Araba Tutkunları İçin 5 Harika Araba Filmi

0
2972

Koronavirüs salgını sebebiyle evlerimizde geçirdiğimiz vakit artarken daha keyifli zaman geçirmek için film izlemek de önemli bir arkadaşımız oldu. Her yıl onlarca araba konulu film vizyona girse de bazı filmler gerçekten seviyeyi bambaşka bir yere taşıyorlar. Böylelikle de kült bir film haline geliyorlar. Sizler için kült olmuş, efsaneleşmiş harika 5 araba filmi listesi hazırladım. Şimdiden iyi seyirler.

1- Rush / Zafere Hücum

araba filmi

Rush, 1976 Formula 1 motor yarışları sezonunda iki Formula 1 pilotu olan İngiliz James Hunt ve Avusturyalı Niki Lauda arasındaki Hunt – Lauda rekabetine odaklanan 2013 yapımı biyografik bir spor filmidir. Hikaye, pistte ve pist dışında birbirinden tamamen farklı kişisel tarzlarını, aşklarını ve her iki sürücünün de hata payı olmayan bir sporda dünya şampiyonu olmak için her şeyi riske atmaya istekli olduğu şaşırtıcı 1976 sezonunu takip ediyor. Formula 1 tutkunlarının yakından tanıdığı bu iki ismin rekabetini kesinlikle kaçırmamalısınız. Belki de benim için en iyi araba filmi olabilir.

 

2- Mad Max : Fury Road / Mad Max: Öfkeli Yollar

araba filmi

Gezegenimizin en uzak köşelerinde, insanlığın parçalandığı ve neredeyse herkesin hayatın gereklilikleri için savaşırken delirdiği çıldırmış bir çöl manzarasında geçen bir kıyamet hikayesi. Bu dünyada, düzeni yeniden sağlayabilecek iki kaçak asi var. Kargaşada karısının ve çocuğunun kaybının ardından huzur arayan bir aksiyon adamı olan Max var. Ve Furiosa, bir eylem kadını ve hayatta kalma yolunun, çölü geçip çocukluk şehrine dönerek olacağına inanan bir kadın. En iyi araba filmi olabilecek bir serinin son filmini tavsiye ediyoruz.

 

3- Drive / Sürücü

araba filmi

Bu film üstün araba kullanma yetenekleri olan bir adamın geceleri soygunlara katılması konusunu merkeze alan bir olay örgüsü içerisinde. Sürücünün bu hareketli yaşamı komşusunun illegal işlerine yardım etmesiyle daha da karmaşık bir hal alır. Kendini bir anda Los Angeles mafyalarının hedefinde bulur ve hayatta kalmak için kaçış mücadelesi başlar.

 

4- Baby Driver / Tam Gaz

Baby genç yaşına rağmen çok tecrübeli bir sürücüdür. Genç görünümünden dolayı Bebek lakaplı adam, banka soyguncuları için sürüş hizmeti vermektedir. Banka soygunundan sonra kaçmak için araba kullanan adam, bir suçlu liderle karşılaşır ve onun için çalışmak zorunda kalır. Ancak girdiği bu iş onu bambaşka bir noktaya sürükler ve işler karışır. Araba filmi denince akla gelen ilk filmlerden birisidir.

 

5- Ford v Ferrari

Enzo Ferrari’nin hızlı Rosso-Corsa yarış arabaları 1960’ların ortalarında motor sporları dünyasına hakim olurken, Amerikalı otomobil tasarımcısı Carroll Shelby, zorlu 1959 ’24 Le Mans Saati ‘dayanıklılık yarışını kazandıktan sonra emekliye ayrılmak zorunda kalır. Ancak, çok geçmeden Henry Ford’un motor şirketi İtalyanları kendi oyunlarında yenmek ister. Şimdi, bu acil koşullar altında neler olabilir ? Otomobil sürücüsü ve yarış mühendisi Ken Miles. Ford’un yarış takımının tarihi yeniden yazmak için doksan günden daha az zamanı olduğunu bile bile kabul edecek mi ?  Shelby ve Miles, Ferrari’nin serisini kırabilir mi?

İkinci El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here