Otomobil Üreticisi Seat Elektrikli Scooter Üretecek

0
1253

Otomobil Üreticisi Seat Elektrikli Scooter Üretecek! Yaklaşık 1 yıl önce, İspanyol markası Seat, Barselona’da düzenlenen Smart City Expo Dünya Kongresi’nde elektrikli scooter konseptini açıklamıştır. Seat’ın Audi-VW Grubunun İspanyol şubesi gibi olmasından dolayı ve sıfır emisyonlu şehir araçlarına kolay ulaşılabilmesi için iddialı adım attığını görebilmekteyiz.

Otomobil Üreticisi Seat Elektrikli Scooter Üretecek Seat’ın E-Scooter’ı Mo125 olarak adlandırılmıştır. Bu scooter’ın temeli, Seat ile benzer bir firma olan Silence adlı firmanın S01 adlı E-Scooter’ına dayanmaktadır. İki şirketin ortak özelliği üretim yerlerinin aynı Barcelona’nın sanayi bölgesinde olmasıdır. İki firma güçlerini birleştirerek daha işlevsel ve verimli elektrikli scooter’ı üretmeyi başarmıştır. Özellikle pil tasarımı değinilmesi gereken en önemli konudur. Scooter’ın pilini valiz gibi çıkarıp, evinizde şarj edebiliyorsunuz. Bu sayede şarj istasyonlarına veya elektrik bağlantılı garajlara ihtiyaç duyulmayacaktır. Pil olarak lityum iyon piller kullanılmıştır.

Şehir İçi Sürüşler İçin Üretiliyor!

Scooter’ın maksimum gücü 12 beygir olacaktır. 128 kilometrelik menzile sahip olacaktır. Bu menzil, 6 kWh lityum iyon pillerden sağlanacaktır. Scooter’ın 0’dan 100 kilometre hıza ulaşması sadece 3.9 saniyedir. Ayrıca sürüş dinamiklerinize göre seçebileceğiniz 3 farklı sürüş modları (Eco, City, Sport) olacaktır. Özellikle yokuşun fazla olduğu yerlerde yaşayan insanların ihtiyaç duyduğu geri vites, Seat Mo125’te olacaktır. En iyi menzil ve en iyi hızlanmayı yakalayabilmek için scooter’ın ağırlığı üzerine yoğun çalışmalar gerçekleşmiştir. Bu çalışmaların sonunda 110 kilogramlık ağırlığa ulaşılmıştır. Otomobil Üreticisi Seat Elektrikli Scooter Üretecek! Fakat en önemli noktalar; Aracın taşınabilir pillere sahip olmasıdır.

İkinci El Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here