Fiat Sıfır Otomobil Satışında Yine Lider

4
2128
Egea Hatchback
Egea Hatchback

Fiat, yılın ilk altı ayında sahip olduğu lider konumu temmuz ayında da korudu.

Geçtiğimiz Haziran ayında, pandemi döneminde ağır yara alan sıfır otomobil sektörü, satış istatistiklerinde düzelme eğilimine girmişti. Kredi destek paketlerinin de artan satışlarda etkisi devam ederken temmuz ayında sıfır otomobil satışları artış trendini korudu.

ODD Temmuz ayı raporuna göre,  Fiat marka sıfır otomobil satışlarında Haziran ayına göre %16’lık bir atış gerçekleşirken geçtiğimiz yılın aynı ayına göre %701 oranında artış gerçekleşti.

Fiat Sıfır Araç Satışında Lider Konumda

Fiat, Temmuz ayında 16 bin 950 araç satışı gerçekleştirdi. Bu dönemde gerçekleşen toplam 87.401 adetlik sıfır araç satışından %19,4 oran ile en büyük pay almış oldu. Satılan 39.428 yerli üretim sıfır araçtan 16.053 araç Fiat marka oldu. Bu dönemde, 12 bin 263 adet binek otomobil satışı yapan markanın hafif ticari araçlar satış adeti ise 4 bin 687 adet olarak gerçekleşti. Fiat’ın gerçekleştirdiği toplam satışın ise %95’ini yerel üretim araçlar oluşturdu. Geçtiğimiz dönemlerde de yerel üretim araç satışındaki başarısını konuşturan Fiat listedeki yerini kolay kolay bırakacak görünmüyor.

Fiat

Egea En Çok Satan Model

Fiat’ın Türkiye’de gerçekleşen sıfır otomobil satılarına hegemon olmasının en büyük sebebi ise sahip olduğu Egea modeli. Temmuz ayında tek başına 12.143 adet satışı gerçekleştirilen model ilk yedi ay toplamında ise 36 bin 922 adet sattı. Bu veriler ile birlikte Türkiye’deki toplam sıfır araç satışlarının %13.5’u bu model oldu.

Altan Aytaç:”Yerlilik oranı duyduğumuz gururu artırdı.”

Fiat Marka Direktörü Altan Aytaç, “Önceki yıllardan ertelenen talep ve pandemi sonrası bireysel otomobil sahibi olma arzusu sebebiyle otomotiv pazarı hareketlenmeye devam ediyor. Türkiye pazarı, Temmuz ayında 87 bin 401 adet ile rekor satış hacmine ulaştı. Lider olarak tamamladığımız ilk altı ayın ardından, Temmuz ayında da hem otomobil hem toplam pazar liderliğine ulaştık. Yılın ilk 7 ayı toplamında ise binek ve hafif ticari araçta 56 bin 507 adet satış gerçekleştirerek pazarın yüzde 16,5’ini oluşturduk. Satışlarımızdaki yüksek yerlilik oranı ise duyduğumuz gururu artırdı. Müşterilerimize bizi tercih ettikleri ve tüm bayilerimize de bu zorlu dönemde hizmet vermeyi kesintisiz sürdürdükleri için teşekkür ederiz” açıklamasını yaptı.

Sıfır KM Fiat Listesi İçin Tıklayın

4 YORUMLAR

  1. şirket araçları belirli modelden seçiliyor. kazandığı konumda etkisi büyük. ama o konuma gelicek fiyat/performans araçlarını üretme başarısını göstermeleri takdiri hak ediyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here