Bazı insanlar araba sürmeyi sadece bir sonuca ulaşmak için bir araç, hedeflerine ulaşmak için bir süreç olarak görür. İnsanlar araba kullanmayı nasıl algılarlarsa algılasınlar, tek bir konuda iyi olmaları gerekir: park etmek. Ayrıca bir çok insan arabayı paralel park etmekte zorlanıyor. Belirli bir doğrultuda park halinde bulunan taşıtlar ile aynı hizaya park edilen bu park biçimini en kolay şekilde nasıl yapılır sizler için inceledik.paralel park

Doğru park yerini bulmak göz korkutucu bir iş olabilir, özellikle şehirlerdeki alan sıkıntısı nedeniyle. Bu da otoparkı daha da önemli hale getiriyor. Bir arabayı mükemmel bir şekilde nasıl park edeceğinizi öğrenmek için okumaya devam edin.

Arabayı Mükemmel Park Etme; Araba Nasıl Park Edilir?

Bazı insanlar park etme konusunda kusursuzdur. Ancak o noktaya ulaşmak için çok sayıda otopark deneyimine ve sabrınıza ihtiyacınız olacak. İşte size yardımcı olacak bazı ipuçları.

1 Yavaşlatın

Aracın hız göstergesini kontrol altında tutun. Arabayı salyangoz gibi sürün. Arabanız ne kadar yavaşsa, o kadar çok kontrol edebilirsiniz. Etrafınıza bakabilir, uyanık olabilir ve doğru kararlar verebilirsiniz. Arabanız yüksek hızda hareket ediyorsa bu mümkün olmayacaktır.

2 İzle

Aracın hız göstergesini kontrol altında tutun. Hatta neredeyse arabayı salyangoz gibi sürün. Arabanız ne kadar yavaşsa, o kadar kolay kontrol altında tutabilirsiniz. Bunula birlikte etrafınıza bakabilir, uyanık olabilir ve doğru kararlar verebilirsiniz. Arabanız yüksek hızda hareket ediyorsa bu mümkün olmayacaktır.

3 Aynalar

Aracı nereye park ettiğinize bağlı olarak çevreye daha fazla dikkat etmelisiniz. Arabayı belirlenmiş bir park yerine park ediyorsanız, diğer araçlarla güvenli bir mesafeyi korumaya konsantre olmanız gerekir. Örneğin bir inşaat alanı gibi açık bir alana veya yol kenarına park ediyorsanız, diğerlerinin yanı sıra çocuklara, yaşlılara, otomatik çekçeklere, diğer araçlara ve yayalara dikkat etmeniz gerekir.

4 Gadget’lar

Aracın dikiz aynalarına ve yan dikiz aynalarına alışmak zaman alabilir. Ancak sürekli kullandıkça alışacaksınızdır. Park ederken net bir görüş elde etmek için aynaları iyi konumlandırdığınızdan emin olun.

5 Alıştırma

Diğer her şey gibi, onu da mükemmelleştirmek için araba park etme alıştırması yapmanız gerekecek. Bu, deneyimli araba sürücülerinin park etme işini bu şekilde başarmasıdır.

Paralel Park için Adım Adım Kılavuz

Paralel Park, arabanızı mükemmel bir şekilde park etmenin yollarından biridir ve kırılması zor bir çerez olabilir. Açık bir otoparka park etmek başka, diğer araçlar yanınızdan geçerken aracınızı yolun bir tarafında park etmiş iki arabanın arasına sıkıştırmak aslında zor bir olay. Paralel Park, temel bilgileri doğru bir şekilde almanız ve bunu başaracak özgüvene sahip olmanız koşuluyla, açık bir alana park etmek kadar basit olabilir.

paralel park

Adım 1 – Konum

Arabanızı boş yerin önündeki araba ile paralel olarak konumlandırın. O arabadan 0.9 metre ila 1.2 metre mesafe bırakın.

Adım 2 – Ayna

Arabanıza çarpmamak için tüm aynaları kontrol edin. Boş yerin yakınında kimsenin olmadığına ikna olduktan sonra geri vitese geçin ve hızlanın.

Adım 3 – Ters

Direksiyonu sağa çevirin ve boş yere yaklaşırken arabanızı geri çevirin.

