Birçok ünlü, otomobil meraklısı olarak bilinir. Dolayısıyla zaman içerisinde çok dikkat çeken araba koleksiyonları da edinmişlerdir. Bazen belirli bir ünlüyü duyduğumuzda, hangi arabalarla dolaştıklarını sık sık merak ederiz. Neyse ki internet günümüzde çok geniş ve Google genellikle cevapları fotoğraflarla birlikte veriyor. İnternet ayrıca bize internette en çok hangi ünlülerin arandığını da söylüyor.

Allcarleasing.co.uk’den sağlanan bilgilere göre, ilk olarak “İngiltere’deki en tanınmış 2.000’den fazla ünlü” içeren bir liste topladılar. Daha sonra, “her ünlü için şu üç terim için birleşik, ortalama aylık aramalar: [Ad] araba; [Adı] arabalar ve [Ad] araba koleksiyonu” bularak listeyi daralttılar.

En Çok Aranan Araba Koleksiyonları Listesinin Başında Jay Leno

Beklendiği gibi, Jay Leno en çok aranan sonuçlarda ilk sırada yer alıyor. Eski gece progrmı sunucusu şimdi daha çok gösterisiyle tanınıyor. Jay Leno’nun Garajı, 160 motosikletle birlikte 180’den fazla arabaya sahip. Bu kadar çok araba ve bisikletle, sadece Leno’nun gerçekte ne sürdüğünü öğrenmek kolay bir iş olmayabilirdi. Fakat görülüyor ki, biraz çevrimiçi araştırma yapmak, Mercedes-Benz 600 Kompressor’un koleksiyonundaki en sık aranan araç olması gibi diğer ilginç gerçekleri de size söyleyecektir. Leno’nun aylık arama hacmi 12.700.

İkinci Sırada Elon Musk Geliyor

Sırada, net değeri 42 milyar doları aşan Tesla CEO’su Elon Musk var. Musk’ın bir McLaren F1, uzaya fırlattığı Tesla Roadster ve 1978 BMW 320i içeren diğer dünyaca ünlü otomobil koleksiyonu hakkında hikayeler okuduğumuz için şaşırtıcı değil. Tesla Model S Performance, çevrimiçi olarak en çok aranan araç olmuştu. Musks’ın aylık arama hacmi 10.200’dür.

araba koleksiyonları

Üçüncü Sıra Bill Gates’in

Üçüncülük, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki araç ithalat yasalarını değiştirmesiyle tanınan bir milyarder olan Bill Gates’e ait. Bu değişiklik ile nadir bir Porsche 959!a sahip olabilmişti. Gates, Alman otomobil üreticisinin birçok modeline sahip olan bir Porsche tutkunu. Para kazanmaya ilk başladığında, satın aldığı ilk araç bir Porsche 911, ardından bir 930 Turbo ve bir 356’ydı. Yepyeni ve güzel bir 4 kapılı elektrikli Taycan, onun en son üyesi olmuştu. Gates’in aylık arama hacmi 9.000’dir.

araba koleksiyonları

Dördüncülük Lewis Hamilton’a ve beşinci sıra Kylie Jenner’a gidiyor. Jerry Seinfeld, en çok aranan Porsche 550’si ile 15 numarada bulunuyor. Ancak en çok aranan Cadillac modelleriyle Donald Trump, Emma Watson ve Justin Bieber’in gerisinde kaldı. Gordon Ramsey, Ferrari LaFerrari ile 17. sırayı aldı. Keanu Reeves, en çok aranan aracı Toronto’dan Los Angeles’a aktör olmak için kullandığı araç olan Volvo 122’si “Dumpy” takma adıyla 30 numarada yerini alıyor.

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here