4 Sedana Farklı Açılardan Baktık!

9
30641

Sedan araba denilince akla ne geliyor? Sedan araba modelleri içinde en çok hangileri satılıyor? Peki, en uygun fiyatlı sedan otomobiller hangileri? En az yakan sedan modelleri hangileri? Türkiye’de üretilen sedan modelleri hangileri? Bu sorularının hepsinin yanıtı: Toyota Corolla Sedan/ Honda Civic Sedan/ Fiat Egea Sedan ve Renault Megane Sedan.

4 Sedana Farklı Açılardan Baktık!

Ülkemizde çok satan 4 sedan model var: Toyota Corolla Sedan/ Honda Civic Sedan/ Fiat Egea Sedan ve Renault Megane Sedan. Bunlar, hem ikinci elde hem de sıfır araba satış oranlarında hep listenin ilk sıralarında. Sedan seven Türkiye otomobil alıcısı profili için bu dört araç, her durumda alınır. Geniş bagaj hacmi, geniş iç mekan, güçlü motor, iyi yakıt ekonomisi ve ulaşılabilir fiyat etiketi ile bu dört sedan, her zaman pazardan iyi pay alıyor. Hatta Fiat Egea Sedan, geçtiğimiz iki yıl boyunca (2016 ve 2017) Türkiye’de en çok satılan otomobil olmuştur. 2018’de Renault markası Megane sedan modelini yenileyince 2018’de Türkiye’de en çok satılan otomobil Megane’ın sedanı oldu. Honda Civic, tasarımı en çok beğenilenler arasında. Corolla sedan ise kullanıcı memnuniyet anketlerinde birinci sırada. Özetle, bu dört otomobilin sıfır km seçeneklerini almayı düşünüyorsanız; elde edeceğiniz ilk avantaj: ikinci el satışında taliplisinin çok olması olacaktır. Peki, bu otomobillerin öne çıkan özellikleri neler?

Toyota Corolla Sedan/ Honda Civic Sedan/ Fiat Egea Sedan ve Renault Megane Sedan

4 farklı sedan otomobil seçeneği, ama hepsinin benzer özellikleri var. Onları aynı karşılaştırma içine almamız da bu yüzden. Bakalım, öne çıkan özellikleri nelermiş?

1Toyota Corolla Sedan

Yeni makyajlanan otomobil, bu dördü içinde en yenisi. 12. nesil Corolla, 2019 makyajlı. Özellikle 1,6 litrelik benzinli atmosferik motorlu Corolla çok tutuluyor. Ayrıca bu yıl, hibrit Corolla da çok tutuldu. Head Display özelliği 2019 Corolla’nın öne çıkan özellikleri arasında. Tamamen LED far teknolojisi sunuyor olması, şerit takip asistanı, bisiklet takip asistanı gibi güvenlik donanım özelliklerine sahip olması da diğer dikkat çeken özellikler. Peki, Toyota Corolla Sedan’ın beğenilmeyen özelliği yok mu? Bu yıl bu otomobili alanların pek çoğu arka koltuklarda uzun boylular için diz ve baş mesafesini yetersiz bulmuş. Toyota Corolla Sedan sıfır fiyatı 120.550TL’den başlıyor. Hurda teşviki yasasıyla Toyota Corolla Sedan almayı düşünenler için de fiyatı 105.550TL’den başlıyor. Sıfır Toyota Corolla sedan fiyat listesi için tıklayın!

2Honda Civic Sedan


Bu sedan seçeneği, tasarımı en çok sevileni. Yine Türkiye’de en çok satan sedan arabalar arasında bu da önemli bir seçenek. İkinci elde kolay satılan arabalar listesinde de yine Civic’in sedanı ilk sırlarda yerini alıyor. Yeni Civic’te sürüş pozisyonu biraz aşağı çekilmiş. Araca inip binmeyi biraz zahmetli kılsa da çok sportif bir sürüş hissi sunuyor. Fabrikadan çıkışlı LPG’li Civic de epey ilgi çekiyor. Bu arada Türkiye’de üretilen otomobille içinde en güçlü motora sahip olanı da yine Civic sedan. Zira, 182 HP motor gücü sadece onda var. Yeni Honda Civic Sedan’ın beğenilmeyen özellikleri ise kör nokta uyarı sistemi, çapraz trafik uyarısı gibi donanım özelliklerine sahip olmaması. Üstelik ithal Honda Civic HB modelinde bu özellikler var. Diğer yandan sedan Civic kullananların çoğu yol gürültüsünü fazlaca duyduklarını yorumlarda yazmış.

3Renault Megane Sedan

 

1997’den beri Türkiye’de üretilen bu otomobil, geçen yıl ülkemizin en çok satanı olmuştu. Bursa’daki Renault fabrikasında üretilen otomobil, 3 farklı donanım ve 4 farklı motor seçeneği sunuyor. Açılabilir panoramik cam tavanı ile de çok dikkat çeken otomobil, masaj yapan koltuklar, otomatik park yardımcısı, eller serbest bagaj kapağı gibi konfor odaklı özelliklere sahip. Diğer motor sesi sertliği, gaz tepkileri, klima karakteri, ambians aydınlatması, ekran temaları ayarlanabiliyor.

4Fiat Egea Sedan

Sıfır Fiat Egea Sedan seçeneği de yine sıfır km araba almak isteyenlerin tercihleri arasında. 2015 yılından beri Türkiye’de üretilen bu otomobil, geniş bagaj hacmi, iç mekan konforu gibi özellikleriyle çok seviliyor. Sedan dışında, HB ve SW karoser seçeneği de sunan Egea, motor seçenekleri konusunda da çok zengin. Ayrıca diğer sedan seçeneklere göre baş ve diz mesafesi en fazla olanı.

 

9 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here