volkwagen türkiye fabrikası

Volkswagen ülkemizde üretim yapmamasına rağmen en çok araç satan markalar arasında her zaman ilk sırada geliyor. Firmaya ait birçok model kalitesi nedeniyle hem sıfır araç hem de ikinci el pazarında önemli bir alıcı potansiyelini sahip oluyor. Yakın geçmişte firma ülkemize fabrika açmaya karar verdiğini açıklamıştır. Volkswagen Türkiye Fabrikası bu nedenle büyük merak konusu olmuştu. Nereye açılacağı, hangi modelin burada üretileceği gibi konularda netlik bile sağlanmıştı.  Manisa’nın üretim merkezi olacağı, fabrikanın yerinin belirlendiği aynı zamanda şirketin kurulduğu dahi açıklanmıştı. Ancak firma yaşanan birçok olay sonrasında bu kararını ertelediğini aktarmıştı. Firmanın neden bu kararından vazgeçtiği merak konusu olmuştu.

Volkswagen’in Tercihi Slovakya Oldu

VW Fabrikasına Siyasi Nedenler Engel Oldu

Volkswagen firmasında CEO olarak görev yapan Herbert Diess konuyla ilgili olarak açıklamada bulundu. Ülkemizde ki siyasi durum firmanın bu yatırımdan vazgeçmesine neden olduğu aktardı. Tabi bunun arkasında başka nedenler olduğu da düşünülüyor. Firma kaderinin bazı çöküşe geçen firmalar gibi olmasını engellemek için yeni bir üretim tesisi kurmak yerine mevcut durumda olan fabrikasına yatırım yapmayı tercih ettiklerini açıkladı. Firmanın bilindiği gibi Slovakya’da bir fabrikası olduğu biliniyor. Bu fabrikanın yatırımı için 1.18 milyar dolarlık bir yatırım yapmaktan vazgeçtiklerini aktardı.

Slovakya fabrikasına yapılan yatırımla burada Passat ve Skoda SuperB modellerinin üretilmeye devam edeceği de aktarıldı.

İleriki Süreçte Tekrar Türkiye Düşünülür Mü?

Volkswagen Türkiye Fabrikası gelecekte kurulup kurulmayacağı hala merak konusudur. Bu konuyla ilgili olarak açıklama gene CEO tarafından yapıldı. Herbert Diess kendisinin bu fabrikanın kurulmasının taraftarı olduğunu ancak şirketin içinde ki dinamiklerin yaşayan siyasi ve ekonomik belirsizliğin bu yatırımdan vazgeçilmesinde etkili olduğunu açıkladı. Türkiye’nin konumu ve üretim potansiyeli nedeniyle vazgeçilecek bir ülke olmadığını düşündüğünü de aktardı. Ancak şimdilik bu yatırımın rafa kalktığını açıkladı. İlerleyen dönemde özellikle korona virüs salgının sonlanmasının ardından siyasi olarak yaşanacak denge sonrasında tekrar oluşabileceğinin de sinyallerini konuşması içerisinde aktarıldı.

2. El Volkswagen İlanları 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here