Otomobil kullanıcılarının bir kısmı ince yanak oto lastik tercih ederken diğer bir kısmı da kalın yanak lastik tercih etmektedirler. Otomobil sürüşünü etkilemede önemli ölçüde role sahip, ancak sürücüler tarafından sıklıkla duyulmamış olan, ince yanak lastik ve kalın yanak lastik arasındaki farklılıklar nelerdir? Sorularına cevap arayacağız.

Doğru lastik seçimi hem ekonomik açıdan hem de güvenliğiniz açısından oldukça öneme sahiptir. Günümüzde birçok araç sahibi, lastik satın aldığında, genişliğine ve markasına bakarak seçimini yapmaktadır. Bu kriterler yeterli midir ? Son yıllarda, birçok otomobil sürücüsü lastiklerin mevsimsel farklıklarını biliyor. Peki ya ince yanak ile kalın yanak lastik arasında ki farklılıklar nelerdir? Gelin birlikte, lastik yanak farkılılarının otomobiller için neyi ifade ettiğine göz atalım…

İnce Yanak Oto Lastik Nedir?

Performans lastiği olarak ta bilinmekte olan, otomobillerin asfalta yakınlığını etkileyerek, yol tutuş performansını ve viraj kabiliyetini arttıran lastik türüdür. İnce yanak lastik, oldukça zarif bir görüntü sergileyip, aracınızın jantını ön plana çıkartarak oldukça havalı bir görünüm sağlamaktadır. Ancak avantajlara sahip olduğu gibi dezavantajları da vardır. İnce yanaklı lastik tercih edilen otomobiller de yol hissiyatını daha fazla hissetmeniz kaçınılmaz olacaktır. Kasislerde, bozuk yollarda ve olası çukurlarda, konforunuzu negatif yönde etkileyecektir. Aynı zamanda diğer lastik çeşitlerine göre daha yüksek fiyatlı olup, yıpranma oranı daha yüksektir.

Kalın Yanak Oto Lastik Nedir?

Genellikle standart otomobil sürücüleri ile uzun yol yapan araç sahiplerinin, tercih ettiği lastik çeşididir. Kalın yanakları sayesinde oldukça sessiz ve konforlu bir sürüş dinamiği yaşatırken aynı zamanda uzun ömürlüdür. Kasislerden ve yollardaki mevcut çukurlardan otomobilinizin daha rahat geçmesini sağlamaktadır. Şimdi ise, İnce Yanak ve Kalın Yanak Lastiklerin Farklarını karşılaştırarak inceleyelim…

Lastik Yanakları
Lastik Yanak Boyutu

Oto Lastik Yanak Karşılaştırılması

Her iki lastik çeşidi de aracınızın sürüşünü etkileyebilecek farklı görevde etkenlere sahiptir. Dilerseniz İnce Yanak ve Kalın Yanak Lastik arasındaki farkları tek tek inceleyelim.

Performans Farkı

Yol tutuşunu pozitif yönde etkileyen ince yanaklı oto lastikler, kalın yanaklılara göre daha güvenli bir sürüş imkanı sağlamaktadır.

Sürüş Konforu

Aracınızda sessiz bir yolculuk imkanı yakalamak, çukurlardan pek etkilenmeden ve kasislerden daha konforlu geçmek istiyorsanız, kalın yanaklı lastikleri tercih etmelisiniz.

Uzun Ömürlü

İnce yanaklı lastik, kalın yanaklı lastiğe oranla daha hızlı yıpranmaktadır. Bu nedenle lastiğinin uzun ömürlü olmasını isteyen araç sahipleri kalın yanaklı lastik tercih etmelidirler.

Fiyat Farklılıkları

Lastik üretici firmaların fiyat listelerini incelediğimizde marka gözetmeksizin ince yanaklı lastiklerin daha pahalı olduğu görülmektedir. 

Lastik Üzerindeki Numaralar Ne Anlama Geliyor ?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here