Sıra Dışı Tasarımı ile Dikkat Çeken 7 Otomobil

0
6070
sıra dışı tasarımı

Otomobillerini bir ulaşım aracının ötesinde hayatının bir parçası olarak gören kullanıcılar, onlarla enteresan şeyler yapabiliyor. Belki zamanını belki de bütçesinin büyük bir kısmını ayırarak ortaya ilginç eserler çıkaran otomobil sevdalıları, sonunda bu ürünle gurur duyuyor. Business Insider tarafından derlenen sıra dışı tasarımı ile dikkat çeken 7 otomobil listesi de bu tür otomobilleri barındırıyor. Çift yönlü otomobiller, hem suda hem karada gidenler, takla atıp yola devam edenler ve niceleri. İşte sıra dışı tasarımı ile dikkat çeken yedi otomobil!

1. Semi – Truck / Motorsiklet ve Tır Bir Arada

sıra dışı tasarımı

ABD’li Walter Moss, halihazırda kamyon ve otobüsler ile modifiye yapan bir firmanın sahibi. Ortaya çıkardığı bu araç ise, arkadan bir otobüs veya tır gibi görünürken aslında bir motosiklet. Moss, bu araçla uzun yol yaptığını da söylüyor. Güneşli bir havada 400 beygirlik bu enteresan motosiklet ile rüzgara karşı gelmeyi kim istemezdi ki!

2. WipKar

sıra dışı tasarımı

YouTuber Master Milo, bu tasarımın fikir babası. Amaç ise basit: sert fren yapıldığında üzerindekileri yere şöyle bir yaklaştırıp tekrar eski konumuna getiren bir eğlence aracı. Dışarıdan kontrol edilen bu otomobilin yan koltuğunda oturmak, herhalde birçok lunapark oyuncağından daha eğlenceli olurdu.

3. Ferdinand Porsche GT3 RS

Avusturyalı sanatçı Hannes Langeder, lüks araçların prestij algısına yönelik oluşturduğu ön yargıyı vurgulamak için Porsche görünümlü bir otomobil tasarlamış. Dışını da altın görünümlü bir kaplama ile renklendiren Langeder, otomobili nasıl sürüyor dersiniz? Bisiklet aksamıyla! Evet, bu tam olarak pedal çevirerek sürdüğünüz bir Porsche.

4. TESLONDA

İsminden tahmin edebileceğiniz üzere bu Tesla motoru yerleştirilmiş eski bir Honda. 0-100 hızlanmasını Bugatti Veyron’dan daha hızlı tamamlayan bu otomobil, beklentilerin oldukça üzerinde.

5. Amfibi Houseboat

sıra dışı tasarımı

Hem karada hem havada giden uçan arabaları konuştuğumuz dönemde suda ve karada yaşayan bu enteresan araba ile karşılaşmamız enteresan. Büyük tekerlekler ile donatılan bu tekne, izleyenleri kendine hayran bırakıyor.

6. İkiyüzlü Chevy

Yanlış anlaşılmasın, bu otomobil gerçekten iki yüzlü. Başlangıçta yalnızca reklam amaçlı kullanılmak için tasarlanan otomobil, trafiğe çıkınca alışkanlık yapmış. Chevrolet Silverado’nun sürücü kabinlerinin birleştirilmesi ile oluşturulan otomobil görüntüsünün aksine yalnızca bir taraftan kontrol edilebiliyor. Arka kısmı dediğimiz tarafta kaputun altı ise bagaja çevrilmiş.

7. RollGolf

sıra dışı tasarımı

Master Milo’nun bir diğer çalışması olan bu otomobil tam bir taklacı güvercin. Kısaltılmış bir şasi ile birlikte üzerine takla atabilmesi için bir aparat eklenen Golf, eğlence severler için birebir.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here