Ford, Bosch ve Bedrock, “otonom vale” hizmetini tanıttı

3
1551

Ford, Bedrock ve Bosch, bağlı Ford test araçlarını Detroit’teki Bedrock Montaj Garajında ​​şoförsüz park etmek için Bosch’un akıllı altyapısını kullanabilen yeni “otonom vale” hizmetini başlattı.

Ford, Bedrock ve Bosch, Bosch’un akıllı altyapısını kullanarak Detroit’teki Bedrock Montaj Garajına bağlı Ford test araçlarını sürücü kullanmadan park etmek için kullanabilen yeni “otonom vale” hizmetini başlattı.

Ford Otosan’ın açıklamasına göre, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki otomobiller için ilk altyapı bazlı çözüm olan otonom vale park hizmeti, araç tamamen otonom olarak garaja park edebiliyor.

Ford’un yeni mobilite ve inovasyon merkezi Corktown’da yapılan araştırma, sadece park sorunlarına otomatik yanıtlar bulmakla kalmadı. Dünyanın her yerinden mobil geliştiriciler, kentsel trafik ve trafik sorunlarına çözüm bulmaya devam etmek için bir araya geldi. Herkese yenilikçi teknolojiler sunarak otonom ve birbirine bağlı teknolojilerin geleceğine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.

Ford’un bağlı test araçları, Bosch’un akıllı park altyapısını kullanarak araçtan altyapıya (V2I) iletişimle son derece otomatik bir şekilde çalışıyor. Sensörler, yayalardan ve diğer nesnelerden kaçınarak bir park manevrası gerçekleştirmek için aracı tanımlar. Altyapı sayesinde yolda bir tehlike veya engel belirdiğinde araç hemen durabiliyor. Park yerine veya garaja vardığında sürücü aracı terk eder ve bir akıllı telefon uygulaması (mobil uygulama) kullanarak otomatik park manevralarını etkinleştirir. Sürücüler ayrıca uygulamayı kullanarak aracın park yerinden çıkıp geri dönmesini isteyebilirler. Böylece park etme deneyimi hızlanıyor. Aracınızın nereye park edildiğini hatırlamanıza gerek kalmıyor.

“Otonom Vale” Otopark ve Garajların Araç Kapasitesini Artıracak

Otomatik park çözümleri aynı zamanda garaj sahiplerinin işini kolaylaştıracak ve otopark içindeki alanın daha verimli kullanılmasına olanak sağlayacaktır. Otomatik vale park hizmeti ile aynı park yeri olan bir aracın kapasitesi yüzde 20’ye varan oranlarda artabilir. Buna ek olarak araç, şarj etme ve yıkama gibi gereksinimler karşılanabilir. Bunların yanı sıra basit park etme gibi gereksinimleri karşılamak için garajdaki alanlara bağımsız olarak gidebilir.

Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden Ford, dünyanın önde gelen otomotiv tedarikçilerinden Bosch ve Detroit’in kentsel altyapı geliştiricilerinden Bedrock’u bir araya getirdi. Bu proje, şirketlere kullanıcı deneyimleri, araç tasarımları, park teknolojileri hakkında fikir veriyor ve büyümeye katkıda bulunuyor.

2.El Ford Otomobil İlanlarına Buradan Ulaşabilirsiniz >>>

3 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here