2022 Mayıs Ayında En Çok Satılan 2. El Otomobiller

0
2849
Mayıs ayında en çok satılan 2. el otomobillerin listesi

Döviz artışı, yüksek faizler ve diğer sebeplerle yaz aylarında taleplerin sıfır kilometre araç satışından, 2. el otomobil satışına yöneleceği öngörülüyor. Fakat yaz aylarına girdiğimiz şu günlerde Mayıs ayında en çok satılan 2. el otomobillerin hangileri olduğunu biliyor musunuz ? Siz değerli okuyucularımız için 2022 Mayıs ayında en çok satılan otomobilleri derledik.

İlk Çeyrekte 65 Bin Adet Sıfır Kilometre Araç Satıldı

Türkiye’de 2022 yılının ilk çeyreğinde toplamda 65 bin adet sıfır kilometre araç satışı gerçekleşti. Yine aynı dönemde 260 bin adet binek ve hafif ticari araç satışı gerçekleşti. Bu bağlamda geçtiğimiz yıllara kıyasla önemli bir artış sağlandı. Fakat bu artışlara rağmen yaz aylarında talebin ikinci el araba satışına doğru kayacağı tahmin ediliyor.

  Mayıs Ayında En Çok Satılan 2. El Otomobiller

1. Renault Megane – 1.5 DCI – Touch – Dizel – Otomatik

Megane 5 dcı touch beyaz önden görünüm

Listemizde ilk sırayı Renault Megane-5 DCI alıyor. Araç, ortalama 4.5-3.9 litre yakıt tüketimi ve şık tasarımı sonucunda rahat bir sürüş deneyimi sunuyor. Bu bağlamda Renault Megane-5 DCI modelleri mayıs ayında en çok satılan 2. el otomobiller listemizde zirveye oturmayı başarıyor.

2. El Renault Megane Touch Modellerini İnceleyin⇒

2. Fiat Egea – 1.3 MultiJet – Easy – Dizel – Manuel

 

2. el otomobil Fiat Egea- 3 MultiJet önden görünüm

Mayıs ayında en çok satılan 2.el otomobiller listemizde ikinci sırayı Fiat Egea 1.3 Multijet modelleri alıyor. Ortalama 4.2 litre karma yakıt tüketimi ile geçtiğimiz senenin en çok tercih edilen arabası olmayı başaran Fiat Egea, buna göre bu senede popülaritesini koruyormuş gibi gözüküyor.

2. El Fiat Egea 1.3 Multijet Easy Modellerini İnceleyin⇒

3. VW Passat- 1.6 TDI – Comfortline – Dizel – Otomatik

VW Passat Comfortline beyaz yandan görünüm

Listemizde 3. sırayı şık duruşu ve konforlu sürüş deneyimi ile VW Passat Comfortline modelleri alıyor. Ortalama 4.0 litre karma yakıt tüketimi sunan Passat, mayıs ayında sürücülerin dikkatini çekmiş gibi gözüküyor.

2. El VW Passat Comfortline Modellerini İnceleyin⇒

4- Renault Symbol-1.5 DCI-Joy-Dizel-Manuel

 Renault Symbol Joy siyah yandan görünüm Listemizde 4. sırayı ise Renault Symbol Joy modelleri alıyor. Sınıfının diğer modellerine göre ikinci el fiyatları avantajlı olan Renault Symbol Joy diğer yandan oldukça düşük olan 3.5-3.7 litre ortalama yakıt tüketimi ile 2. el otomobil piyasasında göze çarpıyor.

2. El Renault Symbol Joy Modellerini İnceleyin⇒

5- Fiat Linea – 1.3 MultiJet – Pop – Dizel – Manuel

2.el otomobil Fiat Linea 1.3 MultiJet Pop Dizel Manuel önden görünüm

En çok satılan 2. el otomobiller listemizde son sırayı ise Fiat Line 1.3 Multijet pop modelleri alıyor. Fiat Line Pop modelleri yüksek yol tutuş performansı ile öne çıkıyor. Diğer yandan ortalama karma yakıt tüketimi ise 4.9 litre.

2. El Fiat Linea 1.3 Multijet Pop Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here