Defender Artık Daha Fazla Motor Seçeneğine Sahip

Yeni nesil Land Rover Defender geçtiğimiz sene tanıtılmıştı. Tanıtılan Defender 110 adlı araç şuan yollarda gördüğümüz 5 kapılı, uzun aksa sahip modeldi. Geçtiğimiz gün ABD’de yeni 3 kapılı, kısa aksa sahip Defender 90 adlı modelin siparişleri alınmaya başlandı. Yeni kasa tipiyle beraber daha önce tanıtılan aracın 2021’de kavuşacağı bazı yenilikleri tanıttı.

Land Rover firmasının açıklamalarına göre Defender Avrupa’da plug-in hibrit motor seçeneğiyle de alınabilecek. Bu yeni motor seçeneğiyle alınan model, P400e olarak isimlendirilmiş. Bu modelin güç ünitesi 2.0 litre hacminde, dört silindirli ve turbo beslemeli bir içten yanmalı motora entegre çalışan elektrikli motordan oluşuyor. 305 beygir güç üreten içten yanmalı motor ve 143 beygir güç üreten elektrik motoru birlikte çalışınca kombine güç değeri 410 beygire çıkıyor.

Land Rover Defender P400e, plug-in hybrid desteği sayesinde 45 km boyunca tamamen elektrikli motoru kullanarak sıfır emisyonla yol alabiliyor. 45 kilometre boyunca araja enerji sağlayabilen bataryalar 50 kW’lık hızlı şarj yöntemiyle 30 dakikada %80 şarj oranına ulaşabiliyor.

Model hakkında verilen diğer bir heyecanlandırıcı bilgi de 0-100 km hızlanma süresi. Bu güç ünitesi kombinasyonu sayesinde model, ağır gövdesine rağmen 0-100 km hızlanmasını 5.6 saniye gibi kısa bir sürede tamamlayabiliyor

PHEV desteği sayesinde P400e modelinin karma ortalama tüketim değeri 3.3 litre / 100 km olarak açıklandı. 3.3 litre bu kadar büyük bir otomobil için gerçek hayatta yakalanamayacak bir değer gibi dursa da fabrika verisi bu şekilde. Çevreci yönüyle öne çıkan bu modelin CO2 salınım değerinin 74 g/km olduğunu da söylemeden olmaz.

Yüksek Torklu 3.0 Dizel Motor da Yolda 

Çevreci PHEV motor seçeneğinin yanında Avrupa için yeni bir motor seçeneği daha Defender alıcılarının beğenisine sunulacak. Modelin karakterine uygun, onu her yolda hedefine ulaştıracak yüksek torklu, 6 silindirli, 3.0 litre hacmindeki dizel motorla satın alınabilecek. Land Rover firmasının diğer modellerinde de görmeye alıştığımız bu motor 305 beygir güç ile 650 Nm tork üretiyor.

2. El Land Rover İlanları İçin Tıklayın

 

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here