Tesla Hızlı Şarj Merkezleri İle Geliyor!

Türkiye elektrikli otomobiller konusundaki gelişmelere ev sahibi olmaya devam ediyor.

Son gelişmelerden birisi olan Tesla’nın Türkiye’ye resmi olarak gelmesinin ardından, şimdi de şarj istasyonları ile alakalı yeni bir gelişme yaşandı.

Tesla Hızlı Şarj

1TESLA, HIZLI ŞARJ MEREZLERİNİ TÜRKİYE’YE KURUYOR

Türkiye’de elektrikli araçlara gösterilen ilgi arttıkça şarj istasyonları da yaygınlaşıyor. Türkiye’nin 10 ilinde, Tesla tarafından hızlı şarj merkezleri kurulacak. 2021 yılında, Türkiye elektrikli araç pazarı yüzde 237 arttı.

Amerika’nın dünyaya hizmet götüren elektrikli otomobil üreticisi Tesla, Türkiye’nin 10 ilinde elektrikli otomobil şarj istasyonu kurma kararı aldı.

Türkiye’de elektrikli otomobil pazarı genişliyor. 2021 yılında pazardaki toplam elektrikli otomobil sayısı 2 bin 849 olarak belirlendi. 2020 yılında bu sayı sadece 844 adet idi. Bu hareketlenmenin ardından Türkiye Pazarı konusunda beklemede olan Tesla harekete geçti. Tesla “Süper Şarj” Noktalarına Türkiye’den 10 il ekledi. . Tesla’nın Supercharger altyapısını Türkiye’ye getirecek.

2Kısa Bir Bakış: Tesla

Kaliforniya merkezli bir Amerikan şirketi olan Tesla, adını ünlü mucit ve elektrik mühendisi Nikola Tesla’dan almıştır. 2003 yılında, Martin Eberhard ve Marc Tarpennig tarafından kurulmuştur. Elektrikli lüks arabalar, Otomobil enerji depolama sistemleri ve otomotiv bileşenleri üreten kuruluşun Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su pozisyonunda Elon Musk bulunmaktadır.

3Tesla, Türkiye Otomotiv Pazarında 2015’te Pozisyon Almıştı

Tesla, 2015 Kasım ayında Türkiye’de “Tesla Motorları Satış ve Hizmetleri Limited Şirketi” adlı şirketi kurarak Türkiye Pazarına resmen girmişti. Ancak şirket o tarihten sonra kayda değer bir faaliyette bulunmadı. 2016 yılından şirketin web sitesine Türkiye’de açılması planlanan hızlı şarj istasyonlarını gösteren 10 konum eklendi. Ancak bugüne kadar istasyonlarla ilgili herhangi bir gelişme yaşanmamıştı.

Tesla, İstanbul başta olmak üzere Türkiye’deki şarj istasyonlarının sayısını arttırarak kendi pazarını genişletmeyi hedefliyor. Ayrıca Tesla, mağazalarını işlek caddelere ve AVM’lere açmayı tercih ediyor. Tesla bu sayede mağazalarına gelen potansiyel müşterilerine elektrikli otomobiller hakkında eğitmeyi planlıyor.

410 İlde Tesla Hızlı Şarj İstasyonları Yer Alacak

Süper Şarj istasyonları için Tesla’nın internet sitesinde Türkiye’den 10 il yer aldı. Bu iller; İstanbul, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Edirne, Sakarya, İzmir ve Konya olarak sıralandı.

2015 yılında, Tesla’nın güncellenen Supercharger istasyonları haritası, Türkiye’nin de kapsama alınmaya başlanacağını göstermişti. 2022 yılında Tesla, elektrikli otomobil oranındaki artışa paralel olarak harekete geçerek hem 4 modelini satışa sunabilir hem de şarj istasyonu altyapısını 10 ilde hayata geçirebilir. Önümüzdeki dönemde bu öngörüler netleşecek.

İkinci El Otomobil İlanları

Trink Sat!

Arabam Kaç Para?

Tekerinize taş değmesin.

Tesla Hızlı Şarj    Tesla Hızlı Şarj

1 YORUM

  1. Elektrikli araçlar mutlaka doğamız için çevre dostu kullanıcılar içinde ekonomik ve gürültü kirliliği açısından çok iyi performanslarıda takip ettiğim kadar iyi bir izlenim bıraktı daha da iyi yerlere mutlaka gelicek bu araçların karda ve buzlu zeminlerde diğer yanmalı motorlu araçlara göre kullanım özellikleri değişmez aynı dır zemin şartlarına uygun lastik kullanmak yol tutuş şartlarına uymak gibi,

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here