Park Yeri Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

4
2569

Bu yazımız özellikle arabasına biraz düşkün olan kullanıcılar için, dikkat edilmesi gerekenler ile alakalı bir derleme oldu.

Özellikle kapı açılınca sürtülmesin diye düşünen kullanıcılar oldukça çok, ve bir o kadar da kapı açarken yandaki araca çarpana kadar bekleyen kullanıcılar da bir o kadar çok 🙂

1Park Yeri Nasıl Seçilir ?

Aracımızı park edeceğimiz yeri dikkatli seçmekte fayda vardır.

Öncelikle park edilecek yerin, trafik kurallarına göre uygun olan bir yer olmasına özen gösterin. Park yeri ile ilgili ceza almanız pek hoşunuza gitmeyecektir. 🙂 Ayrıca yanlış parktan aracınızın çekilebileceğini de unutmayın.

Park edeceğiniz alanın olabildiğince geniş olmasına özen gösterin.

Aracınızın ön kısmının gideceğiniz yöne bakılı halde park etmeniz, çıkarken kolaylık ve acil durumlarda size zaman kazandıracaktır.

Kalabalık alanlarda park yapacağınız zaman kapı açılacak kadar mesafe olmasına dikkat ediniz.

Site, iş yeri ve özel otoparklara park yapmayınız.

Yaya yollarına park etmeyiniz.

Lütfen engelli alanlarına park etmeyiniz.

Bu konularda yanlış yapan kimseleri uyarınız.

Ve her zaman deponuzda acil durumlar için yakıt bulundurmayı ihmal etmeyin.

Dönüşlere park ettiğinizde, aracınıza çarpma ihtimali olabilir. Park ettiğiniz zaman dönüşlerde bir aracın dönmesi durumunda sıkıntılı bir durum yaşanıp yaşanmayacağını bir düşünün.

2Uzak Yer Olsun Güvenli Olsun

Bazı kullanıcılar çok özenle araç park ederken , bazı kullanıcılar trafiği sıkıntıya sokacak şekilde araçlarını park edip gidebiliyor ve diğer araçlar için sorun yaratabiliyorlar.

Gideceğiniz yerin yakınında park yeri bulamazsanız, zorlama bir yere park etmektense uygun bir alana park edip biraz spor yapmanızda zarar değil fayda sağlayacaksınız.

Özellikle uyarımız park etmiş bir arabanın önüne çıkmasına engel olacak şekilde lütfen aracınızı bırakıp gitmeyiniz.

Kimse kimsenin zamanını çalma lüksüne sahip değildir. Herkesin hayatı önemlidir ve hepimizin acil durumları olur. Park ederken kimsenin hakkını gasp etmeyiniz.

Ve kimsenin zamanınızı çalmasına izin vermeyin. Park ettiğiniz yerden çıkmanıza engel teşkil edecek bir durum var ise hemen polis ile araçtan şikayetçi olun.

3Otoparkta Bir Park Yeri Belirleyin.

Kapalı bir garajınız var ise sorununuz pek olmaz. Ama eğer site içerisinde yaşıyorsanız ve ya mahalleye aracınızı park ediyorsanız. Komşularınızdan aracını seven birinin park ettiği yerin yanına park edin 🙂 Çünkü kendi arabasını koruyanın sizin de aracınızı koruyacağını bilebilirsiniz.

Türkiye’nin araba motoru arabam.com ilanlarını incelemek için turuncu alanı tıklayın.

Tekerinize taş değmesin.

 

 

4 YORUMLAR

  1. Hele birde getirip arabamın çıkamayacağı şekilde koyuyorlar ya işte o zaman çileden çıkıyorum kimsenin benim zamanımı çalmaya hakkı yoktur. Belki o an benim acil bir durumum olacak ben kimsenin peşinden koşmak zorunda değilim araç çektirmek için hemen polisi arayın böyle durumlarda.

  2. Kesinlikle güvenlik öncelikli olmalı. Ben genelde park ettiğim yeri gören kamera olup olmadığına bakarım. Daha önce bu takıntım sayesinde vurup kaçan birini yakalayabilmiştim

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here