Fiat 500X Cabrio Geliyor

fiat 500x cabrio

Crossover çılgınlığı her geçen gün artarak devam ediyor. FCA’nın İtalyan kısmı, 2021’de İtalya’dan gelen üç farklı marka için en az üç SUV piyasaya sürüyor. Alfa Romeo, Tonale compact’ın piyasaya sürülmesiyle nihayet bir alt Stelvio modeline sahip olurken, Maserati’nin Levante için bir Grecale arkadaşı olacak. Fiat’a gelince, bu cepheden de yeni haberler var. Bir Fiat 500X Cabrio için ziller çalıyor.

500X Cabrio, geçtiğimiz ay Fiat tarafından tedarikçilerle yapılan bir toplantıda dahili olarak duyurulmuştu ve şimdi Automotive News Europe bir şirket yetkilisinden niş modelin bu yılın ilerleyen zamanlarında geleceğini öğrendi. ANE’nin aktardığı tedarikçi kaynakları, otomobil üreticisinin crossover’ın kapı çerçevelerini ve tüm gövde tarafını koruyarak maliyetleri en aza indirmeye çalıştığını söylüyor. Bunların 500’ün 500C olmak için yapması gereken değişikliklere benzer olduğu söylenebilir.

Melfi Fabrikasında Üretilecek

Bahsettiğimiz gibi, geçtiğimiz ay otomobil tedarikçileri ile bir toplantıda kapalı kapılar ardında duyurulan, çalışmalarda bir Fiat 500X Cabrio modeli var. Yeni modelin bu yıl ilerleyen aylarda geleceğini bildirildi. Kaynaklar, otomobilin 500C’ye benzer olacağını ortaya koydu. Haber, tedarikçilerden öğrenildi. ANE, otomobilin, standart 500X’in Jeep Compass ve Renegade’in 4xe plug-in hibrit türevleriyle birlikte monte edildiği güney İtalya’daki aynı FCA fabrikasında yapılacağını belirtiyor. Üretim,, Renegade’in de yapıldığı İtalya’daki Melfi fabrikası tarafından gerçekleştirilecek.

500X Cabrio, elektrikli katlanır tavanı ve cam arka camı olan dört kapılı bir crossover olacak.

500X

500X’in kendisi, Fiat’ın Avrupa’nın giderek daha sıkı emisyon düzenlemelerine uymasına yardımcı olmak için bu yılın sonlarında Melfi fabrikasında hafif hibrit bir güç aktarma organı ile üretilecek. Crossover birden fazla şekilde güncellenirken, güçlendirilmiş bir Abarth versiyonu hakkında hala bir bilgi bulunmuyor.

Performans odaklı Fiat 500X’in bir prototipi birkaç yıl önce yapıldı ve üç motorla test edildi. İkisi Abarth 595 ve 695 cep roketlerinden gelirken; üçüncüsü Alfa Romeo 4C’nin 237 beygir gücünde ve 350 Newton-metre tork değerinde 1,75 litrelik birimiydi.

fiat

Tedarikçiler, söz konusu yayınlarda gövde panellerinin, kapı çerçevelerinin ve kapıların Fiat 500X ile paylaşıldığını söyledi. 500X Cabrio, Fiat 500C şehir otomobili ile benzer bir tasarıma sahip olacak. Tavan ve arka cam, görünüşe göre, tam boy soft-top ve çok güçlü motorlara sahip olan 500C şehir arabasından esinlenilmiş.

Bu noktada, 500X Cabrio’nun hangi bölgelerde satışa sunulacağı belli değil. 500X’in zaten yavaş olan satışları; bazı bölgelerde yeni bir model varyantı sunmanın maliyetli süreciyle uğraşmamak için bir neden olarak görülebilir.

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here