Ford ‘un Yeni Çalışanları: Robot Köpekler!

3
2002

Ford ’un Yeni Üyeleri! 

Ford, Boston Dynamics’in robotik köpeklerini kiraladığını açıkladı. Ford Motor Company’nin Michigan’daki bir üretim tesisi için iki yeni üyesi var. Fluffy ve Spot, hareketlerinde köpek benzeri olan Boston Dynamics robot köpekleri.

Elbette bu dört ayaklı robotlar , ordular, ilk müdahale ekipleri ve işletmeler için bir dizi çözüm sunuyor. Ama pençeler için garip çıkıntıları ve görünüşleriyle korkutucu gözükmekten de geri kalmıyorlar. Köpeklerden bir tanesinin ismi Ford tarafından Fluffy olarak belirlendi. Diğerinin ismi ise Boston Dynamics’in önceden belirlediği Spot olarak kullanılmaya devam ediyor.

Alan tarama ve analizi için kullanılacaklar

Ford, Van Dyke İletim Tesisi’nin 3 boyutlu haritasını çıkarmasına yardımcı olmak için bir çift robo-terrier kiraladı. Ford dijital mühendislik yöneticisi Mark Goderis, “Robotların tesisimizi taramasını sağlayarak, şu anda gerçekte nasıl göründüğünü görebilir ve yeni bir mühendislik modeli oluşturabiliriz. Bu dijital model, tesisi yeni ürünler için yeniden yapılandırmamız gerektiğinde kullanılıyor.” dedi. Algılama ve denetleme için tasarlanan bu robotlar, uzaktan kumanda ile de kontrol edilebiliyorlar.ford robot dogs

Geleneksel yöntemlerden çok daha ucuz ve pratikler

Köpekler, bir tripod üzerinde geleneksel bir 3D kamera kullanmak için zor olan alanların 360 derecelik görüntülerini yakalamak için kullanılıyorlar. Beş kamera ile donatılmışlardır ve ulaşılması zor yerlere ulaşmak için merdivenlerden geçip diz çökmek gibi hareketlerde bulunabiliyorlar. Pil iki saat süre dayanıyor.

Ford’un dijital mühendislik müdürü Mark Goderis yaptığı açıklamada, “Tesisi tasarlıyor ve inşa ediyoruz. Bundan sonra yıllar içinde yapılan değişiklikler nadiren belgeleniyor.” dedi. “Bir tesisin taranması iki hafta sürebilir. Fluffy’nin yardımıyla yarı zamanda yapabiliriz.” Diye belirtti.

Goeris, bir tripod üzerinde kamerayla eski tarama yönteminin yorucu olduğunu ve iki hafta sürebileceğini söyledi. Robotları kullanmak bu zamanı yarıya indiriyor. Ayrıca eski yöntemlerle aynı işi yapmak için 300.000 $’lık bir maliyet ortaya çıkıyordu. Robotlar daha ucuz, ama Ford ne kadar olduğunu belirtmiyor.ford robot dog

Ford, köpeklerin gelecekte kendi başlarına çalışmaları planlıyor

Şu anda, metal köpekleri, köpeklerin gördüklerini gören bir ekranla bir kontrolör aracılığıyla işleyicileri Paula Wiebelhaus takip ediyor. Ancak yakın gelecekte şirket, robot köpekleri fabrikaların farklı kısımlarına gidecek şekilde programlamak ve bir insan tarafından izlenmeden gördüklerini raporlamak istiyor.

İkinci El Ford Araba İlanlarımıza Göz Atın!

3 YORUMLAR

  1. Teknolojinin gittiği yöne doğru gelişiminizi tamamlamazsanız işinizi bir metal parçasına kaptırırsınız o yüzden sürekli işinizin gerekliliklerini araştırın, benden değil Atatürk’ten tavsiye “Yerinde duran geriye gidiyor demektir.”

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here