Artık Tam Bir Puma: Ford Puma ST!

Mevcut modellerine yaptığı sportif dokunuşlar ile hızlı arabalar yaratma konusunda son derece başarılı olan Ford, geçtiğimiz dönemde duyurduğu crossover modeli Puma’yı da ”hızlandırdı”. Ford Puma ST sportif detayları ve çarpıcı renk seçenekleri ile Avrupa’da satışa sunulmayı bekliyor.

st logo

Fiesta ST ile Motor Kardeşliği

Sportif Puma, Fiesta ST modelinde kullanılan 1.5 litrelik Ecoboost benzinli motor ile donatıldı. 3 silindirli bu motorun en dikkat çekici özelliği ise, düşük süratler esnasında kapanabilen silindir sistemi. Bu sistemle beraber performansın ön planda olmadığı sürüşlerin 2 silindir ile yapılması mümkün hale geliyor. Bu da Puma ST’nin yakıt tasarrufu yapmasına katkıda bulunuyor. Puma ST ile beraber gelen bu motor, 197 beygir güç ve 320Nm değerinde tork üretiyor.

ford puma st

Puma ST ile Güç Sende!

Motor tarafından üretilen gücün aktarımı 6 ileri manuel şanzıman ile sağlanmış. Modelin 0-100 hızlanması ise 6.7 saniye sürüyor. Bu değer bir crossover için hiç de fena değil.

ford st puma

Ekonomik Performans!

Fiesta ST’den farklı olarak model, sürüş modlarının seçilebileceği bir opsiyon ile geliyor. Bu sürüş modlarından biri de ECO modu olarak karşımıza çıkıyor. Ford markasına ait ST modelleri arasından ECO modu ile sunulan ilk model diyebiliriz.

puma st

Bu Puma, Standardından Çok Farklı!

Ford, Puma ST’de başta direksiyon ve fren sistemi olmak üzere birçok değişikliğe gitmiş. Keskin dönüşleri mümkün kılan sportif bir direksiyon sistemi ve güçlendirilmiş fren takımı ile ST’nin sürüş dinamikleri sportif yönlü geliştirilmiş. Dış tasarımda ise, 19 inç boyutunda gelen çift renkli jantlar ve aracın çeşitli kısımlarına yerleştirilmiş ST logoları sizi karşılıyor.

İç tarafa geçildiğinde ST logolu sportif direksiyon simidi ve vites topuzu sizi karşılıyor. Recaro tarafından üretilmiş ön yolcu koltukları da bu sportif tasarıma bir bütünlük katıyor. Kapı eşiğine konumlandırılan Ford Performance yazısı da sürücüyü heyecanlandıran bir detay olarak ortaya çıkıyor.

Ford Puma ST Türkiye’ye gelecek mi? Fiyatı ne kadar?

Ford Puma ST’nin Avrupa satış fiyatı henüz belli olmadı. Modelin Türkiye’de satışa sunulmasıyla alakalı da marka tarafından herhangi bir bilgilendirme yapılmadı.

İkinci el Ford Puma ilanları için tıkla!

Ford’dan Dev Hizmet: Evlere Test Sürüşü!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here