giderek yıldızı parlayan bir oyuncu.

Sıfır Mazda CX-3 ilanları için buraya tıklayın!

Kia Soul GörselleriKia Soul’un Boyutları Nasıl?

Kia Soul yorumlarında genellikle aracın ufak görünümü eleştiriliyor. Peki, Kia SOul’un boyutları gerçekten kompakt SUV bir otomobil için küçük mü? Gelin, Kia Soul’un ölçülerine bakalım. Aracın toplam uzunluğu 4140mm. Dingil mesafesi 2570mm. Kia Soul’un genişliği ise 1800mm. Yükseklik ise toplam 1593mm.

Kia Soul’un Bagajı Nasıl?

Boyutlar denilince Soul’un bagaj hacminden bahsetmemek olmaz. Kia Soul yorumlarının pek çoğunda bagajın kolay yerleştirilebilen ergonomisi övülmüş. Kia Soul bagajı 354 litre alan sunuyor. Arka koltuklar katlandığında da 994 litre oluyor.

Kia Soul Mavi GörseliKia Soul Fiyatı Nasıl?

Sıfır km Kia Soul almayı düşünüyorsanız fiyatı ve bakım masraflarını mutlaka dikkate almalısınız. Öncelikle markanın dönem dönem kampanyaları oluyor. Bunları takip ederek kampanyalı Kia Soul alabilirsiniz. Ayrıca Soul’un yıllık bakım masrafı ortalama 1.500TL civarında. 15.000km’de bir bakıma gidiyor. Soul garanti kapsamı da 5/5/10 yıl şeklinde. Sıfır Kia Soul fiyatları ise 127.300TL’den başlıyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here