Ford, yeni Bronco Sport aracını, keçilerini gösterecek bir reklam kampanyasıyla tanıtıyor.

ford reklam

“Built Wild” reklamları bu hafta sonu NFL playoffları sırasında yayınlanmaya başlayacak ve aracın efsanevi köken hikayesini anlatan; canlı keçi ve atların yer aldığı 60 saniyelik “Raised by Goats” reklamı ile başlayacak. Reklam, Cumartesi günü Rams-Seahawks maçı sırasında gösterime girecek.

Keçiler, arabaların “Her Türlü Arazinin Üstünden Geçer” modlarına da atıfta bulunarak, çift anlam kazanan bir simge oluyorlar. “G.O.A.T” aynı zamanda şirketin 1965’ten 1996’ya kadar son üretimi yapılan fakat sonra yeniden diriltilen Bronco’nun orijinal kod adıydı. Araç, Ford’un orijinal Bronco’dan bu yana Jeep’e ilk doğrudan rakibi.

Super Bowl’da Yayımlanacak

Ford, bu yılki Super Bowl sırasında reklam yayınlamasa da, yöneticiler; reklamın “Super Bowl’a layık” hissettirmesini ve izleyicilerin tekrar izlemek isteyeceği türden yaratıcı bir mesaj vermesini istediklerini söylediler. Şirket, Wieden + Kennedy New York ile çalıştı.

Arazi modlarını içeren bir başka reklam, Pazartesi günü “Günaydın Amerika” da yayınlanacak, üçüncüsü ise Şubat ayında yayınlanacak.

Ford pazarlama çalışanları, Bronco Sport’un yaklaşan Bronco’nun gölgelerinin dışına çıkmasına yardımcı olmak için bir kampanya oluşturmak istedi. Wieden + Kennedy New York kreatif direktörü Stuart Jennings, ayrıca aracın özelliklerini bir “mobil ana kamp” gibi göstermek istediklerini söyledi.

Ford’un ABD Ford SUV pazarlama müdürü Dave Rivers, “Müşterilerimiz çok yönlü bir hayat yaşayan kişiler,” dedi. “Sabahları işe gidiyorlar ve bütün gün çalışıyorlar, ancak saat 5’te ya yokuşlara ya da patikalara çıkıyorlar – dışarıda eğleniyorlar.” Tüketicilerin markaya Jeep’in Cherokees veya Compasses veya Subaru araçlarından geldiğini söyledi.

İlginç Bir Çekim

“Keçiler çok zekidir, ancak inatçıdır. Bazen dinlemek istemezler.

ford reklam

Ot yemek isterlerse ot yerler, ”dedi Jennings. ” Bazen Sadece beklemek ve performanslarını sergilemeleri için onları desteklemek zorunda kaldık.” Çekim, kar beklemedikleri için hava koşullarından da etkilendi. Pandemi, zorlu üretime bir katman daha ekledi.

Jennings Perşembe günü medyayla yaptığı görüşmede, “En hafif tabiriyle çok ilginç bir çekim oldu” dedi.

Wall Street Journal’ın Cuma günü bildirdiğine göre, Ulusal Futbol Ligi, CBS, NBC ve Fox’un, Super Bowl’a giden playoff maçlarında iki dakikalık ek reklam satmasına izin verecek.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here