Mükemmel tasarıma sahip arabalar her zaman dikkatimizi çekmiş ve keşke bende sahip olsam cümlesini kurmamıza neden olmuştur. Ancak garip araba tasarımları listemize giren bazı modeller araba algımızı sarsmaya zorluyor. Bu arabalar o kadar ilginç tasarlanmış ki farklı olmak adına bir tanesine sahip mutlaka olmak isteyeceksiniz.

Şimdi tasarım dili aykırı olan bu araçların ne olduğuna bir bakalım ve beraber yorumlayalım.

 AMC Pacer

Garip Araba Tasarımları

Eğer bu arabanın içindeyseniz kaza yapmak istemeyeceğinizi hemen belirtelim. Hiç kimse kaya yapmak istemez ancak bu araba ile kaza yaptığınızı düşünemiyorsunuz bile çünkü bu arabanın dış gödeşi çok fazla cam içeriyor.

1975 yılında halkın küçük araçlara yönelmesi nedeniyle piyasaya sürülen AMC pacer ilk yılında 145.000 adet satarak iyi bir satış gerçekleştirdi. Ancak 3 yıl içinde 8.000’e kadar düştü. Büyük talihsizlik…

DeLorean DMC-12

Garip Araba Tasarımları

Bu arabayı hepiniz çok yakından tanıyorsunuz. Geleceğe dönüş filmi için kullanılan bu araba eski General Motors tasarımcısı olan Z. Delorean tarafından tasarlandı. O dönemler bu aracın 24 karatlık altın ile üretimi yapılıp 85.000 dolara satıldığını hatırlatalım. Gökyüzüne açılan kapıları ile sıra dışı bir görüntüsü olan ve film ile daha da üne kavuşmuş bu arabayı almak ister miydiniz ?

 Reliant Robin

Garip Araba Tasarımları

İşte karşınızda İngiltere tarafından yapılan bir ankette tüm zamanların en kötü otomobili seçilen Reliant Robin.

Daha önce tek ön tekerleğe sahip bir otomobil görmüş müydünüz? Eğer görmesiyseniz kafanızdaki otomobil algısını zedelememek adına görmek istemeyebilirsiniz.

Reliant Robin hangi amaçka tek tekerlekle üretilmiş bilmiyoruz ama bu otomobilin yolda giderken kesinlikle salladığını ve rahatsız edici bir aerodinamiğe sahip olduğunu söyleyebiliriz. Kötü şasi ve gövde kalitesi bu arabanın sert rüzgarlarda bile zarar görmesini sağlıyor. Garip araba tasarımları listemizde yerini aldı.

Chevrolet SSR

Bu aracı tasarlayan tasarımcı ise öyle görünüyor ki nasıl bir model üreteceği konusunda kararsız kalmış. Retro tarzda bir Cabrio ve pick-up arasında bir araba olan SSR 25.000 tane üretildikten sonra üretim hayatına son verdi.

 Isetta 300

İlk bakışta araba gibi görünmeyen Isetta 300’ direksiyon bölümünden açılan kapı tasarımı ile çok dikkat çekiyor.

1 silindirli 13 Hp gücünde motor 370 kg boş ağırlık ve 2355mm uzunlukla garip araba tasarımları listemizde kendisine yer buldu

1950’li yılların başında BMW tarafından üretilen Isetta 300 beğenilmeyen bu modelin bir üst modelini sundu. Isetta 600 adında olan bu modelde küçük otomobiller alanında pek tutunamadı ve 136.367 adet üretildikten sonra üretimi durdu.

Plymouth Prowler

Garip araba tasarımları listesinde yer alan diğer arabalara nispeten daha amacına uygun bir araba olarak gördüğümüz Plymouth Prowler 214 beygir gücünde bir spor otomobil olarak sergileniyor.

Öne doğru daralan gövdesi, ilginç far yapısı ve jant tasarımıyla ilginç görünen otomobil farklı olmak isteyenlerin tercih edebileceği standartlarda. Üstelik üstü de açılabiliyor.

2002 yılında 11.700 adet üretildikten sonra Chrysler tarafından üretimine son verildi.

Cadillac Sevilla

Aslında bu araba bazı açılardan baktığınız zaman gayet şık ve güçlü görünüyor. Ancak arka tampon tasarımı itibariyle araç ile dengesiz bir bütünlük kurmuş. İlk bakışta kaza yapmış ve arka tarafı hasar görmüş gibi algılanan Cadillac Sevilla yine de 1975 ve 1979 yılları arasında kendine has hayran kitlesini memnun etmeyi başardı.

BMW Z1

90’lı yılların en ikonik araçlarından biri olan Z1 ilginç far tasarımları ve kaybolan kapıları ile kendisine hayran bırakıyor. Garip olarak olan arabaları sıraladığımız listede ilginç özellikleri ve tasarımıyla yer verdik.

Sivri ön kısmı ve eğim verilmiş tampon ile BMW ruhunu yansıttığını pek söyleyemediğimiz minik ızgaralar ile ve 2.5L 168 beygir ve 200Nm tork ile sadece 28.800 adet üretilerek garip araba tasarımları listemizde yer aldı.

Suzuki X90

Her otomobil segmentine uygun bir araba üretmek her zaman başarısız olarak kabul edilmiştir. Burda da 2 kapılı bir coupe-cabrio-SUV üçlemesi gördüğümüz X90’nı güzel bir örnek olarak sunabiliriz.

Garip görünümlü bu aracın bir hayran kitlesi var mı bilinmez ama tercih edilme istatistiğinin düşük olduğu kesin.

7.205 adet üretilen X90 2 yıl sonra pazardan çekilme kararı aldı.

Stout Scarab

Aranızda arabaların genel görünümünü far yapısını insanlara benzetenler olmuştur. İşte bu konuda benzersiz bir örnek olan Stout Scarab şişman ve hareket etmemekten şikayetçi olmayan bir insan gibi duruyor.

Ön taraftan bakınca dikey çizgili far tasarımları dikkat çekiyor. İç hacim olarak oldukça geniş olan otomobil koltuk yerleşim düzeni olarak da farklı bir otomobil olduğunu gösteriyor.

Raporlara göre sadece 9 tane üretilen Scarab eşsiz bir otomobil olmasıyla sahip olmak isteyecekleriniz arasında yer alabilir.

Sahibinden Satılık Araba İlanları

 

4 YORUMLAR

  1. Reliant Robin, Mr. Bean’in ikinci veya üçüncü bölümünde ki araç sanırım. Sürekli devriliyordu. Kötü bir reklam olmuş üreticisi için. Ama komikti 😀

  2. ssyang-yong un bir aracı var tasarımı oldukça farklı mercedes motoru ve zf şanzıman kullandığı halde piyasada tutmadı bir aracın tasarımı çok önemli

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here