Rowan Atkinson ve Aston Martin V8 Zagato… En çok Mr Bean’i oynamasıyla tanınan aktör, kişisel olarak modifiye ettiği Aston Martin V8 Zagato’sunu pist günlerine katılacak kadar geliştirdi. Usta İngiliz komedyen Rowan Atkinson’ın canlandırdığı efsane karakteri olan tek Mr Bean tiplemesi var. Ayrıca Rowan Atkinson ekran dışında hızlı, pahalı, prestijli arabalar için doyumsuz bir tada sahip çılgın bir araba koleksiyonuna sahip bir adam olarak karşımıza çıkıyor. Bir zamanlar sahip olduğu ve gerçekten yarıştığı araba modeli olan Aston Martin V8 Zagato, oldukça efsanevi biçimiyle karşımıza çıktı. Bu harika Aston sadece Mr Bean‘in değil, aynı zamanda prestijli otomobil üreticisinin 1986 ile 1990 arasında ürettiği elli otomobilden ilkiydi. Aston Martin üretim ekibi bu arabayı Vantage V8 serisine dayandırdı.  Bilmeyenler için gövde tasarımından ünlü Zagato otobüs yapım şirketi sorumludur.

Orijinal haliyle 5.3 litre, 430 beygir güç üreten V8 güç aktarma organına sahip bu araç oldukça başarılı sonuçlar çıkarabilmektedir.

Rowan Atkinson’un Aston Martin V8 Vantage Zagato Coupe’si Rowan Atkinson ve Aston Martin V8 Zagato

Bu muhteşem araba, Gladyatör Kırmızısı rengiyle mükemmel bir şekilde tamamlanmış görünüyor. İlk olarak Temmuz 1986’da CHTaylor ve Aston Birmingham Company’ye satıldı. Daha sonra bu araç Haziran 1989’da Ambassador Textiles adlı bir şirkete satıldı. Bu süre boyunca Rowan onu ele geçirene kadar orijinal biçiminde kaldı. Rowan, arabayı 1998’de satın aldı ve hemen önemli bir maliyetle Aston Martin Works tarafından yarış spesifikasyonlarına dönüştürdü. Böylece Aston Martin Owners Club‘ın “Hafif Modifiye” kategorisinde yarışabildi.

Aston’s Works ekibi onu piste hazırlamak için aracın üzerinde bütün hünerlerini sergilediler. Daha hafif gövde panelleri ve perspex yan camlar ekleyerek otomobilin ağırlığını 1600 kilodan 1485 kiloya düşürdüler. Sonra ona ekstra güç verdiler. Motoru Nimrod X/R özelliklerine göre yeniden inşa ederek, Weber Alpha yakıt enjeksiyonunu ve egzoz başlıklarını seramik kaplamayı eklediler.

Rowan Atkinson ve Aston Martin V8 Zagato Yol tutuşunu iyileştirmek için süspansiyon sistemini değiştirdiler. Koni amortisörleri ve Eibach yayları araca eklediler. Daha fazla durma gücü sağlamak için fren sistemini AP yarış bileşenleriyle yükselttiler. Önde sekiz potalı kaliperler ve arkada altı potlu kaliperler, aracın frenlemesini mükemmele yakın hale getirdi. Ayrıca bu değişikler, Rowan’ın AMOC (Aston Martin Owners Club) yarış pistlerinde kullanması için hazır hale getirdi. Ancak Rowan, 2001 yılında bir yarışta yarışırken ne yazık ki başka bir arabaya çarptı. Şans eseri yara almadan kurtulsa da Zagato için durum aynı değildi. Prestijli küçük sağdan direksiyonlu yarış arabasının büyük bir revizyona ihtiyacı vardı. Daha sonra Rowan, yarış pistlerinde geçen on yılın ardından 2007’de yarışlardan emekli oldu. 2008 yılında da çok sevdiği ve yarıştığı arabasını müzayedeyle 162.900 dolara sattı.

Bir sonraki sahibi arabada bazı güçlendirme çalışmaları yaptı. Sahibi aracın gelişimi için yurtdışında popüler marka ve marka uzmanları olan Nicholas Me and Company’ye devretti. Bu firma, aracı standart siyah deri döşemeyle donattılar ve yol kullanımı için daha pratik hale getirmek için bir klima sistemi kurdular. Ancak bugün bile bu güzel araba Rowan’ın taktığı havalı yüksek performanslı yarış bileşenlerinin çoğuna ve hafif gövde parçalarına sahiptir. Ayrıca kapılarda görevlendirdiği beyaz yarış numarası noktalarını taşıyor.

Rowan Atkinson ve Aston Martin V8 Zagato Rowan Atkinson’ı düşündüğümüz zaman Bay Bean’i zihninizde canlandırmadan edemiyoruz. Filmlerinde eski Mini’siyle etrafta dolaşıyor, çarpışmalardan gelişigüzel kaçınıyor ve kendini zor durumlara sokmaktadır. Bu yüzden aynı adamı safkan bir Aston Martin modelinde pistte patlarken veya yarışırken hayal etmek oldukça zordur. Ancak gerçeklerine baktığımız zaman oldukça başarılı bir araç sürücü olsan Rowan Atkinson, geniş bir araba kültürüne sahiptir. Özellikle sahip olduğu bazı araç modellerine yaptırdığı modifikasyonlar, yükseltmeler ve değişimler sayesinde Mr.Bean yanı Rowan Atkinson’un arabalar hakkında bilgili olduğunu ve sevdiğini anlayabiliyoruz. Sonuç olarak “Rowan Atkinson ve Aston Martin V8 Zagato” adlı içeriğimizde başarılı komedyen Rowan Atkinson’un sahip olduğu ve oldukça iddialı bir araba olan Aston Martin V8 Vintage Zagato modelini gördük. Başarılı tasarımı, göz alıcı boya rengi sayesinde Aston Martin V8 Zagato, iddialı bir coupe araba modeli olarak karşımıza çıkmaktadır. Ayrıca Aston Martin markasının sahip olduğu en iddialı ve etkili modellerinden biri olan V8 Zagato, ikinci elde de oldukça değerlidir.

İkinci El Güncel Aston Martin İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here