Land Rover’ın Fişli SUV’si Türkiye’de!

Markalar arasında süren elektrikli motor teknolojileri yarışı devam ediyor. Sadece otomobil üreticileri arasında değil, SUV üreticileri arasında da bu yarışı görmek mümkün. Land Rover ise son dönemde geliştirdiği çeşitli teknolojiler ile adından sıkça söz edilen bir marka haline geldi. Hibrit motor teknolojileri konusuna iyice yoğunlaşan marka, Discovery Sport modelinde kullandığı dışardan şarj edilebilir hibrit motoru ile iddialı bir atak yapmıştı. Şimdi ise Land Rover’ın sportif SUV’si Discovery Sport, Plug-in Hybrid motor seçeneği ile Türkiye’de satışa başladı.

discovey plug-in

1.5 Litrelik Discovery Sport!

Land Rover, Dicovery Sport modelinde -alışılagelmişin dışında- küçük hacimli bir motor kullanmayı tercih etmiş. Modelde 1.5 litrelik, üç silindirli bir benzinli motor kullanılıyor. Bu motor elektrikli motorun desteği ile beraber 300 beygirlik bir güç üretiyor. Bu beygir, 4 tekerleğin tahrikli olduğu bir sisteme güç veriyor. Sportif SUV Discovery, 0-100 hızlanmasını 6,6 saniyede tamamlıyor. Bu hızlanma verisi nispeten ağır olan bir SUV için hiç de fena değil.

Discovery Sport ile Şaşırtan Yakıt Tüketimi!

Model, ülkemizde ilk olarak 2.0 dizel motorlu versiyonu ile satışa sunulmuştu. Yüksek vergi dilimine girmesi ve büyük hacimli dizel motoru ile her anlamda masraflı bir SUV olarak gözüküyordu. Elektrikli destekli 1.5 benzinli motorunda ise durumlar farklı. Fabrika verilerine göre model, bu yeni plug-in hybrid motor ile 100 kilometrede sadece 1.6 litre yakıt tüketiyor. Ayrıca model, yalnızca elektrik motorun kullanımı ile 64 kilometrelik bir menzil sunuyor.

plug-in hybrid discovery sport

6 Farklı Paket Seçeneği!

Land Rover’ın hibrit modeli, Türkiye’de 6 farklı versiyon seçeneğiyle satışa sunuldu. Bu versiyonlar; S, SE, HSE, ve R-Dynamic S, R-Dynamic SE, R-Dynamic HSE olmak üzere değişiyor.

hybrid phev300

Discovery Sport Plug-in Hybrid’in Türkiye Satış Fiyatı Ne Kadar?

Land Rover’ın sportif SUV modeli, Türkiye’de 875.950 TL’den başlayan fiyatlar ile satışa sunuldu. Modelin en pahalı versiyonu olan R-Dynamic HSE ise 1.027.011 TL’lik bir fiyat etiketine sahip.

İkinci el Land Rover Discovery Sport ilanları için tıkla!

Land Rover Defender Plug-in Hybrid Teknolojisine Kavuştu.

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here