Airbump işe yarıyor mu?

3
14200
Citroén'deki Airbump Ne İşe Yarıyor

Airbump işe yarıyor mu? pek çok kişi özellikle Citroén Cactus alıcıları, bu sorunun yanıtını merak ediyor. Citroén’deki plastik kaplamalar ne işe yarıyor, Citroén Cactüs’teki kaplamalar kopar mı gibi soruları otomobil yazarı ve test pilotu Mert Yılmaz’a sorduk: Airbump ne işe yarıyor?

Airbump işe yarıyor mu?

İlk olarak Citroen C4 Cactus ile hayatımıza giren Airbump, Fransız markaya tasarım ödülleri kazandıran bir özellik. İlk defa Citroen tarafından geliştirilen ve içi hava dolu kapsüllerden oluşan Airbump, otomobile estetik bir görüntü kazandırmakla kalmıyor ayrıca şehir içi kullanımlarda oluşabilecek ufak darbelerden de aracı koruyor.

Airbump’ın Malzemesi Ne?

TPU yani termoplastik polüretan adı verilen özel bir malzemeden üretilen Airbump’ın renk atmama özelliği bulunuyor. Marka tarafından zorlu kullanım testlerinden geçen Airbump’lar özel bir bakıma ihtiyaç duymuyor.

Citroén Cactus Plastik Kaplaması Kopar mı?

Citroen, Airbump’ın oldukça dayanıklı olduğunu ve otomobilin ömrüyle eşdeğer bir kullanım süresine sahip olduğunu iddia ediyor. Yani zamanla renk atma, dökülme form değiştirme gibi aksiliklerin olmayacağı konusunda garanti veriyorlar. Zaten şimdiye kadar kulağımıza bu sistem hakkında olumsuz bir geribildirim gelmedi. Kullanıcılar Airpump’tan memnun görünüyor.

Airbump’sız C3 Var mı?

Tabii her Citroen modeli Airbump’la satın alınmıyor. C5 Aircross’da standart olarak sunulan bu özellik, C3’te opsiyon. Sadece Shine donanım seviyesiyle birlikte satın alınabiliyor. Yenilenen C4 Cactus’te standart olarak mevcut ama ilk modelde olduğu gibi otomobilin yan tarafını tamamen kaplamıyor. Daha küçük bir şekilde  aşağı doğru taşınmış. Citroen C3 Aircross’ta Airpump özelliği bulunmuyor. Yeni Berlingo’da ise bu özellik standart donanımda yer alıyor.

Bu özelliğin darbelere karşı koruduğunu söyledik ama kaza anında koruyucu işlev gördüğünü söylemek zor. Zaten markanın da böyle bir iddiası yok. Bahsettiğimiz kazalar şehir içinde meydana gelebilecek kapı çarpması, alışveriş arabası ile vurma gibi durumlar. Bu gibi olaylarda boyanın çizilmesi önlendiği gibi gövdede ufak göçüklerin meydana gelmesi de önleniyor.

Sonuç olarak Airpump’ın dayanıklı bir malzeme olduğunu söyleyebiliriz. Estetik açıdan otomobile güçlü bir hava katıyor ve ufak kazalarda da aracı koruyor. İlk Airpump’ların aksine Citroen’in yeni modellerde boyutları küçülttüğü ve bu sistemi, araçların aşağısına doğru kaydırdığını görüyoruz. Belli ki bazı müşteriler ilk C4 Cactus’ün devasa Airpump’larından hoşlanmamış.

 

3 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here