DS4 Alman Markaları İle Savaşabilecek Güçte Mi? DS, Citroen ile bağlarını kopartarak PSA grubunun lüks marka temsilciliğini yapmaya devam ediyor. Bu bağlamda ürettiği lüks ve tasarım harikası otomobiller sektörün zirvesinde yer alan alman markaları için ne kadar tehditkar inceleyelim.

Yeni aracın geçmiş deneyimler ışığında satış performansı açısından şirketi tatmin etmesi bekleniyor. Geçtiğimiz günlerde çıkarılan DS4 cesur bir şekilde giriş yapmıştı.

DS4’te Etkileyici Bir Otomobil Ancak…

DS3 piyasaya sürüldüğü günden bu yana iyi satıldı. Kardeşleri DS4 ve DS5 satış konusunda beklenen ivmeyi henüz yakalayamadı. Bu da DS4’ün cesur görünümü ve sürüş dinamikleri ile alman markalarını rahatsız etmediği anlamına geliyor.

DS4

İşler kötüye gitse de keskin ve gizemli görünen yeni DS4 diğer kardeşlerinin yanında daha farklı göründüğü için hala bir şans olabileceğini hatırlatıyor.

Diğer DS modellerinden daha ayrı bir yerde olan yeni DS4 özellikle DS Smart Touch özelliği ile dikkat çekiyor. Teknoloji seviyesi de etkileyici bir seviyede.

Müşteri Tercihleri Kendini Kanıtlamış Markalar İle Şekilleniyor

Her ne kadar Yeni DS4 serisinin etkileyici olmasından söz etsek de bilinen bir gerçek var. O da sektörün hakimiyetini tek bir otomobille sağlamak zor.  Dolayısıyla bu hakimiyeti ürün gamında bulunan tüm otomobillerle sağlayan Alman markaları ile baş etmek mümkün değil. Müşteriler genellikle böyle durumlarda kendisini kanıtlamış markaları tercih eder.

Tabi bu durum sizin otomobilinizi tümüyle öne çıkarmayan özellikleri yoksa geçerli. DS4 diğer yeni standart DS’lerden ayrı durmaya yardımcı olacak farklı dış görünüm kazanan Cross ve Performance Line modelleri ile sektöre hükmetmeye çalışacak. Tabi bu durum marka içinde bulunan bazı araçların versiyon seviyelerine göre belirlenecek.

DS4

DS4 Citroen C4’ten alınan EMP2 Platformu üzerine inşa edildi. DS4 ilk izlenim olarak seleflerine göre çok daha şık bir görüntüye sahip olduğunu gösteriyor. Aracın ön ve arka kısmında bulunan far aydınlatmaları aracın logosu ile mükemmel bir bütünlük sağlıyor. Kapı kolu tasarımları küçük bir detay olsa bile olmasaydı olmazdı inceliğinde tasarlanmış ve araca monte edilmiş.

Eski DS4 boyut olarak bu araçtan çok daha küçüktü. Yeni DS4 4.4m uzunluğa ve 1.83m genişliğe sahip. Buna ek olarak araçta iç kabinde oldukça ferah ve şık tasarlandı. Özellikle 690 Watt gücünde olan focal ses sistemi, hava temizleme sistemi, artırılmış gerçeklik  destekli HUD sistemi ve 2. Seviye olan otonom sürüş sistemi mevcut.

Araçta 130, 180 ve 225 Hp güç aktarımı sağlayan PureTech motorlar mevcut. Bunların yanında Avrupa için özel olarak tasarlanmış BlueHDi dizel motor ile de üretilecek. Motor 8 ileri vitesli şanzıman ile uyumlu. Bunun yanında daha önce DS7 serisinde gördüğümüz E-tense hibrit versiyonda yeni DS4 modelinde olacak.

Standart DS4’ün yanında DS 4 Crossback  ve DS 4 Performance Line versiyonları da üretilecek.

Almanlar İle Savaşmak Gerçekten Zor

Avrupa genelinde, DS geçen yıl Lexus’u geride bıraktı ve şirket işlerin yolunda olduğunu açıkladı. DS4 biraz daha çabalarsa Peugeot ve Citroen kardeşleri arasında parlayabilir. Ancak Alman Premium araçlar arasında parlamak çok uzun sürecek bir yapılanmanın sonucu olarak ortaya çıkacaktır. DS4 ve diğer DS modellerinin anlık olarak Alman markalarına göz dağı vermesi bu savaşın kolay olduğunu göstermiyor. Bu mücadele zor ama eğlenceli olacak gibi görünüyor.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here