En Havalı Araba Logoları İncelemesi ile karşınızdayız. En havalı araba logoları aslında herkesin tasarım zevkine göre değişebilir. Ancak yine de bizce çoğu kişinin havalı olduklarını düşündüğümüz tasarım harikası araba logoları bulunuyor. Bu logolara sahip markalar gerçekten de neden bu kadar havalı logo ürettiklerinin cevabını ürettikleri otomobillerin kalitesiyle veriyorlar. Gelin şimdi sizi o en havalı araba logoları ile tanıştıralım.

1Bentley

Listemizin ilk sırasında Bentley yer alıyor. Bentley ismi bile şirket sahibinin soyadı bile olsa lüksü simgeliyor. Açıkcası ortada Bentley diye bir otomobil olmasa ve bu ismi görsem bu kesin bir lüks araba markası ismi derdim.

Logoya gelecek olursak iki kanadın ortasında duran büyük bir B harfi olduğunu görüyoruz. Sizce Bentley bu logoyla neyi anlatmak istemiş? Hemen açıklayalım. B Bentleyin baş harfini kanatlarsa üretilen otomobillerin hızını temsil ediyor. Bu efsanevi logo ilk olarak 1919 yılında üretilen bir Bentley 3 test aracında kullanıldı. Logonun birde ikinci bir versiyonu bulunuyor. Şu anda firma yaygın olarak ikinci fotoğraftaki logoyu kullanıyor.

2Bugatti

Bir diğer lüks otomobillerden olan Bugatti daha çok hız konusunda ün salmıştır. Logosu Ters E ve B harflerinin birleşmesiyle ortaya çıkmıştır. Arka fontta kullanılan dairesel şekil ve kırmızı renk Oval bir şekilin teknoloji ve zerafetin mükemmel bir temsilli olduğunu düşünüldüğü için logoya yerleştirildi. Logonun anlamı çok basit. Sadece marka kurucusu Ettoro Bugattiyi temsil ediyor. İlk kullanıldığı yer ise 1910 yılında çıkan Type 13 modeliydi.  Şirket daha sonra arka fontu kaldırdı ve araçlarında sadece harfler ile devam etti.

3Ferrari

 

Havalı logolar olurda bu listede Ferrari olmaz mı? Tabi ki olur. Ferrari logosu çok ince detaylardan oluşan ancak bütünüyle Ferrari’nin gücünü temsil en havalı araba logoları arasındadır.

Logoyu incelediğimizde şaha kalkmış bir at görüyoruz. İsterseniz logo da neden bir at kullanıldığını inceleyelim. Logoda bir at kullanıldı çünkü bu at I. Dünya savaşında Francesco Baracca isimli bir pilotun kendisine şans getirmesi için uçağında bulunuyordu. Enzo Ferrari bu cesur pilota hayran olduğu için atın kendi otomobillerinde kullanılmasını istedi. Ancak o zamanlar Enzo Ferrari Alfa Romeo yarış arabaları inşa eden bir ekibin başındaydı. Daha sonra Ekipten ayrılıp kendi yarış takımını kuran Enzo Ferrari araçlarında bu logoyu kullandı. Logonun arka font kısmında yer alan renk ise Enzo ferrarinin memleketi Modena’yı temsil ediyor.

4Jaguar

Jaguar diğer en havalı araba logolarından farklı olarak ek bir logoya daha sahiptir. İlk logo kükreyen bir jaguar yüzü, diğer ise atlayan bir jaguar görüntüsü. İkisi de logoların içinde jaguar gerçeği olması ile havalı bir hal alıyor.

Sıçrayan jaguar görüntüsü İkinci Dünya savaşı olmadan önce kullanıldı. Kükreyen jaguar logosu ise 1950 yıllarda kullanılıyordu.

Peki bu iki logo ne anlama geliyor. Cevabını sizde biliyorsunuz. Marka ismi jaguar olan bir firmanın logosu aslan olacak değil ya 😊 Diğer logoya geçiyoruz.

