Pirelli markası yüz yılı aşkın süredir uluslararası alanda araçlara lastik üreten bir şirkettir. Ayrıca lastik konusunda Pirelli markası, dünyanın en büyük 5. Şirketidir. Günümüzde Pirelli hafif ticari araçlardan tutun da motosikletlere kadar birçok araca lastik üretimi yapmaktadır.

Bugüne kadar ürettikleri lastikler her zaman diğer lastik üreticilerine örnek olmuştur. Çoğunlukla formula 1 yarışlarının lideri olarak görmeye alıştığımız Pirelli markası, artık her alanda kendinden söz ettirmeyi başarabiliyor. Şimdi de Pirelli markasının SUV’ler için ürettiği lastik, R rekorlar kırmaya devam ediyor.

Lamborghini ve Pirelli Ortaklığı

Pirelli P Zero Trofeo R!

Lamborghini ve Pirelli’nin teknolojik ortaklığı esasen 1963 yılına dayanıyor. Bu iki marka yarım asırdır birbirine mükemmel uyum sağlayarak, bir sürü başarıya imza atttı ve atmaya devam etmektedir. Ayrıca Lamborghini ve Pirelli yarış alanında da uzun süredir birlikte harikalar yaratmaya devam ediyor. 1988 yılı Paris’teki Dakar Rallisinde yarışan Lamborghini, Pirelli markasının Scorpion lastiği ile donatılmıştı. Günümüzde ise Lamborghini’nin tek orijinal lastik markası olarak tüm yarış kulvarlarında performans göstermeye devam ediyor.

Lamborghini ve Pirelli Lastik’den Bir Rekor Daha

 Ortaya çıkan sonuç ise herkesi heyecanlandırdı. Efsanevi bir yarışma olan Pikes Peak International Hill Climb yarışında en hızlı zamanda zirveye ulaşma rekorunu egale etmeyi başardılar. Bu rekordan sonra Lamborghini, Pirelli P Zero Trofeo R lastiğini orijinal ekipman olarak belirledi.

Tırmanma yarışlarında pek çok ödüle sahip olan Pirelli markası ve meşhur pilot Simone Faggioli, Lamborghini kokpitinde 10m32.064s zamanla 2018’deki rekoru kırmayı başardı.

Pirelli’nin Bazı Özel Lastikleri

Pirelli

Lamborghini Urus modeli için daha öncelerde kullanılan, yolda yüksek performans sağlayan Lastik, P Zero Trofeo R!, ekstra konforlu sürüş için P Zero Corsa modeli, arazi şartlarına uyum sağlamak için ise Scorpion Zero All Season adlı Pirelli lastiklerini kullanmıştı. Şimdi ise Pirelli markasının SUV’ler için ürettiği P Zero Trofeo R kullanılıyor.

Pirelli markasının ürettiği lastik modelleri hiç kuşkusuz bugüne kadar çok beğenilmişti fakat Pirelli daha önce SUV’ler için bu manada bir lastik üretimine kalkışmamıştı. Pirelli P Zero Trofeo R bu anlamda bir ilktir. Lastiğin hem pistte hem de yolda harika performans göstermesi en belirgin özellikleri arasındadır. Ayrıca hem sıcak hem soğuk havalarda maksimum performans sağlayabiliyor.

İnce Yanak Lastik İle Kanık Yanak Lastik Arasındaki Farklar Nelerdir?

Sıfır Kilometre Otomobil Modelleri

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here