Hey Alexa, Yakıtımı Öde!

Amerikan e-ticaret devi Amazon, uygulamaları ile yaşamın her alanını kolaylaştırmaya devam ediyor. Alexa adını verdiği yapay zekaya sahip dijital asistanı ise Amazon kullanıcılarının hayatına gün geçtikçe daha çok giriyor. Alexa, Apple ile hayatımıza giren Siri’ye benzer bir kullanıma sahip. Bu dijital asistanın kullanımı, Amazon’un kullanıcılarına sunduğu aygıtlar ve dijital uygulamalar sayesinde mümkün oluyor. Amazon’un bu dijital asistan ile beraber geliştirdiği son yenilik ise yakıt ödeme sistemi!

Sesli komut yeterli!

Amazon tarafından Amerika’daki 11.500 akaryakıt istasyonunda uygulamaya geçen bu yeni teknoloji sayesinde, kullanıcılar nakit veya kredi kartı kullanmadan aldıkları yakıtın parasını ödeyebiliyorlar. Amazon ödeme hesabına sahip olan kullanıcılar, Amazon uygulaması üzerinden Alexa’ya seslenerek ödeme işlemini gerçekleştirebiliyorlar. ”Alexa, pay for gas” komutu ile beraber, yakıt aldığınız istasyon ve bu istasyonun konumu hesaplanıyor. Ardından Alexa, yakıt alınan pompa numarasını soruyor. Pompa numarasını da aldıktan sonra işlem tamamlanıyor. Ödemeniz, bu işlemler haricinde herhangi bir işleme gerek kalmadan gerçekleşiyor.

alexa pay system

Alexa ile ödeme çok daha güvenli!

Amazon Pay üzerinden yaptığınız ödeme tamamen dijital olarak gerçekleşiyor. Bu da nakit ve kredi kartı ile ödeme yapmaktan çok daha güvenli bir sistem olarak karşımıza çıkıyor. Sistem, uygulama üzerinden gerçekleştiği için, şifre güvenliğinizi sağlamanıza veya kaybolan/çalınan kart işlemleri ile uğraşmanıza gerek kalmıyor.

alexa pay system

Alexa ile pratik ve hızlı ödeme!

Saniyeler içerisinde ödemeyi gerçekleştiren sistemde kullanıcıların herhangi bir kart numarası, kart şifresi veya SMS şifresi kullanmalarına gerek kalmıyor. Bu da araç başından ayrılmadan, hızlı işlem yapılmasına olanak sağlıyor.

amazon

Amazon’un yakıt ödeme sistemi Türkiye’ye gelecek mi?

Ülkemizde akaryakıt markaları tarafından sağlanan birçok pratik ödeme sistemi mevcut. Amazon ile yapılan bu sistemin bir benzeri ise henüz Türkiye’de bulunmuyor. Amazon’un sunduğu bu teknolojinin denizaşırı ülkelerde yaygınlaşmasını biraz daha bekleyeceğiz gibi gözüküyor.

Kaynak

Amazon, Otomotiv Sektörüne Göz Kırptı!

İkinci el araç ilanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here