İçten Yanmalı Motorda Memnuniyet Düştü

0
623
İçten Yanmalı Motorda Memnuniyet Puanları Düştü

İçten yanmalı motorda memnuniyet puanı düştü. ABD’de yapılan bir araştırmaya göre içten yanmalı motor sahiplerinin memnuniyet seviyesi düşüş gösterdi. Kullanıcıların ilgisi elektrikli araçlara doğru kayıyor. Bundan dolayı günümüzde elektrikli araçlar oldukça popüler hale geldi. Bir çok marka da tamamen elektrikli araç piyasasına doğru yöneldi. Örneğin Mercedes, 2030 yılına kadar tamamen elektrikli araç üretimine geçmek istiyor. Diğer yandan ise Audi bu hedefi 2026 yılında tamamlamayı hedefliyor.

Kullanıcıların Geleneksel Motorda Memnuniyet Puanları Düşüş Gösterdi

ABD’de J.D Power’in yaptığı araştırmaya göre, içten yanmalı motorlu araç sahipleri ile elektrikli araç kullanıcıları arasındaki memnuniyet farkı kapanıyor. Araştırmaya göre içten yanmalı motorda memnuniyet puanları düştü. Bunun en büyük sebebi ise ABD’de yakıt fiyatlarının artması olarak gösteriliyor. 2014 yılından bugüne kadar ilk defa geleneksel motorda memnuniyet puanı düşüş gösterdi. Diğer yandan, menzile oranla şarj hızlarının yüksek olması, elektrikli araç sahiplerini memnun ediyor.

Diğer yandan ise J.D Power’in küresel otomotiv direktörü David Amodeo konuyla ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Amodeo, ‘Bu yıl endüstrinin gerilemesine yol açan en önemli faktör, araç sahiplerinin araçları hakkındaki yakıt ekonomisi hakkındaki algısıdır. Yaptığımız çalışma, yakıt fiyatlarında astronomik bir artış yaşandığı ve pompadaki bu artışların daha düşük araç memnuniyetine yol açtığını gösterdiği için yapıldı. Elektrikli araçlar, yakıt fiyatlarının artışlarından etkilenmedi ancak onlarda maalesef şarj süresi ve ve menzil konusunda memnuniyetsizlik yaratıyorlar.” dedi

İçten yanmalı motor

İçten Yanmalı Motorlu Araçların Memnuniyet puanı 846

Araştırmaya göre, Plug in Hybrid araçların memnuniyet puanı 835, hibrit araçların ise 832 puan oldu. Diğer yandan ise geleneksel motorlara sahip araçların ortalaması 846 puan oldu. Memnuniyet puan araştırmasında elektrikli araçlar ise 838 endeks puanına sahip oldu. J.D Power’in yaptığı bu ankete toplamda 74 bin 165 kişi değerlendirildi. Ayrıca araştırmaya katılan kullanıcılar ise 2022 model araç sahipleri oldu.

Tüm Satılık Elektrikli Araç Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here