Adım 4 – Düzleştirin

Park alanına girerken direksiyonu düzeltin. Geriye doğru hareket ederken aynaları kontrol etmeye devam edin.

Adım 5 – Sola Yönlendirin

Aracınız boş yere girdikten ve öndeki aracın arka tamponuna yaklaştıktan sonra aracınızın direksiyonunu sola çevirin ve geri gitmeye devam edin.

Adım 6 – Ayarlayın

Doğru yerleşimi elde etmek için aracınızı biraz ileri ve biraz geri hareket ettirmeniz gerekecek. Arabanızı buna göre ayarlayın.

Adım 7 – Kontrol edin

Arabanızla öndeki ve arkasındaki arasındaki boşluk olup olmadığını kontrol edin. Sizin ve diğer araçların Paralel Parktan çıkması için yeterli alan olduğundan emin olun.

Otopark Türleri

Sürüş deneyiminiz boyunca aracınızı farklı yerlere ve farklı pozisyonlara park etmeniz gerekecektir. Bir garaja, otoparka, yol kenarına veya başka bir yere park etmeniz gerekebilir. Bu, aracınızı park etmeniz gereken alana göre ayarlamanız gerekeceği anlamına gelir. Tüm park yerleri aynı olmayacak ve hedefe ulaşmak için farklı park etme becerileri sergilemeniz gerekecek. İşte farklı park etme türleri hakkında birkaç nokta.

otopark

1  Açılı Park

Bu tip park etmede arabalar belli bir açıyla park edilir. Hatta çoğu durumda, arabalar bir yöne bakar. Herkesin kurallara uyması koşuluyla, açılı park düzenine park etmek ve çıkmak kolaydır. Açılı park konumundan basitçe hızlandırmak ve yakınlaştırmak kolay olduğundan, hızlanırken dikkatli olmanız gerekir. Doğru sinyalleri verin ve diğer sürücülerden gelen sinyalleri takip edin.

2 Dikey Park

Bu tür park etme, insanların arabalarını daha uzun süre park ettikleri park yerlerinde yaygındır. Bu tür park etme, açılı park etme gibidir ancak buradaki açı öndeki kaldırıma diktir. Arabalar 90 derecelik bir açıyla park edilecek. Aracınızın lastiklerinin dümdüz ileriyi gösterdiğinden ve aracın tahsis edilen park yerinin ortasında dik bir park alanında konumlandığından emin olmanız gerekir.

3 Paralel Park

Paralel Park genellikle yollarda görülür, arabalar yola paralel olarak park edilir. Bu tür park etme, genellikle sürücünün biri önde diğeri arkada olmak üzere iki araba arasına park etmesini gerektirdiğinden belirli bir beceri gerektirir. Paralel Park’a girerken ve çıkarken çevreye odaklanmak ve sürüşünüzü kontrol etmek gerekir.

4 Yasadışı Otopark

Aracınızı sadece belirlenmiş alanlara park etmeniz gerekmektedir. Aracınızı park etmenin yasak olduğu noktalara park etmeniz para cezalarına yol açacaktır. Otopark Yasak Bölgeler ve alanlarda araba park etmek Yasadışı Park etmeye bir örnektir.

5 Otopark

Arabanızı bir otoparka park ediyorsanız, o bölgenin belirlediği kural ve düzenlemelere uymanız gerekir. Ayrıca alanın verimli kullanımı için farklı alanlarda farklı park türleri mevcuttur.

6 Körfez Otoparkı

Körfeze park etme genellikle arabanızı tahsis edilmiş bir alanda geri döndürmeyi içerir. Etrafınızda arabalar veya etrafınızda arabalar için boşluk olacak, bu nedenle onlara karşı düşünceli olmanız ve buna göre park etmeniz gerekiyor.

7 İki Araç Arasında

Park türü ne olursa olsun, iki araç arasına park ederken dikkatli olmanız gerekir. Bir araba iki araç arasına park edildiğinde karşılaşılan en yaygın sorunlardan biri kapınızı açarken bitişikteki arabanın kapısında ezik veya boya kaybına neden olan bir çiziktir.

Arabayı Mükemmel Park Etme; İyi Park Yeri Nasıl Bulunur?