5Koenigsegg

Renklerin uyumu bu kadar güzel anlatılamazdı. Koenigsegg logosu kırmızı sarı ve mavi renklerinde oluşan bir logodur. 1994 yılında ortaya çıkan logo şirketin kurucusu ve tasarımcısı Christian Koenigsegg tarafından tasarlanmıştır. Logo Koenigsegg ailesini temsil etmektedir.

6Lotus

Lotus logosu diğer logolara nazaran daha karışık görünse de aslında dikkatli baktığınız zaman birbiri içine geçmiş A-C-B-S-C harflerinin ne kadar uyumlu göründüğünü anlayacaksınız.

Logonun anlamı ise oldukça uzun. Biraz önce saydığımız A-C-B-S-C harfleri şirketin kurucusunun baş harfleridir. Logo da bulunana sarı yuvarlak güneşi, yeşil renk İngiliz yarış arabalarını, Lotus ismi ise lotus çiçeğini temsil etmektedir.

Lotus logosu şirketin kurulduğu 1950’li yıllardan bu yana kullanılıyor.

7Maserati

Maserati ismi tıpkı Bentley’in okunuşu gibi ağıza çok iyi oturuyor ve çok karizmatik çıkıyor. Bu etki Maseratinin ismiyle kalmıyor tabi ki. Lüks araçlar ve kullanılan havalı logo markayı çok iyi temsil ediyor.

Maserati logosu görüldüğü üzere üç dişli mızraktan oluşuyor. Logoyu şirketin sahibi olan Mario Maserati tasarladı. 1914’te tasarlanan logo klasik mitoloji de Roma tanrısı Neptün’ün mızrağını temsil ediyor.

8Maybach

Maybach logosu zarafetin ana temsilcilerinden biridir.  Marka ismini şirketin kurucusu olan Wilhelm Maybach’ten almıştır.

Logo iki tane siyah M harfinin altın sarısı bir arka font üzerine biri uzun diğeri kısa olacak şekilde iç içe yerleştirilmesi ile tasarlanmıştır. Renk paleti altın sarısı ve siyah iken logo maybach’lerde kullanılırken zarafetin öncüsü olması adına tamamen gümüş rengini alır.

Logo’nun tam olarak neyi temsil ettiği bilinmese de Adolf Hitler’in gamalı haç işaretine benzediğine dair bir görüş var.

9Rolls-Royce

 

İşte karşınızda en etkileyici ve en havalı araba logoları arasında yer alan Rolls-Royce logosu. “Spirit of Ecstasy” (Enginliğin Ruhu)’nu kaputun ön tarafında kanatlı bir kadınla temsil eden firma, tıpkı jaguar gibi ikinci bir logoya sahiptir. Bu logo ise üst üste binmiş R harflerinden oluşur. Otomobilin ruhunu en iyi şekilde temsil eden kanatlı kadın logosu bir diğer inanışa göre tasarımcının sevgilisini temsil ediyor.

10Spyker

Listemizin son en havalı logolarından olan Spyker logosuna geldik. Logonun bir otomobil tekerleğine konumlanmış uçak pervanesi şeklinde bir tasarımı var. Tekerleğin alt tarafında ise bir yazı var. Bu yazı da “Nulla Tenaci Invia Est Via” yazıyor. Yani Hiçbir yol aşılmaz değildir anlamına geliyor.

Logonun anlamı aslında bu yazı da gizli. Hiçbir yol aşılmaz değildir derken araba tekerleğinde bulunan pervanenin verdiği mesaj gerekirse o yolu uçarak aşarızdır. Aslında bu cümleyi kullanmaları tesadüf değil. Çünkü Spyker 1914 yılında bir uçak şirketi ile birleşerek gücüne güç kattı. Çok iddialı bir anlamı olan logo bize göre en havalı araba logoları içinde zirvede yer alıyor.

Spyker logosu 1914 yılından bu yana kullanılıyor. Bir sonraki en havalı araba logoları serimizde görüşmek üzere…

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here