Jeep Avenger, ailenin en yeni elektriklisi olarak karşımıza çıktı. 8 Eylül’de gerçekleştirilen 4Xe etkinliğinde Stellantis grubu, başta Jeep olmak üzere birçok farklı markanın yeni elektrikli modellerini tanıttı. Bunların arasında ise Jeep Avenger’da mevcuttu. Bununla birlikte Stellantis grubunun üyeleri arasında bulunan Jeep, hızla elektrikli modellerini arttırmaya devam ediyor. İsterseniz gelin yeni modelin detaylarına hep beraber göz atalım.

Jeep Avenger 400 Km’lik Menzil ile Geliyor

Jeep Avenger, 156 PS ve 260 Nm tork gücüne sahip bir SUV olarak geliyor. Bir adet elektrikli motora sahip olan model, Stellantis’in 54 kWh’lik bataryasından güç alacak. Ayrıca model, WLTP verilerine göre 400 km’lik menzile sahip. Diğer yandan ise şehir içi kullanımda yine WLTP verilerine göre modelin menzili 550 km’ye çıkabiliyor. Liytum-iyon batarya paketine sahip model, 100 kW DC şarj ile %20’den %80 şarja sadece 24 dakikada ulaşabiliyor. Bu kısa şarj süresi ise modeli oldukça öne çıkaracak gibi duruyor. Fakat bu kadar süreye bile sahip değilseniz Jeep Avenger’ı sadece 3 dakikalığına şarja takmanız yeterli olacaktır. Çünkü model 3 dakikada 30 km’lik bir menzile ulaşabiliyor.

Birçok Özellik Modele Eşlik Ediyor

Modelin iç tasarımında ise bizleri 3 kollu bir direksiyon karşılıyor. Direksiyonun ardından ise 7 veya 10.25 inç olarak tercihe bağlı dijital gösterge paneli gözümüze çarpıyor. 10.25 inç olan ekran ise konsolun tam merkezinde ve bir tablet gibi konsola sabit durumda. Belki de bu durum biraz can sıkabilir. Fakat Jeep Avenger, son nesil Uconnect sistemine bağlı Apple CarPlay ve Android Auto desteğine sahip. Ayrıca modelin konsolunda ve kapı içlerinde renkli ambiyans aydınlatması da mevcut. Fakat tüm donanımlar bunlar değil. Jeep Avenger, otomatik klima, otomatik farlar, 360 derece park sensörleri ve kuş bakışı görünüme sahip geri görüş kamerasına da sahip. Bunlara ek olarak ise modelde trafik sıkışıklığı asistanı, kör nokta uyarı sistemi, adaptif hız sabitleyici, şerit ortalama ve aktif park asistanı gibi özellikler ve seviye 2 otonom sürüş özelliği bulunuyor. Tüm bu donanımlara baktığımızda ise yeni Avenger’ın oldukça fazla özellik ile geldiğini söyleyebiliriz.

Yerden 20 Cm Yüksekte Duracak

Önden çekişli SUV, 18 inç jantlara sahip. Jeep Avenger, sürüş koşullarına uygun altı sürüş modundan birini seçebileceğiniz Yokuş İniş Kontrolü ve Selec-Terrain gibi bazı tipik Jeep özelliklerine de sahip olacak. Ayrıca Avenger’ın, araziye daha hazır olmak için bazı yeni özellikleri de mevcut. Bunlar ise 20 santimetre yerden yükseklik, 20 derece yaklaşma açısı ve 32 derece uzaklaşma açısı.

 

Satılık Tüm Jeep Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here