Mercedes Sprinter 1995 yılından bu yana aramızda. Bugünkü konuğumuz Mk2 Sprinter van.

Sprinter Van Geniş Bir Gövde Seçeneğine Sahip

Sprinter, dokuz gövde stili seçeneğiyle birlikte gelir. Standart bir Panel Van, Traveliner minibüs, açık kasa kamyonet ve bir Luton minibüsten bir karavana kadar her şey olabilen uyarlanabilir şasi kabini var. Her biri farklı gövde uzunlukları ve yüksekliklerde mevcuttur. Ayrıca yük taşıma kapasitesi buna göre değişir. Güç, dört ve altı silindirli CDI common-rail dizel motorlardan gelir.

2.2 litrelik dört silindir 95bhp, 129bhp veya 163bhp sağlar. 3.0-litrelik V6 da 190bhp verir. Ayrıca sıkıştırılmış doğal gaz ve benzinle çalışan 156bhp çift yakıtlı bir motor seçeneği de var. Tüm versiyonlar standart olarak altı ileri ECO Gear manuel şanzıman ile birlikte gelir. Ancak Mercedes tam otomatik sunan birkaç van üreticisinden biridir. 7GTronic yedi vitesli şanzıman, Sprinter’ın çoğu versiyonunda mevcuttur. Aynı dönemin Mercedes otomobillerinde bulunan kurulumun aynısıdır. Bu nedenle bazı van rakiplerine kıyasla pürüzsüz ve hızlı vites değiştirir.

İster otomatik ister manuel şanzıman seçin, güç her Sprinter’da arka tekerleklere gönderilir. 4×4 dört tekerlekten çekiş sistemi en küçük modellerin hepsinde opsiyondur.

Yirmi yıldan fazla bir süredir satışta olmasına rağmen, Sprinter son yıllarda hala güçlü satışlar kaydetti.

Üç dingil mesafesi üzerinde dokuz gövde boyutu, artı dört gövde uzunluğu ve üç tavan yüksekliği ile çoğu büyük kamyonet işine uygun bir Sprinter var. Minibüs, kuryeler ve eve teslimat şirketleri arasında özellikle popülerdir. Mercedes’in üç köşeli yıldız rozeti, profesyonel bir imaj sunmak isteyen işletmeler için hala varlık katmaktadır. Sprinter ayrıca ambulans servisi tarafından sıklıkla kullanılır. Ayrıca kampçı dönüşümleri için ortak bir seçimdir.

RWD Standarttır

Arkadan çekiş standarttır. Ancak Mercedes, arazi performansına ihtiyaç duyan alıcılar için yüksek sürüşlü dört tekerlekten çekiş seçeneği sunar. Bu 4×4 modeller düşük oranlı viteslere sahip ve sistem, sürücüyü otomatik olarak en fazla tutuşa sahip tekerleklere göndermek için akıllı 4ETS elektronik çekiş kontrolü kullanıyor. Sprinter’ın tüm versiyonlarında arkaya gitmenin dezavantajı, zeminin VW Crafter ve  Renault Master gibi önden çekişli rakiplere göre biraz daha yüksek olması gerektiğidir.

2.000 kg’a kadar bir çekme kapasitesi, Sprinter’ın çekiciliğine katkıda bulunur. Ayrıca tüm modellerde standart olarak takılan uyarlanabilir ESP denge sistemi vardır. Ayrıca römork denge yardımını içerir. Bu, sürücünün kamyonet ve römork sallanmasına karşı koymasına yardımcı olur.

Deşifre etmesi oldukça kolay olduğu için Mercedes’in şaşırtıcı model isimleriyle kafanızı karıştırmayın. Örnek olarak 313 CDI’yi ele alalım: 3, brüt araç ağırlığına (artı üç ton), 13 ise motorun yaklaşık 130 bg’lik güç çıkışına atıfta bulunuyor.

İKİNCİ EL SPRİNTER VAN İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here