Gözümüz gibi baktığımız araçlarımızın ufak tefek çizikleri bile canımızı sıkmaya yetmektedir. Özellikle AVM otoparklarında veya sokak arasında park ettiğimiz aracımızın başına her şey gelebilmektedir. “Otoparktaki aracınızı, diğer sürücülerden nasıl koruyabilirsiniz?” adlı içeriğimizi okuyarak, aracınızın güvenliğini sağlayabilirsiniz. Böylece huzurlu bir şekilde aracınızın güvenli bir ortamda olduğundan emin olabilirsiniz.

Dönüş alanlarından uzak durun

Aracınız için uygun park yeri seçerken dönüş alanlarından uzak durun. Bunun en önemli sebebi; genellikle dar olan otopark alanlarındaki acemi kullanıcıların dönüş mesafesini kestirememe sıklığıdır. Dönüşü gerçekleştiremeyen sürücünün hedef noktası sizin aracınız olmaktadır. Bu yüzden aracınızı mümkün olduğunca dönüş alanlarından uzak yerlere park etmelisiniz.

Tekli park alanlarına park etmekOtoparktaki aracınızı, diğer sürücülerden nasıl koruyabilirsiniz?

Maalesef ki birçok otopark düzeni üç sıra halinde ilerlemektedir. Fakat nadirde olsa tekli otopark sistemleri mevcut olmaktadır. Duvar / sütun arasında bir park yeri bulmanız durumunda, diğer sürücülerden tamamen kurtulmuş olacaksınız. Ayrıca aracınız için diğer araçların kapı açma veya sürtünme gibi problemlerinden kurtulacaksınız.

İki aracın arasına park etmek zorunda kalırsanız yapmanız gerekenler

İki aracın arasına park etmek zorunda kalırsanız yapmanız gerekenler oldukça basit olmaktadır. Öncelikle panik yapmadan iki aracıda incelemelisiniz. İki araçtan kozmetik olarak hangisi iyi durumdaysa ona göre konumunuzu belirlemelisiniz. Örnek olarak kozmetik olarak kusurlu araca yanaşmaktan ziyade diğer araca doğru yakınlaşmalısınız. Alan çok darsa, daha iyi bir yer bulmalısınız. Acil durum olmadığı sürece, aracınızın kötü park seçimi nedeniyle oluşabileceği zararlar, sabır ve özen göstermemenizden kaynaklanmayacaktır.

Giriş noktasına uzak mesafedeki park yerlerini seçinOtoparktaki aracınızı, diğer sürücülerden nasıl koruyabilirsiniz?

“Otoparktaki aracınızı, diğer sürücülerden nasıl koruyabilirsiniz?” konumuzun en önemli noktası da boş park yeri arayışıdır. Genellikle insanlar rahatlığı hedeflemektedirler. Bu nedenle, bir binanın girişine en yakın alanlara park etme eğiliminde olmaktadırlar. Genellikle alışveriş merkezlerinin veya kapalı otoparkların en son katları her zaman seyrek olmaktadır. Ayrıca mimariden dolayı AVM otoparklarının en alt katlarına ulaşmak her zaman zordur. Bu yüzden dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan biri de giriş noktasına uzak mesafedeki park yerlerini seçmektedir. Boş bir otoparka girdiğiniz zaman özgürlük duygusunu rahatlıkla tadabilirsiniz. Ayrıca acemi veya dikkatsiz otomobil sürücülerinden kurtulmanın en etkili yolu da boş otopark bulmaktır.

İkinci El Otomobil İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here