İyi park yeri bulma kalabalık şehirlerde büyük bir endişe kaynağıdır. AVM’lerin bodrum katındaki otoparklarda veya park alanlarında bile hafta sonları gereksiz kalabalık oluyor. İşte size iyi bir park yeri bulmanıza yardımcı olacak bazı ipuçları.

İyi Park Yeri Nasıl Bulunur?

  • Park Edilemez Bölgeler konusunda her zaman tetikte olun.

  • İyi aydınlatılmış bir alana park edin.

  • Arabalar arabanıza zarar verebileceğinden alışveriş merkezinin çıkışının hemen karşısındaki alanlara park etmekten kaçının.

  • Otoparkta boş yer bulmak için arabanızda dolaşmak yerine bir sıranın yakınında bekleyin.

  • Boş bir yerle ilgili olarak diğer sürücülerle konuşun.

  • Anahtarlarını çıkaran veya sallayan insanlara dikkat edin. Çünkü sizin için bir yer bırakarak arabalarına doğru gidiyor olabilirler.

  • Sabırlı olun ve park görevlisine karşı saygılı olun ve gerekirse yardım isteyin.

  • Çok iyi olmayan dar ve kalabalık yerlere park etmeyin.

  • Çöp kutuları ve çimenli alanların yakınına park etmekten kaçının.

Arabayı Kaldırıma Yaklaştırırken Yaşanan Sorunlar

Kaldırıma çok yakın park etme veya önündeki herhangi bir engel ile ilgili en büyük sorun, arabanızı hareket ettirecek (döndürecek veya bir açı oluşturacak) yerinizin olmamasıdır. Bu, aynı zamanda, motor çalıştırılırken araba kazara biraz ileri hareket ederse, boyanın kazınmasına veya arabanın lastiklerinin hasar görmesine neden olabilir.

Arabayı Mükemmel Park Etme; Son Derece Dar Park Yerlerinden Çıkmak

Bir alışveriş merkezini ziyaret ediyorsunuz ve arabanızı nispeten boş bir otoparka park ediyorsunuz. Alışverişinizi veya yemeğinizi bitirdiğinizde, AVM’den çıkıp otoparka girerek otoparkın dolu olduğunu öğreniyorsunuz. Bazı durumlarda, fazla arabalarla dolup taşmaktadır. Arabanıza ulaşıyorsunuz ve üç tarafı arabalarla çevrili ve tek çıkış var. O çıkış ise geri gitmek. Bu, dar bir park yerinin sadece bir örneğidir.

Yolda, oturduğunuz yerde veya iş yerinizde vb. yerlerde dar park yerleri olabilir. Ancak bundan kurtulmanın yolu sabırlı olmak ve mantıklı düşünmektir. Sakin kalmalı ve negatiflere odaklanmak yerine enerjinizi çıkış yolunu bulmaya odaklamalısınız. Senaryoları kafanızda canlandırın ve işe yarayabilecek farklı açıları kontrol edin. Aracınıza girin ve yavaş sürmeye başlayın ancak aceleyle çıkmak için hızlanmayın. Yol arkadaşınız varsa, aracın dışından yardım etmesini isteyebilirsiniz. Yalnızsanız açılarla ilgili başka birinden yardım isteyebilirsiniz.

park alanı

Her durumda, dar park yerinden çıkamıyorsanız, egonuzun çılgına dönmesine izin vermeyin ve patlamaya çalışmayın. Denetimli bir ayar ise, park görevlisinden veya bir gözetmenden yardım isteyin. Yoldaysanız, diğer araç hareket edene ve size çıkmak için yer açana kadar beklemeniz gerekecek.

Bir Park Yerinde Arabayı Ters Çevirmenin Yolları

Arabanızı park yerine girip çıkmanın iki yolu vardır. İlk önce düz yapın, diğeri ise açılı olarak yapın. Mevcut park yeri türüne ve arabanızın konumuna bağlı olarak bu iki yol arasında seçim yapmanız gerekecektir. Ayrıca park ederken doğru görüşü elde etmek için dikiz aynanızı da ayarlayabilirsiniz.

Arabam Kaç Para?

Trink Sat!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here