Sinir Bozucu Otomobil Özellikleri – 1

2
1341
Geri Görüş Kamerası

Teknolojideki hızlı ilerleme, modern otomobilde hem sürücüler hem de yolcular için yararlı ve hatta bazıları abartılı olan birçok özelliğe yol açmıştır. Ancak bunun diğer tarafında, tamamen sinir bozucu otomobil özellikleri de mevcut! İşte listemiz:

Otomatik Durdur-Başlat Sistemleri

Mükemmel yakıt ve çevre tasarrufu sunuyor olarak bilinen Otomatik Durdurma / Çalıştırma sistemi, üreticilerin sürücü için daha iyi bir deneyim sağlamaktan daha çok, verimli emisyon ve yakıt rakamları elde etmeleri için bir özellik olabilir. Trafik ışıklarında, dur işaretlerinde veya trafikte tamamen durduğunuzda sistem otomatik olarak arabanızın motorunu kapatır.

sinir bozucu otomobil özellikleri

Bu, sürekli durma ve çalıştırma nedeniyle motorunuza verilen hasarın seviyesi hakkında bazı endişeleri ortaya çıkarır, çünkü ayağınızı frenden her çekişinizde motor yeniden çalışır. Sürücünün sürekli olarak frene bastığı ve sıkışık trafikle mücadele ettiğin durumlarda, oldukça aşırı hale gelebilen motor ve ateşleme bileşenlerinin maruz kaldığı ekstra sürtünmeyle ilgili sorular vardır. Bir motor, trafiği aşana kadar yüz kez durup çalışıyor olabilir. Bazı otomatik stop-start sistemleri ise durup sorunsuz bir şekilde başlarken kalkışta hafif bir gecikmeye de neden olabiliyor.

Bu yüzden sürücülerin çoğu bu özelliği daha ziyade sinir bozucu otomobil özellikleri arasında gösteriyor.

Ayarlanabilir Olmayan Direksiyon Simidi

İşte senaryo: Tüm ihtiyaçlarınıza uyan, güzel görünen, rahat koltuklara sahip, harika özelliklere sahip bir araba buluyorsunuz. Çok mutlusunuz! Ve sonra direksiyonu ayarlayamayacağınızı anladınız…

Ne yazık ki, hepimiz aynı boyda veya kiloda değiliz ve hepimizin farklı sürüş stilleri var. Doğru sürüş pozisyonunu almamız gerekiyor, ancak bazı üreticiler bunu yapmamıza izin vermiyor. Ayarlanamayan bir direksiyon simidi sadece can sıkıcı olmakla kalmaz, aynı zamanda sürüşü daha tehlikeli hale getirebilir ve daha az konforlu yolculuklara neden olabilir.

Umarım arabanızı satın almadan önce sorunu keşfetmişsinizdir, çünkü satmakta zorlanabilirsiniz. Çoğu insan tüm yeni arabalarda ayarlanabilir direksiyonlar bekler, ancak bu her zaman böyle değildir, bu yüzden ödevinizi yaptığınızdan emin olun!

Zayıf Geri Vites Kameraları

Geri vites kameralarının ‘en sinir bozucu’ listemize nasıl girdiğini merak ediyor olabilirsiniz.

Görünüşe göre çoğumuz, kafamızı hareket ettirmeden doğrudan aracımızın arkasında ne olduğunu görebilmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Bu yüzden, geri vites kameralarının, arabanın arkasını ikinci bir göz gibi görmemize, omzumuzun üzerinden baktığımızda normalde göremediğimiz şeyleri izlememize yardımcı olması gerekiyor.

Ancak zayıf görsel ekranlar problemdir; ekranı kaplayan diyagramlar, zayıf genel görüş veya belirsiz / bulanık görüntüler, aracın arkasında gerçekte ne olduğunu görmeyi veya tanımlamayı zorlaştırır.

Çoğu sürücü, ekranda neye baktıklarını gerçekten bilmek yerine bip seslerine güvenecektir. Bip sesi yoksa, yine de bu kadar etkili bir şekilde geriye doğru hareket edebilir miyiz? Herhangi bir bariz engel için omuzlarınızın üzerinden bakmak her zaman en iyisidir!

Sesli Komut Sistemleri

Sesli komut sistemleri hiçbir zaman gerçekten telefon yanıtlama sistemleri olarak çalışmamışlardır. Yine de bazı nedenlerden dolayı, otomobil üreticileri bir noktada araçlarda ses kontrol sistemleri fikrinin harika bir fikir olacağını düşündüler…Çünkü radyo açıkken ve / veya arka koltukta kavga eden çocuklar ile trafikte gezinmek, söylediğiniz bir kelimeyi yorumlayamayan bir sesli komut sistemi eklemeden yeterince sinir bozucu değil!

Bazı sistemlerin kullanımı harika ve eğlenceli olabilir, ancak diğerleri sadece zaman kaybıdır ve istediğiniz işlevi kullanmak için sesli komut sistemleri üzerine araştırma yapmazsanız, bu çok sinir bozucu bir deneyim olabilir.

2.El Otomobil İlanları 

Sinir Bozucu Otomobil Özellikleri 2

2 YORUMLAR

  1. Allahım dayımda bir araba var sırf şov için geri görüş kamerası taktırmış. o kadar şovmen ve pinti ki 10 inçlik en dandik ekranı takarken geri görüş kamerasını da en dandiğinden almış. Sonuç; o kadar büyük ekranda o kadar kötü çözünürlükte bir kamera. yani herhangi bir işlevi yok. arkaya bakmaya devam

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here