BRABUS Nedir? BRABUS Tarihi

0
9736
Brabus Nedir

Mercedes-Benz meraklıları muhteşem performansları ile büyüleyen bazı otomobillerin önünde siyah bir ‘B’ logosu ile karşılaşmıştır. Süper spor otomobil meraklıları da internette dolaşırken sıradan Mercedes-Benz araçların nasıl önlerine çıktıklarını düşünmüştür. Aslında önünde siyah bir B logosu bulunan araçlar hiç de sıradan Mercedes-Benz’ler değil. BRABUS nedir diye soranlar internette aratanlar olmuştur. BRABUS olarak adlandırılan bu marka Mercedes-Benz marka araçlar için özel modifikasyonlar yapıyor. Peki nasıl oldu da BRABUS isminde bir şirket kurulup bugünlere geldi? İşte sizler için derlediğimiz BRABUS Tarihi!

BRABUS Kuruluş Hikayesi

brabus nedir
Bodo Buschmann

Her firmanın arkasında ilham verici bir kuruluş hikayesi bulunur. BRABUS’un da oldukça enteresan bir hikayesi var. Şirketi kurucusu olan Bodo Buschmann, Almanya’da yerel bir Mercedes-Benz bayisi olan bir babanın oğluydu. İş yerine her gün bir Porsche ile gelmesi babasının canını sıkıyordu ve onun da bir Mercedes-Benz sahibi olmasını, otoparkta yabancı araç görmek istemediğini söyledi. Buschmann, bir Mercedes-Benz sahibi olması için onun da en az Porsche kadar hızlı ve sportif hale gelmesi gerektiğini söyledi. Henüz AMG’nin Mercedes-Benz bünyesinde olmadığı yıllarda pek kolay bir iş değildi bu.

Buschmann ilk denemesini W116 kasa kodlu bir Mercedes-Benz ile yaptı. Babasının iş yerindeki otoparkta otomobili gören bir müşteri onu merakla inceledi ve otomobile ilgi duyduğunu belirtti. Bunun üzerine Buschmann bir şirket kurmaya karar verdi. Ancak Alman yasalarına göre bir şirket kurmak için iki kişiye ihtiyaç vardı, o da üniversiteden arkadaşı Klaus Brackmann ile BRABUS (BRAckmann-BUSchmann) şirketini kurdu.

BRABUS Gelişme Dönemi

Brabus Nedir
BRABUS E Serisi – 582 Beygirlik V12 Motoru

1977 yılında şirket kurulduktan kısa bir süre sonra yaptıkları iş ile pek ilgilenmeyen arkaşı Brackmann’ın hisselerini satın alarak BRABUS’un tek sahibi haline gelen Bodo Buschmann, hayallerini gerçekleştirmek için babasının iş yerinin yarısını kendi kullanım alanı olarak ayırdı.

İlk büyük başarısını W126 kasa kodlu S Serisi ile yakalayan Buschmann, 1979-1991 yılları arasında ürettiği bu araç ile hayli müşteri kazandı. Sadece güçlendirilmiş motorla da yetinmeyen Mercedes-Benz sahipleri otomobilleri için daha fazla kişiselleştirme opsiyonları istiyor ve onları özel hale getiriyordu.

BRABUS markasının uluslararası bir marka haline gelmesini sağlayan çalışma ise W210 E Serisi oldu. 582 beygir gücündeki V12 motor entegre edilen otomobil 772 Nm güç üretiyordu. Dünyanın en hızlı sedan otomobili olan bu otomobil, 330 kilometre hıza ulaşabiliyordu. Sınırlandırılmış hızı ise bu araç için daha iyi tekerleklerin olmayışı nedeniyle bu şekilde ayarlanmıştı.

AMG vs BRABUS

AMG’nin Mercedes-Benz bünyesine katılması ile piyasadaki en özel Mercedes-Benz tuning şirketi haline gelen BRABUS müşterilerine sınırsız konfigürasyonlar sunuyordu. AMG model bir Mercedes-Benz alırken müşteriler yine kataloglar ile sınırlandırılırken, BRABUS kişiselleştirme yelpazesini geniş tutuyordu.

Örneğin bir rivayete göre birkaç Ferrari sahibi bir müşterisi BRABUS’tan tamamen siyah bir otomobil sipariş eder. Ancak kırmızı Ferrari’lerin yanında beklediği gibi olmayan aracını geri göndererek aracın kırmızıya dönüştürülmesini ister. Kırmızı BRABUS teslim edildikten sonra şirketi arayan müşteri, bu kırmızının Ferrariden de iyi olduğunu söyler.

 

BRABUS Nedir, BRABUS Tarihi: Kaynak

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here