Araçlarda otonomlaşmanın başlamasıyla, özellikle yeni çıkan araçlarda Çevre Görüş Sistemleri yaygınlaşmaya başladı. Tabi biraz eski modellerde de rastlayabiliriz. Çok eskiye gitmezsek. Bu olay sürücüleri , ister trafikte ister park halinde birçok işine yarıyor. Çevre Görüş Sistemi (AVM) her modele özgü bir yapay zekaya mevcuttur. Marka modele göre de isim ve kullanım özellikleri farklılık gösterebilir. Ama çalışma prensibi olarak bütün araçlarda aynı altyapı vardır.

Çevre Görüş Sistemleri Nedir?

Çevresel görüş sistemi (Area Viev), araç ortamını 360 derecelik bir açıyla görüntüleyen ve araç ekranına yansıtan bir sistemdir. Böylelikle sürücü, aracın çevresini mükemmel bir şekilde izleme fırsatına sahiptir. Sistem, sürücüyü çeşitli trafik durumlarında en iyi şekilde desteklemek için birden fazla perspektif ve görünüm sağlar.

Nissan Kokpit

Aracın etrafına yüksek kaliteli kameralar yerleştirildiği için ortam güvenli ve kapsamlı bir şekilde kontrol edilebilir. Ayrıca ön ve arka 180 ° geniş açılı lensi sayesinde 90 ° ‘ye kadar sol ve sağ açılara görüş sağlayabilmektedir. Bu nedenle, sürücünün hem kendini hem de trafiği tehlikeye atmadan etrafına bakma fırsatı vardır. Bu özellik, özellikle dar görüş açılı kavşaklarda güvenli bir çıkış imkanı sağlar. Buradan da anlaşıldığı gibi, asıl amacın kaza ihtimallerinin en aza indirilmeye çalışıldığını görebiliriz.Çevre Görüş Sistemi 1

Çevre görüş sistemi, örneğin arkasında yük bağlı bir SUV tarzı aracınız var. Geçtiğiniz yollar biraz engebeli. Bu sistem çevresindeki bütün unsurları göz önünde bulundurarak her şeyi ekrana yansıtır. Sizde güvenli sürüşün tadını çıkarabilirsiniz. Yani, kamera tarafından toplanan görüntüler dijital olarak işlenebilir ve gerçek zamanlı olarak bir radyo veya radyo navigasyon sisteminin ekranına iletilebilir.

Hangi Marka/Modelde Bulunur?

Çevre Görüş Sistemleri ;VW “Area View”, BMW’de “Surround view” ,Nissan‘da “Arround View Monitor” , Audi “Görüş Asistanı” ve Honda ” Çevre Görüş Sistemi” olarak isimlendirilmekte. Elbette çoğu marka bu sistemi destelemektedir.

2. El Araba Fiyatları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here