Büyük bir panelvan satın almak istiyorsanız, Mercedes Sprinter van, satışa sunulan en iyi seçeneklerden birisidir. Üçüncü nesil Sprinter van 2018’de piyasaya sürüldü. Ancak tahmin edebileceğiniz gibi, yeni model, bir önceki modelden çok da farklı değildi. Ana değişiklik, Mercedes binek otomobil yelpazesinden alınan bir dizi gelişmiş multimedya teknolojisinin eklenmesidir.

Tasarım açısından, Sprinter Mk3 kendisinden önceki kasaların bir evrimidir. Ancak daha yüksek donanımlı minibüslerde LED ampuller içeren ince yeni farlar var. Ayrıca daha dik bir ön cam ve kabarcıklı tekerlek yuvaları en son modeli ayırt eder.

Sprinter Van Motor Seçenekleri

En önemli değişikliklerin yapıldığı yer kaputun altında. Motor yelpazesi aynı olsa da, üç farklı güç çıkışı vardır. 2.1 litrelik dört silindirli bir ünite ve 3.0 litrelik bir V6 dizel. (Sprinter, bir V6 sunan satıştaki tek büyük minibüs). Ayrıca önden çekişli artık ilk kez teklif edildi. Bu, yüklemeye yardımcı olmak için Sprinter’ın yükleme tabanını 80 mm düşürmeye yardımcı olurken, FWD modelinin 3,5 tonluk sürümleri arkadan çekişli varyantlara göre ek 50 kg yük taşıyabilir.

Standart olarak, tüm Sprinter altı ileri manuel şanzıman içerirken, arkadan çekişli modelde 7G-tronic auto seçeneği bulunur. FWD modeli, geliştirilmiş verimlilik ve performans için yeni bir dokuz vitesli 9G-tronic tork konvertör otomatik özelliğine sahiptir.

Mercedes, yeni Sprinter’ın yük taşıma kabiliyetini artırdı. RWD modeli için seçilebilecek dört gövde uzunluğu mevcuttur. Ayrıca üç uzunlukta FWD ve şasi kabin modellerinin yanı sıra hem RWD hem de FWD panel vanlar ve mürettebat kabini seçenekleri için yüksek tavan seçenekleri vardır.

3 Tondan Fazla Yük Kapasitesinde Sahip

Önden çekişli Sprinter van , RWD Sprinter van ile karşılaştırıldığında daha düşük bir yükleme tabanına ve ekstra 50 kg taşıma kapasitesine sahiptir. Bununla birlikte, hala büyük taşıma sayılarına ulaşan arkadan çekişli modeldir. En büyük panelvanın maksimum yük hacmi 17 metreküptür. Maksimum 3.175 kg yük ağırlığı da sunulmaktadır. Bununla birlikte, en büyük panelvan en iyi seçenek olmayabilir. Çünkü minibüsün brüt araç ağırlığı, taşıma kapasitesini tehlikeye atabilir. Daha küçük kamyonetler, hacim olmasa da daha fazla ağırlık taşıyabilir.

Mercedes, Mk3 Sprinter’da elektrikli hidrolik direksiyonun piyasaya sürülmesiyle birlikte, konfor düzeyi de arttı. Distronic uyarlanabilir hız sabitleyici mevcuttur. Buna, dur-kalk trafiğinde minibüsü tamamen durdurabilen ve sürücüden herhangi bir pedal girişi olmaksızın tekrar yola çıkan trafik sıkışıklığı yardımcısı da dahildir.

Trafik hızındaki ani değişikliklere yavaş tepki veriyor gibi görünüyor. Bu nedenle öndeki trafiği algıladığında frenleri sert bir şekilde devreye alıyor. Bunu yapmak için Distronic’i kendi cihazlarına bırakırsanız, oldukça rahatsız edici olabilir.

Ayrıca şerit asistanı ve sürücü yorgunluğu detektörü de mevcuttur. Bu iki sistem birbiriyle bağlantılı olarak çalışabilir. Şerit algılama sistemi, bir şerit değişikliği algılarsa,  direksiyon simidini farkına varmak için hafifçe titreştirir. Sistem, minibüsün yolun kenarında düz beyaz bir çizgiyi geçtiğini tespit ederse, kamyonu tekrar hizaya getirmek için minibüsün o tarafına fren uygulayacaktır. Yine de sistem aniden tepki veriyor. Sürücünün kendi kendini düzelten bir sürüş sisteminden çok uyanık kalması için bir uyarı gibi geliyor.

İKİNCİ EL SPRİNTER VAN İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here